76

Odp: Klasa Amator

Jeżeli dobrze pamiętam pierwszą rundę można pojechać jako NZ - niezrzeszony. A dalej trzeba było się i tak zapisać gdzieś z racji wyrobienia licencji i ubezpieczenia na cały sezon - jeśli się mylę proszę niech ktoś mnie poprawi

Panie i Panowie
Pierwsza wasza runda w życiu jest niejako egzaminem teoretycznym i praktycznym w Bydgoszczy w zeszłym roku na miejscy można było wykupić ubezpieczenie na jedną rundę za 20zł
Zróbcie plan minimum nie ważne czym jedziecie 50,125,250,400....i nie pompujcie kasy - można kupić dobre ciuchy skórzane używane za śmieszne pieniądze które chronią twój tyłek i posłużą wam jeszcze parę lat jak nie przytyjecie....można też kupić textylia które też go ochronią ale na Boga latanie w crossowym letnim wdzianku to już przesada....

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

77

No właśnie na klasyfikacjach z zeszłego sezonu widziałem sporo osób jeżdżących jako NZ.
A znowu w regulaminie jest zapis, ze trzeba być zapisanym do klubu. Więc jak to w końcu jest od strony prawnej ? Rozumiem, że trzeba być zapisanym do klubu jeśli chce się jeździć w amatorach cały sezon ale czy można jechać tą jedną rundę jako NZ a później po zdobyciu licencji się zapisać do klubu ?

Bardzo mnie to ciekawi, bo zapisywanie się do klubu aby wystartować tylko raz jest trochę kłopotliwe. Jak jest możliwość jechania pierwszej rundy jako NZ to zajebiście! :D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

78

Chłopie nikt tu Ci nie napisze , abyś olał regulamin :) bo leśne dziadki czuwają :), w praktyce jest jak jest, nie stresuj się tym :), przyjedź na 1 rundę to Ci udzielimy wzkazówek :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

79 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2014-02-19 11:41:39)

panowie wydaje mi się że wszyscy trochę dramatyzujecie. Jeżeli ktoś chce wystartować to przyjedzie i wystartuje a ci co tylko biją pianę w necie będą narzekali i tyle. Zapraszamy do Bydgoszczy na pierwszą rundę.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

80

Kurde Panowie. Wy macie już doświadczenie z tym, większość nie ma. Problem w tym że jeśli ja jadę ze Śląska taki kawał drogi a potem dowiaduję się, że mój motocykl lub ja, nie spełniamy wymogów i nie wystartuję to mnie w tym momencie szlag jasny trafi, krew nagła zaleje...

81

JACA napisał/a:

Kurde Panowie. Wy macie już doświadczenie z tym, większość nie ma. Problem w tym że jeśli ja jadę ze Śląska taki kawał drogi a potem dowiaduję się, że mój motocykl lub ja, nie spełniamy wymogów i nie wystartuję to mnie w tym momencie szlag jasny trafi, krew nagła zaleje...

No to wystarczy przygotować motocykl i swoje papiery zgodnie z regulaminem i masz pewność że wystartujesz. Gadanie że wymogi są przesadzone jest moim zdaniem śmieszne, wystarczy przejechać się na rajd II ligi PZM i zobaczyć co to jest regulamin i trzymanie się badań homologacyjnych samochodu.

Jeszcze raz napiszę jeżeli ktoś podchodzi poważnie do startu i rzeczywiście chce wystartować wystarczy przeczytać regulamin przygotować się zgodnie z nim i mamy święty spokój. Przyjeżdżamy na zawody z uśmiechem i startujemy.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

82

Ja przyjadę na 100%. Tego możecie być pewni. Ale pierwszy raz mam do czynienia z zawodami sm, nawet nigdy nie miałem okazji oglądać na żywo takich zawodów to nie mam pojęcia co i jak. Nie chciałbym tak jak Jaca piszę targać całego zestawu ze śląska a na miejscu się okaże, że mogę wracać. Dlatego się tak dopytuję. Przygotowanie motocykla i ciuchów to pikuś, bo to jest faktycznie ograniczone moim zdaniem do minimum. Najbardziej mnie właśnie męczyła kwestia tej przynależności do klubu ale skoro piszecie, że mam się nie przejmować to  tak też zrobię i widzimy się w Bydgoszczy:)

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

83

przyjedź kiedyś znów na radom z ekipą to się może zapiszesz :p
może tym razem polatamy razem :D

Green

84

Jeżeli ktoś ma wątpliwości co i jak można zawsze zadzwonić do PZM pod numer: 22 5420114 Paweł Woźniak

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

85

maniek-rr312 napisał/a:

Jeżeli ktoś ma wątpliwości co i jak można zawsze zadzwonić do PZM pod numer: 22 5420114 Paweł Woźniak

Proszę się nie bać dzwonić. To Pan z PZM będzie się bał waszego głosu.
Akurat ten Pan merytorycznie nie jest super osobą.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

86

A tak w ogóle to kiedy ruszają możliwości potrenowania w bydgoszczy, toruniu czy radomiu? Uzależnione jest to od aury czy od daty?

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

87

chyba od aury

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

88 Ostatnio edytowany przez delta (2014-02-19 13:10:07)

zwykle od aury, jakoś pod koniec kwietnia radom zawsze otwierali
czyli średnio z treningiem przed 1 rundą
dobrze tylko tym co mają 2gą furę na brudasach:(

https://www.bikepics.com/members/81

89

No dobrze!!!! Eeee,  to nie muszę się specjalnie śpieszyć ze składaniem SM'a.

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

90

Panowie, ja na ostatnią rundę do Torunia pojechałem w sumie w ciemno, dostałem kilka wskazówek od kolegi Trawera, Barta i Materki. Nie było wcale strasznie, nikt się mnie nie czepiał, przygotowałem wszystko wg. regulaminu i wskazówek kolegów.

Miałem matę ekologiczną, pewnie zwykła jakaś wykładzina Wam wystarczy, zadrutowane korku spustowe oleju, kombinezon, kask z homologacją, jeśli chodzi o numery miałem białe tło czarne napisy i nikt mi nie zwrócił uwagi, ale wiadomo lepiej mieć jak w regulaminie bo jak napisał Trawer, leśne dziadki czuwają ;) Przegląd maszyny przeszedłem bez problemu i nerwów. Badania lekarskie, zwykłe zaświadczenie od lekarza sportowego, dają na 6 miesięcy, wcale nie jest to drogie :) Przeszedłem szybki egzamin, bardzo łatwy, znajomość flag, nie da się tego nie zdać, jeśli ktoś by miał wątpliwości zawsze można do Nas podejść i zapytać, podpowiemy bez problemu. Jeśli chodzi o klub, to ja należałem do swojego ;) lepiej chyba mieć przynależność, ale u Was mogą się nie czepiać, no ale wiadomo, leśne dziadki...
Chyba pokrótce napisałem wszystko, nie bać się tylko licznie przybywać do Bydgoszczy :)