Odp: Klasa Amator
Mam pytanie. Jakie sa roznice w wymaganiach pomiedzy pucharem a amatorami? WPisowe pewnie wieksze. Co jeszcze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Klasa Amator
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie. Jakie sa roznice w wymaganiach pomiedzy pucharem a amatorami? WPisowe pewnie wieksze. Co jeszcze?
[url]http://www.pzm.pl/pliki/zg/motocykle/supermoto/regulaminy/2014/zasady_rozgrywek_supermoto_2014_final_2.pdf[/url]
Dzieki za obszerne wyjasnienia.
Amator- zakaz grzania opon, opony dopuszczone do ruchu. Wpisowe do 150zł
Puchar- wymagania jak w MP tylko wpisowe 200zł
Amator jest głównie dla tych którzy mają drogowe supermoto i chcieliby spróbować swoich sił na torze.. później już można poczynić jakieś wydatki i przyjść do PP.
Czyli wymagania dla motocykla sa takie same jak w pucharze poza oswietleniem? Bo kwestie opon traktuje jako opcje.
Tak, tylko opony to nie opcja, nie można jechać na slickach muszą być homologowane na ulicę.
No kumam, kumam.
Czyli wymagania dla motocykla sa takie same jak w pucharze poza oswietleniem? Bo kwestie opon traktuje jako opcje.
W pucharze także dopuszcza się zaklejenie oświetlenia :-)
Preludzińśki pojedziesz na plecaku :-)
Dokładnie, ma to po prostu umożliwić wjazd na tor praktycznie z ulicy.. jedynie po najdrobniejszych modyfikacjach- odkręcenie podnóżków pasażera, ew. stelaża, zaklejenia lamp, zamontowania zbiorniczka przechwytującego itp..
Jako Amator mam kilka pytań, planuje startować w przynajmniej jednej rundzie. i rozumiem ze strój "crossowy" nie może być chyba ze zamontuje zamek miedzy koszulka a spodniami?? Będzie to mega głupio wyglądało ale trudno :/ Drutowaniem czy puszką na zlewki sie nie przejmuje, ale z tego co czytałem to osoby z PP tez chcą startować? Nie widze swoich szans z nimi za bardzo :/ I czy bedzie ktoś startujacy na jakimś słabym/cieżkim sprzecie?? Nie wiem czy uda mi sie zmienić moto do tego czasu a narazie dysponuje tylko huską 125której zdecydowanie brakuje mocy :/ Jakie są koszty zapisania sie do automobilklubu np w bydgoszczy??
Pozdrawiam Wiktor
Wiktor - nikt z PP nie pojedzie w Amatorach, to jest wyraźnie napisane, podejrzewam że jak masz jaja to na 125 objedziesz przynajmniej połowę :) a do klubu po cholerę masz się zapisywać? w tamtym roku sporo chłopaków jechało jako NZ a teraz w amatorach tym bardziej. Jeżeli chodzi o strój to nie masz tekstylnego? itp. Proszę nie bawcie w takie szczegóły w tej klasie, zróbcie to co Hermes napisał (mała instrukcja) i będzie git
Strój crossowy odpada. Musi być to strój tekstylny z ochraniaczami CE.
FUCK!!! - cały misterny plan w pizdu :(
Przygotowanie i trening kondycyjny, dieta, redukcja masy ciała o blisko 10 kg, zakup moto na brudasach do oswajania się z terenem, kompletowanie sprzętu i ciuchów - wszystko po to by w tym sezonie spróbować swych sił w amatorach. Jak widać nie jest mi to pisane... odnowiła się moja stara kontuzja, wykluczając jakąkolwiek aktywność w tym oraz kolejnym sezonie na motocyklu :(
Moja obecność na rundach w tym roku ograniczy się do bycia kibicem.
Jak ogarnę w YZ250F temat gaźnika, sprzęt będzie na sprzedaż w dziale giełda.
Życzę wszystkim udanego sezonu.
Współczuje! Szybkiego powrotu na koła Prelude! Zdróweczka!
planuje startować w przynajmniej jednej rundzie. i rozumiem ze strój "crossowy" nie może być chyba ze zamontuje zamek miedzy koszulka a spodniami??
często widać kombinezony za jakieś śmieszne pieniądze a'la 300zł. Jak odłożę na nowy, to sam będę sprzedawał za tyle. Lepsze to niż się pindolić z wszywaniem zamków
a do klubu po cholerę masz się zapisywać? w tamtym roku sporo chłopaków jechało jako NZ a teraz w amatorach tym bardziej.
Wytłumaczcie mi jak to w końcu z tym klubem jest. Trzeba się zapisywać do automobil kluby czy jednak nie i można jechać jako niezrzeszony ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Klasa Amator
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 78 zapytań