Temat: Odpowietrzanie sprzęgła magura
Tak wiec, przy zakładaniu sprzęgła została naciśnięta klamka, miejsce w którym był seger zostało wyłamane (częsta przypadłość), płyn utracony. Kupiłem magure blood ale po wielu próbach odpowietrzenia sie skończyła. Zostosowałem dot 5.1 i wszystko było ok.
Manszetka (jeśli tak sie to pisze) była uszkodzona na pomie, ta czerwona wiec została wymieniona na taką ze sklepu.
Problem wygląda tak że odpowietrzyłem sprzęgło i wszystko jeździło super, 20 min i jest zapowietrzone, i tak za kazdym razem. Niestety uszczelnienie (manszetke) wymieniał pracownik i nie mam pewności czy jest w dobrą strone założona.
Pompa nie działa jak w hamulcach co mnie martwi, gdy sie ją wciśnie wtedy wysprzęglik sie wysunie ale gdy puszcze sprzegło on sie chowa (czy to normalne?) Pomoce z forum nie działają niestety, a sporo czytałem o odpowietrzaniu sprzęgła, gdy podłącze strzykawke pod lekko odkręcony odpowietrznik wtedy jedynie tloczek wysprzęglika się wysunie, nie ma szans zrobić tak żeby olej poszedł do zbiorniczka u góry, gdy odkręce przewód wtedy w olej sie dostanie, jednak nie przechodzi przez pompe. Moje pytanie, co może być nie tak?? Na magurze wszystko zachowywało sie tak samo, wcześniej też był zalany dot (tak już kupiłem) chyba że magura zmienia kolor na jasno żółty po użytkowaniu.
Pozdrawiam :)