Temat: Husqvarna TE 610 remont oraz z nudów grzebanie...
Zakładam ten temat aby podzielić sie tym co tam sobie w tej maszynce robie. Zdjęcia robilem telefonem, wiec jakość nie oszałamia.
W husce miałem problem z biegami, nie odbijała wajha na swoją pozycje, po rozbebeszeniu okazalo sie, ze spręzyna sie wygieła w jakis sposób. Poza tym podkładka znajdująca sie na wielowypuscie wałka skrzynki, oraz pierscien zabiezpieczający.
Łańcuch rozrzadu tez został wymieniony, był stosunkowo tani, ok 100zł u Demczuka
Korba przyszła zła, wiec teraz czekając na właściwą jakoś trzeba było czas przy moto spedzić więc zdjąłem wahacz, jakis taki mi siewydał chętny do współpracy:D potraktowałem go najpierw papierem sciernym, a nastepnie polerką.... nie polecam strasznie żmudna robota;/ w sumie ok 5-6 godz nad nim spedzilem (samo polerowanie)
Następny do renowacji poszedł silnik, no i tu sie zaczeły schody;p był jakiś taki poobdzierany, nie podobal mi sie kolor, jakis taki jak pedzlem malowane (kartery). Skomplikowany kształt wiec postanowilem wypiaskowac, więc skonstruowałem sobie piaskarke;p kompletowanie czesci trwało pare dni i wyszło cos takiego:
Jak narazie kozystam z piasku do piaskownic:D kupuje w obi 9,99zł 20kg tylko trzeba go suszyc bo mokry strasznie. Piaskuje sie całkiem spoko, nieco boleśnie bo nie mam fachowych przyrzadow ochraniających przed piaskiem. Zwykła farba schodzi jak ołówek gumka, nad proszkowym malowaniem trzeba nieo wiecej czasu posiedziec.
jak zgram reszte fot i cos porobie to nieco dorzuce, pozdr