Temat: Własna okleina - jakie firmy, opinie, ceny, jakość itp.
Zakładam nowy temat bo sprawa z własną okleiną przewija się dość często a nie ma jednego miejsca gdzie można się o wszystkim dowiedzieć (korzystałem z opcji "szukaj" i nie natrafiłem na nic).
WR poskładana i walczę teraz z własnym projektem na okleinę. (Zaznaczam, że interesowała mnie tylko okleina osłon chłodnic i baku)
Pierwszą firmą, do której wysłałem zapytanie była [url]http://www.grafikanamotocykle.pl/pl/art/o_nas[/url]
Odpowiedź na drugi dzień.
cyt.
"WITAM KOSZT 130+WYSYLKA( CHYBA ZE MODYFIKACJE POCHLONA TYDZIEN PRACY BEDZIE WIECEJ:)
cena podana za kpl naklejek
JESLI MA POWSTAC PROJEKT DO AKCEPTACJI PRZED WYKONANIEM+50 DO CENY ZA :PROJEKT, OBSLUGE I EWNETULANE POPRAWKI WTEDY CALOSC PLATNE NA KONTO"
Nie umiałem znaleźć informacji o grubości okleiny i czytałem na forach, że nie jest tak gruba jak w blitzmoto dlatego postawiłem na jakość i dużą reklamę na necie firmy Blitzmoto... błąd.
I od razu na wstępie informuję, że już nigdy nie zamierzam współpracować z firmą blitzmoto...
Kontakt tylko i wyłącznie mailowy. Po zaakceptowaniu projektu miał zostać wysłany numer tel. osoby zajmującej się moją okleiną.
3 maile musiałem wysłać z samym zapytaniem o warunki współpracy i cenę wraz z dołączanym odnośnikiem, na którym było zdjęcie okleiny jaką chciałem umieścić na motocyklu. Dopiero po 1.5 tygodniu odezwali się.
cyt.
"Witam, koszt oklein to 150zł, możemy wykonać dokładnie taki
projekt ,
czas oczekiwania na niego to około 7 dni."
To działamy... hehe no no... po 12 dniach wkur*iania się, pisania co parę dni co z projektem w końcu napisałem, że jeśli do jutra nie otrzymam projektu to rezygnuję bo jest to bezsens i szkoda czasu i nerwów na taką współpracę... Projekt wysłali po 3 h. Jakość była powiem szczerze śmieszna. Jakbym miał ten szablon to na paincie bym to lepiej ogarnął... Wkur*iłem się, postanowiłem pobawić się sam tym projektem poprawiając i modyfikując go. W międzyczasie okazało się że osłony chłodnic z YZ i WR się różnią (mimo, iż ten sam rocznik) więc stworzyłem okleinę pod WR (początkowo chciałem do YZ), wysłałem im wiele plików samej, skończonej okleiny i 3 elementów, które umieściłem dodatkowo na niej z adnotacją, że nie jestem zadowolony z jakości projektu, i że proszę dodatkowo o zmianę modelu, do którego chciałbym tą okleinę, z YZ 450 F 2004 (jak było na początku) na WR 450 F 2004 (okleina banalnie prosta i modyfikacja szablonu z YZ na WR również). Zajęło mi to ok. 2 tygodni bo nie miałem czasu aby stworzyć swój projekt. W międzyczasie napisali maila co z projektem, czy akceptuję itd.
Do dnia dzisiejszego zero odzewu, pisałem parę razy maile jak wygląda sprawa, co się dzieje z moim projektem i cisza... A ostatni mail od nich był w połowie lutego...
FIRMĘ BLITZMOTO ODRADZAM!!!!!!!!! KONTAKT WYŁĄCZNIE MAILOWY... NIE ODPISUJĄ W TERMINIE, DZIAŁAJĄ JAK SIĘ CZŁOWIEK WKUR*I I POSTRASZY REZYGNACJĄ. JAKOŚĆ PROJEKTU GRAFICZNEGO TRAGICZNA!!!!!!! NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE DLA FIRMY BLITZMOTO. A wiem, że to nie pierwszy przypadek....
Próbuję z firmą [url=http://www.grafikanamotocykle.pl]www.grafikanamotocykle.pl[/url] . Dam znać jak im to pójdzie :)
A teraz najlepsze. Wklejam link ze zdjęciem okleiny, którą chciałem mieć na motocyklu.
[url]http://bikepics.com/pictures/1906510/[/url] Rozumiem, że 4 paski i 3 literowy napis to projekt bardzo wymagający, złożony i czasochłonny heh... tragedia... TRAGEDIA!!!!!!