106

Odp: Ranking ortez

Co tak mało, mam nadzieję że po świętach temat ruszy i dopisze( ZDECYDUJE )  się więcej osób :)

1.    jaras111x -  1 para (L)
2.    PRELUDE2000 - 1 para (jeszcze nie wiem jaki rozmiar).
3.    Janik -  1 para (M) black/white
4.    JERY - 1 para M lub L

Sherco st300  Cabestany Replica

107

jaras111x napisał/a:

mam nadzieję że po świętach temat ruszy i dopisze( ZDECYDUJE )  się więcej osób :)

Myślę że jakby uzbierało się 10 osób to mało kto zlekceważyłby zamówienie na ponad 25.000, PLN - mielibyśmy wówczas lepsze pole do negocjacji.

108

Rozkminiałem ostatnio temat ortez i moją uwagę przykuły EVS Axis. Wygodne, lekkie i podobno chronią całkiem nieźle. Być może Asteriski dają jeszcze lepszą ochronę kolana i są wygodniejsze ale nie miałem ich gdzie przymierzyć żeby to stwierdzić namacalnie. Moim zdaniem te EVS są ciekawą alternatywą.

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

109

Kupiliśmy 3x EVS WEB Carbon. Wyszły po 2100zł brutto. Pierwsze wrażenie to mega sztywność i solidność konstrukcji, ochrona samej rzepki bardzo mocna, z zawiasem, porzadnie zamontowana. W porównaniu do POD K300 to przepaść którą widać zaraz po wyjęciu z pudełka. Wcześniej oglądałem ten model ortez u Mańka po 5 latach użytkowania - nadal wszystko trzyma sie jak powinno. Jedyna wada dla nas(mają być wkładane pod skorzane kombi) to masywność, są długie i grube. Biorę pod uwagę aby je wymienić na model Axis lub jednak Asterisk Ultra Cell. Czy miał ktoś z Was możliwość porównania tych ortez, chodzi o ogólny gabaryt - grubość kolana i uda po założeniu ortezy(POD K300 były bardzo smukłe, małe)

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

110

Kurde a już myślałem ze Manio dopisze się do listy z 3 szt :/

111

Axis są mniejsze od Web, wg mnie są też wygodniejsze.
Jakby co to do grupowego zakupu Axisów mogę się dołączyć :)

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

112

manio napisał/a:

Kto jest importerem Asterisk, EVS, Leatt Brace na PL? W sumie zapadła decyzja na 3kpl i będę chciał uderzyć do źródła aby wynegocjować dobrą cenę, będę wdzięczny za podpowiedzi.

manio napisał/a:
gierwi napisał/a:

A może daj znać przed finałem jaką cenę wynegocjowałeś, to może ktoś się dołączy?

Jasna sprawa.
EVS InterMotors to juz wiadomo, a Asterisk kto sprowadza?

manio napisał/a:

Kupiliśmy 3x EVS WEB Carbon. Wyszły po 2100zł brutto.

............!?

manio napisał/a:

Jedyna wada dla nas(mają być wkładane pod skorzane kombi) to masywność, są długie i grube. Biorę pod uwagę aby je wymienić na model Axis lub jednak Asterisk Ultra Cell. Czy miał ktoś z Was możliwość porównania tych ortez, chodzi o ogólny gabaryt - grubość kolana i uda po założeniu ortezy(POD K300 były bardzo smukłe, małe)

Wszystkie wyglądają podobnie w związku z czym musisz zakupic nowe kombi mieszczące ortezy - do wyboru raptem 3 modele łącznie z MVD lub przerobić swój kombinezon - opcja najtańsza to szukanie starych kombi z wyjmowanymi ochraniaczami lub bez ochraniaczy kolan - jednym słowem trochę szukania i przymierzania.

P.S> jaras111x - ciągnij listę dalej i myślę że możesz rozpocząć zbieranie ofert dla zapewne 5kpl. UC.

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

113

Przepraszam, wczoraj zabalowałem na firmowej Wigilii i wypadło mi z głowy szukanie w Warszawie Ultra Cell na przymiarkę. Rozmawiałem wcześniej z gościem z Olka z działu hurtowego i twierdził że mają jeszcze na stanie bodajże dwie sztuki w rozmiarze L i XL - nie mogę jednak w 100% potwierdzić jeszcze tej informacji, zadzwonię tam po Świętach.

