Temat: Motocykl zdechł jakieś porady?
Siema,
taka przykra sytuacja, jadę sobie ostatnio swoim Gas'em spokojnie na ostatnim biegu, po czym przychodzi mi wyprzedzić samochód. Redukcja do 5 biegu opór na nim potem 6 i odpuszczam z zaciśniętym sprzęgłem przed zakrętem. Puszczam sprzęgło i odkręcam manetkę, motocykl zaczyna strasznie słabnąć po czym mi gaśnie.. Dojeżdżam na sprzęgle na pobocze (nie próbowałem go odpalać podczas jazdy bo myślałem że się zatarł), sprawdzam podstawowe rzeczy jak paliwo (dla pewności kranik na REZ) itd. próbuje odpalić kick starterem, ale nie chce odpalić, na początku myślałem że faktycznie coś z tłokiem bo tak jakoś się ciężko kopało, ale zaraz odrzuciłem tą myśl bo chyba mi się tylko zdawało, dodam że przy próbach odpalenia (zanim podjechał szwagier busem) parę razy strzelił z wydechu.. Próbowałem dojść co jest przyczyną tego, ale sobie jakoś specjalnie nie radzę, sprawdziłem gaźnik, świece, wlałem nową mieszankę do baku, próbowałem wlewać paliwo przez głowice, ale on dalej nie chce odpalić (na pych też nie) Przez otwór od świecy tłok wydaje się w porządku, kompresje też ma okej.. Piszę do was żeby uniknąć bulenia hajsu na mechanika (poza tym, nie znam żadnego rzetelnego w okolicy).. Co to może być, miał ktoś podobny przypadek??
Beta M4 3.5 <- sprzedam/zamienię
Honda CRF250R 2013 <- też xd