Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
To nie do auta:)
Chciałem to wstawić do moto ale już poradziłem sobie w inny sposób.
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 170 171 172 173 174 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To nie do auta:)
Chciałem to wstawić do moto ale już poradziłem sobie w inny sposób.
Życzenia ode mnie muszą być nieco inne niż wszystkie, a więc drogie mordki
Dziś Mikołaj jest nie w sosie, Elf przeleciał mu gosposię, W akcji zemsty dziad brodaty, ruchnął wszystkie inne skrzaty, Renifery oburzone bo ich tyłki też ruszone, a więc życzę ci wszystkiego Najlepszego by Mikołaj cię nie "tego" ;D
W skrócie, Wesołych Świat ! :D
Wachy w zbiorniku,
winkli bez liku,
lśniącego chromu,
motocykla w domu,
sezonu długiego,
paliwa taniego,
jazdy po krzaku
znów wachy w baku
dobrych oponek
pełnych skarbonek
przyczepnych zakrętów
mocy prezentów
panienek gołych
i Świąt Wesołych :))
" SKRADZIONO mi wczoraj (czwartek 26 grudnia) samochód pod Cinema-City w Katowicach (PUNKT44). Auto najpewniej wróciło do Sosnowca albo Dąbrowy, prawdopodobnie złodziej przejeżdżał nim przez Zagórze około 18:00. SEAT LEON 2006r., kolor czarny, pakiet FR. Z przodu miał czarną ramkę od grilla i charakterystyczne BORDOWE SKÓRY w środku. Nie zdążyłem się do niego przyzwyczaić. Nie jestem optymistą, ale pokrywam większą nadzieję w Fejsie niż w policji. Udostępniajcie jak możecie. Dla znalazcy 5 tys. PLN się należy. tel. 668 570 939 "
Mam rozumieć ze kupiłeś go nie dawno, a sprzedawca miał 1 komplet kluczy... zgadłem?
Łamać złodzieja.
To nie moja fura, to cytat z innego forum
Kurde szkoda ładny seat .Może i to będzie chamskie ale ja bym się nie dotykał auta z sosnowca (oczywiście żart i sosnowiec to nawet spoko miasto )
Jak masz paszport..
Prośba do ekipy ze Śląska, wyjaśnij ie mi proszę o co chodzi z Sosnowcem? Kiedyś za czasów SHARP Skins często jeździłem na Śląsk z załogą z Łodzi i Warszawy na koncerty i zawsze były tam konflikty z chłopakami z Sosnowca. O co chodzi???
Ogólnie chodzi o to że sosnowiec to taka trochę rumunia polski .
Poszedłem sobię po gta V bijatyki gwałty kradzieże a ledwo co doszedłem do sklepu z grami w sosnowcu
hahahaha jaki hejt na sosnowiec haha^^ O co dokładnie chodzi hm...nwm może to wina mojego rocznika,że nwm jake są korzenie tego konfliktu aczkolwiek zawsze mianem sosnowca się najgorsze mianowało tak więc :P Pejwul w pierwszym zdaniu bardzo ładnie to nakreślił ^^
Gazior Ty czasem czytasz co piszesz?
bo SOSNOWIEC TO JUZ ZA GRANICĄ tam trza paszport, i maske
Mam wrażenie że konflikt o którym pisałem sięga znacznie głębiej - czasy o których mowa to połowa lat 90, ale jak widać temat do dzisiaj wciąż aktualny.
Gazior Ty czasem czytasz co piszesz?
Polać mu +.
Prośba do ekipy ze Śląska, wyjaśnij ie mi proszę o co chodzi z Sosnowcem? Kiedyś za czasów SHARP Skins często jeździłem na Śląsk z załogą z Łodzi i Warszawy na koncerty i zawsze były tam konflikty z chłopakami z Sosnowca. O co chodzi???
Historycznie to dwa zupełnie inne obszary. Katowice znajdowały się na terenie państwa niemieckiego, Sosnowiec – najpierw należał do zaboru pruskiego, a później rosyjskiego. Przez lata antagonizmy w dużej mierze polegały na innym poglądzie na etos pracy i solidność. Ślązacy – głównie robotnicy i przemysłowcy, funkcjonujący w małych i zamkniętych środowiskach nie utrzymywali kontaktów z Zagłębiakami.
Przeszłość
Jak tłumaczy dr Tomasz Słupik z Uniwersytetu Śląskiego po wojnie w 1945 roku wielu Polaków przyjeżdżało na Śląsk na tzw. szaber, czyli przywłaszczanie sobie pozostawionego mienia. Komuniści nie postrzegali Ślązaków jako Polaków, tylko pół-Niemców, co dodatkowo prowokowało antagonizmy. Ślązacy posługiwali się innym ( obcym) językiem, nie mogli liczyć na awans społeczny. Niewielu wtedy także kończyło studia.
To, co różni Zagłębie i Śląsk to także odmienny kod kulturowy. Zagłębiacy, w większości wyłącznie ludność napływowa nie wytworzyli tak odrębnej i wyrazistej kultury jak Śląsk. Tutaj można wskazać wiele przykładów. Ślązacy mają choćby swojego zajączka, który w Wielkanoc przynosi im prezenty, swoją gwarę czy jedyne w swoim rodzaju biesiady piwne. W tym miejscu warto też wspomnieć, ze mieszkańcy Śląska to "hanysi", natomiast cała reszta, łącznie z Zagłębiem to "gorole".
Teraźniejszość
Dziś to sąsiedztwo wygląda trochę inaczej. Z jednej strony fora internetowe pękają od kąśliwych żartów dotyczących mieszkańców obu miast (choć z przewagą żartów o mieszkańcach Sosnowca), z drugiej od ostrej, żeby nie powiedzieć chamskiej połajanki pomiędzy rywalizującymi ze sobą klubami sportowymi.
Skąd się biorą ludzie w Sosnowcu? Przejeżdżają przypadkiem.
Dlaczego Hitler nie zamykał żydów w Sosnowcu? Bo on też miał ludzkie odruchy.
Rybak z Katowic wyłowił złotą rybkę . Tradycyjnie ta się odzywa: -Masz jedno życzenie. -Chcę by Sosnowiec zniknął z mapy Polski. Rybka zaczyna płakać, krztusi się i ledwo mówi przez łzy: -Dobra masz jeszcze dwa!
[url]http://natemat.pl/78849,katowice-i-sosnowiec-czyli-sasiedzka-milosc-na-zarty[/url] - żeby nie było ;)
Strony Poprzednia 1 … 170 171 172 173 174 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.085 sekund, wykonano 46 zapytań