114

a dlaczego by tu ze stanów Ultra cell nie sprowadzić tam cena wacha się w granicach 2300

115 Ostatnio edytowany przez Wojtkuuu (2013-12-24 15:33:35)

Dolicz do tego 5% cła i nastepnie 23% vatu.

116

i brak gwarancji.

Pozdrawiam,
Piotrek

117 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2013-12-24 17:07:54)

Wojtkuuu napisał/a:

Dolicz do tego 5% cła i nastepnie 23% vatu.

Cło i vat jest do ominięcia, gwarancja niestety nie. Ale - nowe Celle, które po świętach mają do mnie dojść za niecałe 800zł z przesyłką mimo braku gwarancji - moim zdaniem zajebisty strzał. Części są dostępne więc brak gwarancji = zero problemów.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

118 Ostatnio edytowany przez manio (2013-12-25 12:52:44)

hermes napisał/a:
manio napisał/a:

Kto jest importerem Asterisk, EVS, Leatt Brace na PL? W sumie zapadła decyzja na 3kpl i będę chciał uderzyć do źródła aby wynegocjować dobrą cenę, będę wdzięczny za podpowiedzi.

manio napisał/a:
gierwi napisał/a:

A może daj znać przed finałem jaką cenę wynegocjowałeś, to może ktoś się dołączy?

Jasna sprawa.
EVS InterMotors to juz wiadomo, a Asterisk kto sprowadza?

manio napisał/a:

Kupiliśmy 3x EVS WEB Carbon. Wyszły po 2100zł brutto.

............!?

manio napisał/a:

Jedyna wada dla nas(mają być wkładane pod skorzane kombi) to masywność, są długie i grube. Biorę pod uwagę aby je wymienić na model Axis lub jednak Asterisk Ultra Cell. Czy miał ktoś z Was możliwość porównania tych ortez, chodzi o ogólny gabaryt - grubość kolana i uda po założeniu ortezy(POD K300 były bardzo smukłe, małe)

Wszystkie wyglądają podobnie w związku z czym musisz zakupic nowe kombi mieszczące ortezy - do wyboru raptem 3 modele łącznie z MVD lub przerobić swój kombinezon - opcja najtańsza to szukanie starych kombi z wyjmowanymi ochraniaczami lub bez ochraniaczy kolan - jednym słowem trochę szukania i przymierzania.

P.S> jaras111x - ciągnij listę dalej i myślę że możesz rozpocząć zbieranie ofert dla zapewne 5kpl. UC.

Cena jest nie zmienna dla jednego kpl czy dziesięciu - dlatego nie zbierałem zamówień na forum. Jak by ktoś chciał to nie ma problemu, mogę sprzedać EVS WEB za 1050zł szt, dowolną ilość i rozmiar(byle były na magazynie IC).

Kombi będziemy szyć na miarę więc miejsce na ortezy to nie kłopot. Bardziej chodzi o to ze WEBy sa tak ogromne ze kombi w łydkach oraz udach musiało by byc luźne jak bojówki, cieżko by było utrzymać wtedy protektory biodrowe na miejscu i upchnąć potem w bucie ogromną nogawkę.. WEBy bedą ok do MDV lub ciuchów na enduro, do jednoczesciowego kombi sa raczej za duże.

MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

119

sarar napisał/a:

Axis są mniejsze od Web, wg mnie są też wygodniejsze.
Jakby co to do grupowego zakupu Axisów mogę się dołączyć :)

Biorę pod uwagę wymianę naszych WEB'ów na Axisy. Rozeznam temat po Nowym Roku jaka by była cena i co z daostępnoscią. Przed podjęciem ostatecznej decyzji fajnie by było mieć solidne porównanie Axisów do Asterisk UC. Macał może ktoś na żywo obie ortezy?

MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

120

Manio-
Juz pisałem ze miałem w rękach i na nogach UC i Axis. Wygrał UC za sposób idealnego dopasowania do nogi i sprawił wrażenie lepszej ochrony. Acz kolwiek gdybym miał placic za nie normalna cenę czyli 3,2 to brałbym co innego.

Gierwi-
Ze Błażusiak lata w Pod k700 nie znaczy ze są super,od po prostu taki sponsor. Zobacz maniekrr ma/mial na głowie LS2 bo...taki dobry czy taki sponsor,zresztą sam gdzieś o tym pisał :)