Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
wrum wrum panowie co tam ;P
Prawko na moto zdane za 1szym , czas WKOŃCU szukać jakiegoś supermociaka ;))
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 244 245 246 247 248 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wrum wrum panowie co tam ;P
Prawko na moto zdane za 1szym , czas WKOŃCU szukać jakiegoś supermociaka ;))
I co wybrałeś?
miało być standardowo drz , ale po tym jak w tym roku ceny poszły ostro do góry to się rozmyślam jeszcze
No ale raczej nie wyczyn na początek
Hej mam szybkie pytanie.
Za niedlugo moge isc na A2, ale mam już A1
Z tego co wiem nie musze zdawac teorii
Jak to jest z badaniami? Musze robic? Bo teraz 2 stówki trzeba placic to za A2 i B zaplace 4"stówy - troche lipa.
I ile trzeba mieć wyjezdzone w osrodku godzin zeby przystapic do egzaminu ( bo ponoc trzeba cos przejezdzic, a le nie calosc )
Pozdr :)
Badania mają okres ważności, który w przypadku twoich na A1 na pewno już minął.
Tak musisz robić badania, za to wystarczy jeden swistek na dwie kategorie. U mnie badanie 7 dyszek, chodź w trzech innych miejscach wlasnie 2 stówy. W lok-u nie masz wykładów ani nic, na a2 robisz 10 godzin a na B 20. Po ukończeniu jazd egzamin i siemano. O tyle dobrze, że kurs kosztuje połowę hajsu, ja za dwie kategorie + badanie wytargowalem na 1100, gdzie samo B kosztuje 1350.
Badania mają okres ważności, który w przypadku twoich na A1 na pewno już minął.
15 lat jest okres badan, co 15 je trzeba powtorzyc ( moj przypadek 2028 r)
Tak musisz robić badania, za to wystarczy jeden swistek na dwie kategorie. U mnie badanie 7 dyszek, chodź w trzech innych miejscach wlasnie 2 stówy. W lok-u nie masz wykładów ani nic, na a2 robisz 10 godzin a na B 20. Po ukończeniu jazd egzamin i siemano. O tyle dobrze, że kurs kosztuje połowę hajsu, ja za dwie kategorie + badanie wytargowalem na 1100, gdzie samo B kosztuje 1350.
Dzieki za info :)
A czy moge wyrobic badania na A2 i B bez pojscia na na (na nauke jazdy np pojde pozniej niz na a2)B np? Zebym juz potem nie placil kolejnych 200 zl ? :)
uhm nie jestem 100% pewny , ale zdaje się , że jeśli chcesz na jedną kategorię pójść później niż na drugą , to będziesz musiał podwójnie robić badania i wyrabiać 2 osobne profile kierowcy.
Bo ja np. robiłem badania na obie kategorie na raz (płaciłem tylko za jedne badania i dostałem tylko 1 kartkę od lekarza) i później gdy wyrabiałem profil kierowcy to miałem na papierku napisane , że na B i A2. Kursy robiłem jednocześnie , więc wystarczyło , że wpisał mnie tylko raz.
Jeśli Ty np. teraz najpierw sobie pójdziesz na A2 , a dopiero poten na B , to będziesz miał 2 osobne kursy , instruktor będzie Cie musiał 2 razy osobno wpisać do kursu , przez co będziesz musiał mieć wyrobione 2 osobne profile kierowcy = 2 osobne badania.
Chyba , że lekarz pójdzie Ci na rękę , machnie oba badania za jedną cenę , ale wypisze Ci na 2 kartkach , jedną na A2 i jedną na B.
Ale to tylko takie gdybanie ;p
Aaa ok dzieki za takie wstępne info jeszcze mam troche czasu. Reszty dowiem sie w szkole, bo tam gdzie chce isc na motocykl, to nie uczą na B, a więc na B i tak musialbym szukac drugiej szkoly. Pozdr :)
15 lat jest okres badan, co 15 je trzeba powtorzyc ( moj przypadek 2028 r)
Nie o taką ważność mi chodziło:) Kilka miesięcy można badania wykorzystać później trzeba robić nowe, więc potrzebujesz nowych.
Aaaa nie skumałem :P juz nie pamietam niczego - powylatywało mi z głowy, ale wieeeelkie dzięki za tak szybki i obszerny opis :)
Potrzebuje zrobić wlepy sztuk ~20-30, prosta sprawa pięć literek i rameczka, ale wlepy musza być dobrej jakości i na mocnym kleju, jak ktoś tutaj sie tym trudzi to czekam na PW
Czy takie coś kupię w castoramie, praktikerze, l-m?
Hacker takie coś kupiłem w pierwszym lepszym sklepie z tłumikami samochodowymi i innymi pierdołam.
tylko w sobotę nie łatwo o takie sklepy
Strony Poprzednia 1 … 244 245 246 247 248 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.093 sekund, wykonano 51 zapytań