106

Odp: Klasa Amator

ku*** jakbym miał czym:/

https://www.bikepics.com/members/81

107

No właśnie też się pytam gdzie cała reszta ludzi którzy mieli lecieć w amatorach? Był ktokolwiek z ludzi którzy mieli być? Ja byłem ale niestety jako kibic bo moto cały czas nie gotowe, pisałem zresztą o tym w innym temacie (głowica do spawania była, wróciła do mnie z roboty z 2 tyg opóźnienia w ostatni czwartek i co najlepsze odesłałem ją z powrotem następnego dnia bo spece zwalili sprawę i po ich robocie głowica pękła tam gdzie była cała - w 2 kanałach: 1 ssącym i jednym wydechowym - ale najwidoczniej im to nie przeszkadzało bo wyfrezowali gniazda, wsadzili nowe zawory, dotarli, odesłali i kasę wzięli -_-). Jak w końcu moto będzie sprawne to i stawię się na zawody. Swoją drogą było co oglądać ;)

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

108

To co Klasa AMATOR sie nie odbyła??? Nikogo nie było?  Mogłem jechać, miałbym podium murowane he he

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

109

W wolnym treningu w amatorach wystartowało dwóch zawodników. Oboje stwierdzili ze przyjechali do Bydgoszczy się po ścigać a nie jeździć po pustym torze  i postanowili przenieść się do klasy PP  gdzie całkiem nieźle sobie poradzili...

110

Jurek,pierwszy wyscig klasa,mimo ze moto na starcie zgaslo...milo bylo patrzec dalej.

Klasa Amator= 2zawodników z tematu,ktorzy pojechali w klasie PP.Gratuluje:)

111

i to chyba koniec kadencji klasy amator...

SUZUKI RMZ 450

112

Temat do zamknięcia jak i sama "klasa"

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

113

Panowie wyszło jak zawsze po polsku. Dużo gadania a mało konkretów. Chętnych było ok 30 osób a przyjechały dwie lub trzy. Pokazuje to jacy ludzie są na tym forum, dużo piany przy klawiaturze lecz żeby coś zrobić w realu to już dupa. Jeżeli tak to będzie wyglądało następnym razem to wydaje mi się że klasa zniknie a wy znowu będziecie narzekali jak to nie jest chujowo bo badanie techniczne trzeba przejść bo się czepiają itd. Gratulacje dla osób, które przeszły do PP i sobie dawały radę. Dla całej reszty to sami sobie domówcie..........

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

114 Ostatnio edytowany przez JERY (2014-04-27 09:05:11)

Chyba jednak sie nie czepieja, skoro 2 lub 3 osoby przyjachaly z motocyklami przygotowanmi do amatorow, a pp polknal ich bez problemu. Czyli jednak wymagania sa niemal identyczne jak do pucharu, albo to cale badanie techniczne jest sciema.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

115

Motocykl przygotowałem w dwie godziny różnica w odbiorze jest tylko przy oponach bo nie mam świateł ani tablicy. Zbiornik na zlewki i druty - jedyne wymagania. A gdzie Ci wszyscy ściganci z Bemowa? :P

Zabawa jest przednia, widzimy się w Toruniu i oby frekwencja w PP znowu dopisała :)

116 Ostatnio edytowany przez mack1111 (2014-04-27 11:52:43)

End

SUZUKI RMZ 450

117

W moim przypadku nawet gdybym miał sprawne moto to przejście do PP nie byłoby tak prostą sprawą bo zamierzałem przyjechać na kołach a nie na lawecie i na miejscu ograbić ją ze zbędnych rzeczy no i oczywiście na oponach drogowych :) Zresztą krowiasta DR'a 650 nawet po odchudzeniu waży jakieś 140kg na sucho w optymistycznej wersji:P Jak moto będzie sprawne przed upłynięciem terminu zgłoszenia to na zawodach się pojawię - przynajmniej Bydgoszcz i Toruń wchodzą w grę - tu w miarę blisko bo 260km :) Koszalin i Zielona góra będzie ciężej bo sporo dalej. No chyba że ktoś w obszarze Łódź-Warszawa jeździ na zawody z wolnym miejscem na pace to wtedy chętnie bym skorzystał :)

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

118

Żartujecie!!!??? 3 osoby, dobre... No to za rok jak wróce do kraju moge pomarzyć o ściganiu... Zostaje terror na mieście.

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

119 Ostatnio edytowany przez 751 (2014-04-27 15:37:19)

Moje odczucia z I mojej rundy:

Przyjechałem na treningi w piątek i co sesja poprawiałem się. Było fajnie. Na treningu amatorów żeśmy wyjechali we dwóch ( kur.....) i nasze czasy były o 10 s leprze od ostatniego w pucharze ( myślę że jest tak dzięki pyrkaniu na bemowie)   W kwalifikacjach było już gorzej ale o tym później. Sam wyścig, to czego się bałem okazało się że nie istniało a mianowicie walka na łokcie w pierwszym zakręcie. Pierwsze okrążenie było w takim tempie że na piechotę było by szybciej. Bardzo wolno i bezpiecznie. Nie wiem czego się bać generalnie każdy by dał radę a już na pewno wszyscy z bemowa. Później jechałem sobie jakimś ślimaczym tempem o pare sekund wolniejszym niż moje normalne z myślą że muszę ukończyć jeden wyścig aby licencje dostać a poćisnąć w drugim. W drugim nie jechałem bo sobie i rodzinie przyrzekłem że na mokrym nie jadę (może i słusznie może nie)

Wnioski:

Przygotowanie moto: na poziomie II połówki PP to nie moto jedzie tylko kirownik ( był gość który jechał z hamulcem enduro i był w okolicy 10 a co poniektórzy zasadzają się na bringery jakieś do amatorów i nawet nie raczyli się z nimi pojawić tyle jeśli chodzi o gadżety a co do przygotowania moto to śmiech zrobiłem to w jeden wieczór łącznie z przeglądem przed sezonem.

Do poprawy głównie głowa, nauczyć się jeździć w tłumie, miej jeździć w piątek aby mieć większe ciśnienie w sobotę.

Tyle jeśli chodzi o mój udział w tym wątku. Mam nadzieje że się zobaczymy jednak w Toruniu choć razem to się nie pościągamy bo ja już tylko PP

Ps Dzięki Maniek za próbę zrobienia czegoś dla naszego SM no i za ciepłe słowa.

Do Terrorystów: Jazda na torze jest nie porównywalnie bezpieczniejsza od głupich wygibasów na mieście a daje dużo więcej frajdy z jazdy. Ja spędziłem w życiu 6 dni na torze i na ulice już nie wyjadę bo nie mam po co.

PZDR

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

120

Mnie skręcało na trybunie, ale chociaż pokibicowałem. Delta mogliśmy się zgadać, bo moto sprawne, ale ja nie do końca.