Odp: Własna okleina - jakie firmy, opinie, ceny, jakość itp.
Jak masz szablony, to wrzuć cos.
Mam dużo logotypów tematycznych i grafik, to się zmontuje coś ciekawego...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Własna okleina - jakie firmy, opinie, ceny, jakość itp.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak masz szablony, to wrzuć cos.
Mam dużo logotypów tematycznych i grafik, to się zmontuje coś ciekawego...
Ja najpierw straciłem sporo nerwów kontaktując się z blitzami. Odpowiedź średnio co 2 dni. Masakra, nic nie da się ustalić.
Grafikanamotocykle: po tygodniu bardzo "dziwnego" (mało konkretnego kontaku) dostałem okleinę na osłony lag i chłodnic. Jakość druku- szału nie ma, ale tragedii też nie. To nie majątek. Uradowany udałem się do zaprzyjaźnionej firmy, która miała mi nakleić okleinę na plastiki. Zostawiłem u nich i szybko wyszedłem. Po 5 minutach dostałem telefon, że okleiny nie pasują. Co się okazało: okleiny na lagi prawa jest lewa, a lewa jest prawa. Po prostu nie pasi. Jeżeli chodzi o osłony chłodnic, wyglądają jakby miały być do czegoś innego. Zupełnie nie pasują ani na wysokość, ani na szerokość, ani na otwory. Wczoraj napisałem do typa, powiedział, że odpisze dziś wieczorem. Wysłałem zdjęcia jak to wszystko beznadziejnie wygląda, zobaczymy co będzie.
Także na razie jestem bez oklein i bez kasy za nie.
Najpewniejszą z opcji wydaje się wykonanie swojego szablonu i projektu bądź przy pomocy grafika. Tylko, to trzeba mieć czas i wiedzieć jak to zrobić. Cały czas sobie obiecuję, że kiedyś się za to zabiorę, ale narazie okleina jest ok :) Jakby ktoś miał szablon dla WR 426 to pisać śmiało :)
Ja najpierw straciłem sporo nerwów kontaktując się z blitzami. Odpowiedź średnio co 2 dni. Masakra, nic nie da się ustalić.
Grafikanamotocykle: po tygodniu bardzo "dziwnego" (mało konkretnego kontaku) dostałem okleinę na osłony lag i chłodnic. Jakość druku- szału nie ma, ale tragedii też nie. To nie majątek. Uradowany udałem się do zaprzyjaźnionej firmy, która miała mi nakleić okleinę na plastiki. Zostawiłem u nich i szybko wyszedłem. Po 5 minutach dostałem telefon, że okleiny nie pasują. Co się okazało: okleiny na lagi prawa jest lewa, a lewa jest prawa. Po prostu nie pasi. Jeżeli chodzi o osłony chłodnic, wyglądają jakby miały być do czegoś innego. Zupełnie nie pasują ani na wysokość, ani na szerokość, ani na otwory. Wczoraj napisałem do typa, powiedział, że odpisze dziś wieczorem. Wysłałem zdjęcia jak to wszystko beznadziejnie wygląda, zobaczymy co będzie.
Także na razie jestem bez oklein i bez kasy za nie.
Pewnie gosc robil to na "pozyczonych" miniaturach zaadoptowanych jako szablony. Tylko ze miniatury szablonow w necie sa celowo skalowane nisymetrycznie w roznych kierunkach zeby nie dalo sie ich uzyc. Stad te problemy. Wiem, bo tez tak robilem . Mierzylem plastiki i dopasowywalem szablony do wymiarow, ale i tak nie pasowaly w 100%. A to otwory byly poprzesowane, a to okleina wystawala w innych miejscach. Jesli mial bym to dla kogos teraz robic za kase, to tylko na kupnych szablonach z wyspecjalizowanych firm.
Pany, jak znajdziecie szablon do WR 450 2004 to pier*ole ten cały interes z tymi firmami, robię sam i daję Kowalowi do druku.
Tylko ze o te szablony sie rozchodzi. W tym jest pies pogrzebany.
To też wiem haha, tak to by nie było tematu :) Można kupić za trzydzieści parę dolarów szablon, wysyłają wtedy na maila czy jakoś tak. To wiesz, wolę żeby mi zrobili gotowca a jakoś skanem przerzucę to na kompa czy coś w ten deseń...
Mogę drukować i laminować. Od 50 do 200 zł m2 w zależności od zastosowanej folii i laminatu. Laminaty w połysku lub macie.
Folie mogą być z klejem kanalikowym ( łatwa aplikacja, nie zostają bąble ).
Jeremu już drukowałem, mówił że jest zadowolony, no chyba żę ściemniał, był wk...., ale robił dobrą minę do złej gry.
Jestem zadowolony z grubosci (choc nie jest tak gruba jak spora liczba uzytkownikow by chciala) bo jak juz pisalem, dla mnie bardzo groba folia to mankament. Ja bym ocenil jej grubosc na srednia i takiej wlasnie chcialem. Jestem zadowolny z nadruku. Co do oklejania to sie nie wypowiem bo jeszcze jej nie uzylem. Moja testowka wyglada jeszcze dobrze wiec poczekam jak sie przestanie swiecic. Tylko tylny blotnik bede oklejal bo polegl na cross country :P
Jak już pisałem w innym temacie. Okleić sobie plastik taśmą papierową, wyrysować wymiar okleiny, zerwać i nakleić na zwykły papier, wyciąć i na skaner. Masz gotowy szablon do którego robisz projekt i drukujesz. Ja tak zrobiłem i zleciłem wydruk na folii wylewanej i sam oklejałem, ale zadowolony z oklejenia nie jestem ;) folia cienka i przy oklejaniu się porozciągała.
Tak czy inaczej tak można sobie zrobić projekt i dać do Kowala, żeby wydrukował jeśli się oferuje.
Szablon zrobić to nie problem , kwestia w czym to ma być
Oklejalem dziś jednak bo nie mogłem wytrzymać
I nie pasuje ta okleina ni biją
Następna na pewno zrobię sam
Niech mi ktoś powie w jakim formacie mają być szablony to do wr zrobię w tydz czasu
Do drukarni wysyłałem w pdf, a projekt robiłem w illustratorze.
[url]http://www.husqvarna-forum.de/download/file.php?id=2078&sid=c3f8f6535e2d896fa08cfbc13843aea5[/url]
Link bezpośrednio do ściągnięcia archiwum z szablonami do wielu marek, w Poniedziałek przymierzę na plastiki to co zrobiłem dla swojej huski i zobaczymy czy będzie pasowało
Cezar - MEGA :D Ale zajawka, polać mu! Znajdę czas to ogarne czy pasują do 426, ale wygląda na to, że będzie pasować :D
Najlepiej do Blitz dzwonić rano , to jest szansa ze odbiorą telefon,ja pisałem e-maile do biura i jakoś odpisywali, ale tak jak piszecie nie robią w terminie , miało być 2tyg a było ponad 4 ...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Własna okleina - jakie firmy, opinie, ceny, jakość itp.
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 81 zapytań