106

Odp: Regulamin 2015

Bart03 napisał/a:

Jestem za tym żeby odcinki terenowe były przygotowane a nie tak jak to ma miejsce obecnie że cały zakres pracy zaczyna się na wytyczeniu trasy taśmą a kończy na ewentualnie podkoszeniu trawy. Natomiast wiem jakie są realia i prawdopodobnie jeżeli wymusimy na organizatorach zmiany tzn. dodatkowe koszty to nie będziemy już mieli gdzie się ścigać.

Oczywiście nie powinno tak być, regulamin powinien być jasno określony a wszystkie punkty realizowane przez organizatorów, rozumiem że organizator nie zarabia wiele lub nic na rundach sm, przychodzi skrajnie mało kibiców itd. ale to chyba nie my mamy ich uczyć jak prowadzić te firmy!? Kibice nie przychodzą ponieważ nie ma żadnej reklamy! NIC! Same budy z jedzeniem powinny przynieść organizatorowi kilka tyś. Trzeba wyjść do ludzi!

Moja propozycja jest taka- dowiedzieć się wcześniej o możliwości prezentacji naszych motocykli w centrum miasta- rynek etc. Ludzie się zbiorą, rozdamy ulotki, część osób na pewno przyjdzie następnego dnia na zawody. Tak zrobili moi znajomi z WKM dla promocji motocrossu we Wrocławiu. Niestety ale jeżeli nic nie zrobimy to samo się nie zmieni NIC! Organizator za to powinien zapewnić ww. ulotki i plakaty, kurde OBOWIĄZKOWO w liczbie jaką określimy, to nie jest duży koszt a to jest dla nich i dla nas promocja. Powinno to być odgórnie zapisane w ramach promocji tego sportu.

Do kolegów z MP-  to na prawdę uatrakcyjnia wyścigi gdy na polach startowych obok was stoi dziewczyna z parasolką- nie ważne czy jest to hostessa, dziewczyna, koleżanka, żona czy kochanka, to chyba dla nikogo nie będzie problemem kogokolwiek zoorganizować. Pamiętajcie że kibice przychodzą również dla atmosfery, dla klimatu, żeby zobaczyć ładne dziewczyny, zobaczyć jakieś gleby itd. Sport to jest tylko dla nas a dla niektórych może być na dalszym miejscu, nie istotne, ważne że ojciec wyrwał się od starej i zabrał dzieciaki w sob/ndz na nasze wyścigi albo przyszedł z całą rodzinką, dobrze się bawili i przyjdą na następną rundę w tym mieście.

APELUJE! Zróbmy coś bo za nas widzicie nikt nic nie zrobi a SZLAK MNIE TRAFIA że ten zajebisty sport jest na tak żenującym poziomie w naszym kraju a jacyś Czesi- naród pragmatyczny, bezideowy i tchórzliwy, bez dostępu do morza ;) ma 10x wyższy poziom zawodników( wielu na poziomie ME i MŚ) oraz samej organizacji zawodów...  POZDRAWIAM!

Bart w wiekszosci masz racje
ale
1. Czesi nie mają kompleksów i dlatego są szybcy. Sport motocyklowy jest tam honorowany i promowany a nie deprecjonowany jak   
    U  nas niestety. Osobiscie znam kilku czeskich awodnikow z wyscigow i jak opowiadaja o podejsciu do sportu to w glowie sie nie
     Miesci.
2. Kwali 30 minut popieram.
3. Upadki pod publike.... musimy tylko zapewnic udział Prezesa i Senso i mamy pewne ;)
4. Za mało mamy promocji. Na stronie o sm  Polska musza byc aktualne wyniki, profile zawodnikow, wywiady po zawodach.
     Mamy juz fajne klipy ! Podniósł sie poziom maszyn i ogólnej estetyki wizerunkowej .
     Trzeba dzialac. Ja rozmawiam z kims z prasy aby na stale relacjonowac zawody. Musimy wyjsc ponad nasze srodowisko.
      Pomysł z promowaniem przed zawodami super. Mam tez na to kilka pomysłow napisze do Ciebie na priv.
5. Z regulaminu koniecznie wprowadziłbym aby lider mp jechał z czerwona tablica pod numer startowy.
    No i przestrzeganie przepisow z tlami i cyframi bo troche mamy samowolke.
    W pucharze zaproponowalbym zmiane tlom żółte cyfy czarne. Takie zestawienie jest po prostu vardziej czytelniejsze i jeszcze bardziej oddzielalo by dwie klasy mp i pp.

