Odp: Regulamin 2015
Jestem za tym żeby odcinki terenowe były przygotowane a nie tak jak to ma miejsce obecnie że cały zakres pracy zaczyna się na wytyczeniu trasy taśmą a kończy na ewentualnie podkoszeniu trawy. Natomiast wiem jakie są realia i prawdopodobnie jeżeli wymusimy na organizatorach zmiany tzn. dodatkowe koszty to nie będziemy już mieli gdzie się ścigać.
Oczywiście nie powinno tak być, regulamin powinien być jasno określony a wszystkie punkty realizowane przez organizatorów, rozumiem że organizator nie zarabia wiele lub nic na rundach sm, przychodzi skrajnie mało kibiców itd. ale to chyba nie my mamy ich uczyć jak prowadzić te firmy!? Kibice nie przychodzą ponieważ nie ma żadnej reklamy! NIC! Same budy z jedzeniem powinny przynieść organizatorowi kilka tyś. Trzeba wyjść do ludzi!
Moja propozycja jest taka- dowiedzieć się wcześniej o możliwości prezentacji naszych motocykli w centrum miasta- rynek etc. Ludzie się zbiorą, rozdamy ulotki, część osób na pewno przyjdzie następnego dnia na zawody. Tak zrobili moi znajomi z WKM dla promocji motocrossu we Wrocławiu. Niestety ale jeżeli nic nie zrobimy to samo się nie zmieni NIC! Organizator za to powinien zapewnić ww. ulotki i plakaty, kurde OBOWIĄZKOWO w liczbie jaką określimy, to nie jest duży koszt a to jest dla nich i dla nas promocja. Powinno to być odgórnie zapisane w ramach promocji tego sportu.
Do kolegów z MP- to na prawdę uatrakcyjnia wyścigi gdy na polach startowych obok was stoi dziewczyna z parasolką- nie ważne czy jest to hostessa, dziewczyna, koleżanka, żona czy kochanka, to chyba dla nikogo nie będzie problemem kogokolwiek zoorganizować. Pamiętajcie że kibice przychodzą również dla atmosfery, dla klimatu, żeby zobaczyć ładne dziewczyny, zobaczyć jakieś gleby itd. Sport to jest tylko dla nas a dla niektórych może być na dalszym miejscu, nie istotne, ważne że ojciec wyrwał się od starej i zabrał dzieciaki w sob/ndz na nasze wyścigi albo przyszedł z całą rodzinką, dobrze się bawili i przyjdą na następną rundę w tym mieście.
APELUJE! Zróbmy coś bo za nas widzicie nikt nic nie zrobi a SZLAK MNIE TRAFIA że ten zajebisty sport jest na tak żenującym poziomie w naszym kraju a jacyś Czesi- naród pragmatyczny, bezideowy i tchórzliwy, bez dostępu do morza ;) ma 10x wyższy poziom zawodników( wielu na poziomie ME i MŚ) oraz samej organizacji zawodów... POZDRAWIAM!
Bart w wiekszosci masz racje
ale
1. Czesi nie mają kompleksów i dlatego są szybcy. Sport motocyklowy jest tam honorowany i promowany a nie deprecjonowany jak
U nas niestety. Osobiscie znam kilku czeskich awodnikow z wyscigow i jak opowiadaja o podejsciu do sportu to w glowie sie nie
Miesci.
2. Kwali 30 minut popieram.
3. Upadki pod publike.... musimy tylko zapewnic udział Prezesa i Senso i mamy pewne ;)
4. Za mało mamy promocji. Na stronie o sm Polska musza byc aktualne wyniki, profile zawodnikow, wywiady po zawodach.
Mamy juz fajne klipy ! Podniósł sie poziom maszyn i ogólnej estetyki wizerunkowej .
Trzeba dzialac. Ja rozmawiam z kims z prasy aby na stale relacjonowac zawody. Musimy wyjsc ponad nasze srodowisko.
Pomysł z promowaniem przed zawodami super. Mam tez na to kilka pomysłow napisze do Ciebie na priv.
5. Z regulaminu koniecznie wprowadziłbym aby lider mp jechał z czerwona tablica pod numer startowy.
No i przestrzeganie przepisow z tlami i cyframi bo troche mamy samowolke.
W pucharze zaproponowalbym zmiane tlom żółte cyfy czarne. Takie zestawienie jest po prostu vardziej czytelniejsze i jeszcze bardziej oddzielalo by dwie klasy mp i pp.
TM Racing 450
Kawasaki KX250F