Odp: Co dalej po dr-ztce?
W cenach ~8k->13k i nadal nie wyczyny zostają Tobie : Husqa 610 (nowsze) i KTM typu 640/625/660, opcja 3.(i najtańsza) to gaźnik z pompką przyśpieszającą Keihin FCR39 do DRZy
Reszta to wyczyny z opcją "jak dbasz , tak masz"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co dalej po dr-ztce?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W cenach ~8k->13k i nadal nie wyczyny zostają Tobie : Husqa 610 (nowsze) i KTM typu 640/625/660, opcja 3.(i najtańsza) to gaźnik z pompką przyśpieszającą Keihin FCR39 do DRZy
Reszta to wyczyny z opcją "jak dbasz , tak masz"
Nie jest powiedziane ze do 13 tysi i że nie wyczyn ;) a huska smr 510 kozak sprzęt ale ceny od 18 tysi troszke jeszcze za wysokie ;)
a i szkoda że nie mialem okazji przejechac sie drz z fcr39 nie wiem jak to wtedy idzie :(
525 albo 560 :D
za okolice 10-11tys. kupisz huskę 510 w sm z okolic 2004r. ale eksploatacja raczej nie będzie tania jak drz. Co jakiś czas pojawiają się w ogłoszeniach z takimi cenami.
jest duza odczuwalna różnica w dr-z jesli jest gaźnik fcr39 ??
jest duza odczuwalna różnica w dr-z jesli jest gaźnik fcr39 ??

Red line; Mikuni carb with rubber sock removed from airbox. 34.65bhp, 26.43 ft/lb torque.
Blue line; Keihin FCR with above mods. 37.76 bhp, 26.79 ft/lb torque.
Chyba trzeba bedzie kupić fcr bo wydaje mi sie ze jej cieżko z dwójki na koło iść
wydaje mi się, że mallly200sx będzie sprzedawać swoją drz i zmieniać na wyczyna. Przynajmniej tak wspominał niedawno. On ma fajną drz zadbaną ostatnio zrobioną na 440 i duży gaźnik, jak Ci brakuje mocy w drz to może być dobre wyjście.
A z tańszych modyfikacji to zmień sobie zębatki :)
Nie chce robić anty reklamy czy coś ,ale sporym minusem drz SM/S jest masa wałsna pojazdu.
Drz 440 Y to chyba najlepsza opcja na SM z tego gatunku drezyn, ale dorwać taką z rejestracją ... :)
nie wiem sam juz co robić przekulam sie do końca sezonu i kupie jakąś 450 , a ty toro dlaczego swoją sprzedajesz ??
robie papa supermoto
Jakiś inny typ motorka ??
Chcesz kupić 450 do nauki latania po lesie czy torze?
Ktoś kiedyś napisał, że ideałem byłaby buda z KTM z silnikiem DRZ ;)
IMHO waga DRZ-y to jej jedyna wada i da się z tym żyć (no, + FCR) , wsiadam i jadę , bez pierd***nia czy coś zaczęło mi stukać
PS. jest takie przysłowie : 450'tka-szukaj pieniądza (450 na las, to szukaj od razu ortez ;) )
Dokładnie, wadą DRZ jest tylko waga.
Którą da się zbić o kilkanaście kg.
Po wstawieniu FCR i jakiegoś wydechu jest to naprawdę fajny żwawy sprzęt.
Ja dobrze wspominam i żałuję, że nie mam już DRZ
Laska który zmienił DRZ na WR450 mówi dokładnie tak samo.
Ktoś kiedyś napisał, że ideałem byłaby buda z KTM z silnikiem DRZ ;)
Dzięki za pomysł. Tak się zastanawiałem jakie supermoto można by tu zbudować i to jest to:D
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co dalej po dr-ztce?
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 80 zapytań