Odp: Znikający płyn chłodniczy
Olej w silniku i olej w skrzyni to w crf dwa osobne uklady. Czytaj to co pisal majster...
Piotrek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Znikający płyn chłodniczy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Olej w silniku i olej w skrzyni to w crf dwa osobne uklady. Czytaj to co pisal majster...
Ale to normalne że jak pompa nie chodziła to woda z układu znalazła się w skrzyni? Sprawdziłem uszczelniacze były założone prawidłowo.
Zawsze na przekór. Miałeś podesłać zdjęcie. Twoja ocena montażu jest niewiarygodna.
hehe naprawdę były włożone dobrze tak jak tu [url]http://w7.wrzuta.pl/obraz/3pUXbfi85Io/pompa_wody_crf450.[/url]
Ale powiedz mi czy to normalne że jak wałek się ukręcił to woda wpada do skrzyni , czy uszkodziłem głowicę ?czy coś innego?
Fakt, że wałek nie kręcił się nie ma nic wspólnego z przejściem wody do oleju. Przez nieszczelne połączenie głowicy z cylindrem płyn może przejść do układu smarowania silnika. Rozumiem, że jest to CRF.
Tak jest to CRF.
Czyli mam się bać remontu? czy nie koniecznie?
uszczelniacz nr 9 zamontowales sprężyną, w która stronę?
Nie ukrywam że martwi mnie ten fakt, że płyn się znalazł w skrzyni :(
Sprężyną do wirnika , czyli do nr 1
a 2 uszczelniacz czyli nr 8 sprężyną do łożyska czyli czyli do nr 7
Z opisu wynika, że jednak dobrze masz zamontowane uszczelniacze.
Jest jeszcze jedna opcja przedostania się wody do skrzyni. Połączenie pokrywy z karterem. Powinna być tam tulejka i oring.
Chyba, że przejeżdżałeś przez jakiś potok lub myjąc moto wlałeś jakoś wodę przez odmę.
Chodzi ci pokrywę pompy? tak?
Dużą pokrywę sprzęgła.
Tam nie widziałem żadnej tulejki o oringu? możesz dać jakiś schemat?
Kurcze może ja coś zakręciłem ? skrzynia jest tam gdzie sprzęgło ? bo woda mi siedziała tam gdzie sprzęgło .
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Znikający płyn chłodniczy
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 76 zapytań