# 545
TM  Racing 450
Kawasaki KX250F

107

Nie mam na myśli Czeskich zawodników sportu motocyklowego tylko większość narodu ;)

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

108

co do promocji to moim zdaniem to świetny pomysł, myśle że nie będzie wiekszym problemem zorganizować czegoś takiego o 18 po treningu w przeddzień zawodów. Jak udało by sie dobrze pogadać to można nawet zrobić przejazd z toru do jakiegoś miejsca prezentacji motocykli pod obstawą policji, daje zakład że przyjdzie 5x tyle widzów co obecnie bo ludzie nie mają pojęcia że takie coś sie dzieje, nawet motocykliści którzy chętnie by na to popatrzyli :)Może zalatuje to troche czoperami i świeceniem chromami ale z pewnością by przyniosło wymierne korzyści, skoro na zlot przychodzą tłumy gapiów żeby pooglądac czopery to na zawody gdzie wstęp jest wolny powinni przyjść jeszcze chętniej :)

Husqy SMR-R 450

109

Bardzo dobry pomysl z tym przejazdem ;) zrobic korowod jak na balkan tour :d

SUZUKI RMZ 450

110

Zrobienie przejazdu pod eskortą policji czyli praktycznie wyłączenie ulic ruchu to nie taka prosta sprawa, trzeba to zgłaszać dużo wcześnie, otrzymać zgodę itd itd.. Proponuje skupić się na samej zgodzie na pojawienie się gdzieś w centrum, rynek plac itp..

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

111

Nie wiem jak sprawa wygląda w wiekszych miastach ale w inowrocławiu nie jest to wiekszy problem, nie wiem jak sprawa sie ma z kosztami.
Skoro pozwalają przejechać dużym grupom motocykli (kilka set lub nawet tysiecy) to nie wiem dlaczego byśmy mieli nie uzyskać zgody na ok 50 motocykli. Tak czy inaczej, pokazanie sie w przeddzień zawodów uważam za świetny pomysł, choćby zawieść motocykle na samochodach :)
W bydgoszczy jestem w stanie podjąć sie prób uzyskania zgody :) W pozostałych miastach mam nadzieje że też ktoś sie znajdzie :)

Husqy SMR-R 450

112

Próbować możesz ale na przejazd niezarejestrowanymi sztukami na 99% zgody nie uzyskasz bo policja musi to zaakceptować a bez ubezpieczenia to czarno to widzę.

113

karol128 napisał/a:

Próbować możesz ale na przejazd niezarejestrowanymi sztukami na 99% zgody nie uzyskasz bo policja musi to zaakceptować a bez ubezpieczenia to czarno to widzę.

Dlatego najlepsze sa galerie handlowe. Duze place. Spore parkingi. Zapewniona frekwencja.
Jak będzie już kalendarz to możemy zacząć działać.

# 545
TM  Racing 450
Kawasaki KX250F

114

takie gadanie ja kilka.lat temu jechalem.w korowodzie.weselnym  prezesa klubu zuzlowego i normalnie.szlismy 4 full.crosami.po.miescie z obstawa policyjna. zapytac mozna

SUZUKI RMZ 450

115

No w bydgoszczy ani w toruniu to nie jest kłopot bo galerie są bardzo blisko (praktycznie naprzeciwko toru). Nie wiem jak sytuacja wygląda w koszalinie. Wjazd przed galerie może być lepszym pomysłem niż na rynek bo w galeriach jest dużo ludzi w piatek czy sobote a na rynku niekoniecznie. Nie wiem tylko co na to powiedzą władze galerii :)

Husqy SMR-R 450

116

Jeżeli w Toruniu i ma być dużo ludzi to żadna galeria. Trza walić prosto pod złotą kopułę.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

117

W Koszalinie galeria Atrium jest jakieś 1km od toru. Po lewej stronie na wylocie w kierunku Poznania

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

118

Crazy, nie wiem co znaczy złota kopuła ale z pewnością na rynku jest zawsze dużo ludzi, tam obok pomnika kopernika, może to by zaciekawiło troche :) Pewnie jeździć nam nie pozwolą tam niestety ale gdyby zrobić jakieś ulotki czy cos... bo w sumie jechać żeby tylko stać to dziwna opcja :D A autografów nikt raczej nie bedzie chciał bo mało kto zna nazwiska :)

Husqy SMR-R 450

119

Crazy napisał/a:

Jeżeli w Toruniu i ma być dużo ludzi to żadna galeria. Trza walić prosto pod złotą kopułę.

I dobre radio wybrać by reklama dobra była :]

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

120

Wszystko już było. Jest skąd czerpać wzorce!

[url]https://www.youtube.com/watch?v=WD51WISj9N8[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"