1

Temat: Alternatywy dla DRZ-ty?

Jestem ciekaw - czy istnieją motocykle równie pancerne i bezobsługowe co poczciwa DRZ-ta? Oczywiście mam tu na myśli szeroko pojętą kategorię SM.

2

Odp: Alternatywy dla DRZ-ty?

Chociazby fmx 650, zbiera sie tak samo, jedyna roznica w masie

READY TO >> TERROR

3

hahaha    tylko która?

Sherco st300  Cabestany Replica

4 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-01-03 23:03:56)

Kawasaki klx400, a poza tym jest już tyle tematów założonych przez gości, którzy pytają o pierwsze moto/najmniej bezobsługowe moto, że nikomu się nie chce odpowiadać. przeglądaj forum i czytaj trochę

5

Moja?

READY TO >> TERROR

6

Mowie tu w porownaniu do dwoch drz w wersji fabrucznej SM

READY TO >> TERROR

7

FMX vs. DR-Z, proszę Cię...

Już chyba sam fakt, że pojemność 650 oferuje 38km, a drezyna przy 400 więcej.
Masa to już w ogóle,

a silnik? Primo to chłodzony powietrzem, a po drugie jest przestarzały, nie pamiętam, lata 90? Strach się bać.

Doceniam, że każdy broni swojego sprzętu i to rozumiem, ale zrozum też to, że biorąc sytuację z życia, bałbym się jechać FMX-em.

Przypuśćmy: Jedziesz asfaltem, zjeżdżam z trasy, muszę przedostać się przez bezdroża, okazuje się błoto, teren, itp. Strach o silnik. Nie mówię, że to złe moto, bo wielu je chwali, przede wszystkim cena jest bdb, ale nie ma jej co porównywać do drezyny - tak myślę.

I pamiętaj...

Jedź szybko tam gdzie wolno ;]

8

Nie obstaje za żadnym moto żeby nie było, ale stwierdzenie ''strach o silnik'' mnie zastanawia...
650 FMX'a to jednostka o którą bał bym się najmniej ze wszystkich SMów, te silniki będą jeździły do końca świata i jeszcze troche. Przeca ''olejaki'' są nie do zajechania... tak sobie myśle :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

9 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2014-01-04 00:46:31)

+1 stare olejaki dają radę

DRZ400SM, KTM 990 ADV

10

Czy w DRZ-ach nie brakuje Wam mocy podczas jazdy SM?
40KM w terenie jest wystarczające ale czy wystarcza do szaleństw na twardym, co jakiś czas zerkam na drezyny bo to ciekawy i mało obsługowy motocykl ale kurcze w skuterze mam więcej kucy.

Litrowy Gixer

11

To są dobre motóry i dają radę:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=X_ZC1qhDxug[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

12

gierwi napisał/a:

To są dobre motóry i dają radę:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=X_ZC1qhDxug[/url]

Najlepszym przykładem jest chyba hermes, który w PP wystartował DRZ'tą, aż byłem zaskoczony, jak dobrze nią latał :)

Kawasaki KX250F

13

Niby apke SXV można by tak określić, ale mogę się mylić.
Oczywiście odnośnie jej bezobsługowości, bo o bezawaryjności to nie słyszałam zbyt wiele.

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

14

KML napisał/a:

Czy w DRZ-ach nie brakuje Wam mocy podczas jazdy SM?

Trzeba jeździć w korku albo wybierać kręte trasy, mocy brakuje jak jeździsz prosto.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

15

Bo SM nie jest do jeżdżenia na wprost :D Ja zawsze unikam prostych dróg, wolę jechać 10 km dalej jakimiś bocznymi przez wiochy, ale chociaż nie ma nudy a i motocykl zadowolony tak samo jak jego jeździec :)