16

Odp: Moto w teren/SM

a to za drogie a to za silne. jak bym braciaka slyszal ;) kwestia decyzji.

odezwij sie do kolesia [url]http://allegro.pl/honda-crf-450r-2003r-z-papierami-kola-supermoto-i3530253964.html[/url]
nie ma juz kolek sm to spusci ;) papier jest a silnik i tak profilaktycznie na stol.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

17

hermes napisał/a:
Sebas napisał/a:

Pewnie macie racje, tyle że ja wole na pierwsze takie moto coś mniejszego, bo jakoś nigdy dobrze się nie czułem na większych motocyklach, mimo 5 sezonu na sporcie zawsze pewniej, stabilniej  czułem się na 600cc. Mniejsza waga bardziej zwrotny itd...

600cc waga hym +/- 250kg, Drezyna 150kg :-) nawet nie wiesz jak ta waga miło cię zaskoczy

Hermes ja Cię proszę nie bierz danych z sufitu w dobie internetu :-)

Pomyliłeś się o 85kg, bo Daytona 675 waży 165kg. Czyli nie tak kosmicznie więcej od DRZ

[url]http://www.motorbikes.be/en/Triumph_Daytona_675_2008.aspx[/url]

-------------------
hmmmm...

18 Ostatnio edytowany przez Sebas (2013-09-20 21:57:38)

hermes napisał/a:

600cc waga hym +/- 250kg, Drezyna 150kg :-) nawet nie wiesz jak ta waga miło cię zaskoczy

600 na dzień dzisiejszy ważą w okolicach 190 kg na mokro;)

Ogólnie dzięki za dobre chęci ale pozostanę przy swoim czyli coś w 2t 250-300, + moduł z dwiema mapami ulica/teren, tylko kwestia tego czy będzie to starszy sprzęt do przebudowy czy świeży, ale mam czas nigdzie się nie spieszę.

btw Daytona waży 162 kg;)
edit: Radez ubiegłeś mnie z tą wagą;)

Triumph Daytona 675

19

Sebas napisał/a:

Zaraz wam dwóm wlepię po banie za sianie spamu w moim temacie, nie wiem jak ale wlepię;)

Patrz Hermes jaki niewdzięcznik - my chcemy mu pomóc wybrać sprzęta a on nas banem straszy...

ni ma kultury w Suwałkach....

-------------------
hmmmm...

20 Ostatnio edytowany przez Sebas (2013-09-21 09:27:42)

trochę jest, nie wiele ale jest;)

Triumph Daytona 675

21

Ja poradze tak: weź crossa 450 np. Crf lub yzf
Odradzam enduraki jeśli nie potrzebujesz rejestracji. Bo SA cięższe, droższe od porównywalnych crossow (np exc vs sxf).
Cross dobrze się sprawdza zarówno w SM jak i zabawach w terenie i jest dość tani w zakupie porównując do sprzętów z rejestracja i rozrusznikiem. Do tego cross 450 nie wymaga tak częstych remontów jak cross 250. Jedyny problem możesz mieć wtedy jak postanowisz taka crf 450 robić długie trasy, bo do tego się nie nadaje i koszty cie zjedza.

-------------------
hmmmm...

22 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-09-23 21:42:44)

Skoro szukasz moto w którego nei chcesz pakowac kasy to ci podsówam mojego. świeżo po remoncie. stare graty posiadam zeby nie bylo ze kit wciskam. Calusieńka góra wymieniona. W ogłoszeniu masz napisane co wymieniałem.
Czyli masz spokoj z jakimis remontami na długi czas.

Jak zainteresowany to wal na pw lub tel.

[url]http://otomoto.pl/husqvarna-te-supermoto-450-torun-okazja-M3800147.html[/url]

HUSQVARNA TE 450.

23 Ostatnio edytowany przez Sebas (2013-09-23 21:54:42)

Ciekawa sztuka, może i był bym zainteresowany, o ile pasuje Ci zamiana na Daytonę z Twoją dopłatą.
Sytuacja wygląda tak że na chwile obecną przeglądam ogłoszenia, czytam i zastanawiam się co kupić.
Doszedłem do takich wniosków że będzie to albo 450 4t, bądź 250-300 2t. Co do pierwszej opcji to, muszę najpierw sprzedać Triumpha, aby mieć środki na SM, chcę przeznaczyć ok 10-11 tys. To drugie może być starsze i do całkowitego remontu/przebudowy, może uda mi się coś kupić przez zimę, tak do 5 tys.
Ciśnienia nie mam, bo mam kupę innych rzeczy na głowie do jakiegoś czerwca.
Btw jak by ktoś chciał zamienić się za Triumpha to zapraszam na pw. Na allegro pojawi się wiosną.

Triumph Daytona 675

24 Ostatnio edytowany przez Sebas (2013-12-03 17:45:25)

[url]http://allegro.pl/ktm-exc-300-2t-1997r-plus-kask-i-buty-i3762035041.html[/url] Można zna ktoś tą sztukę, bądź ma nie daleko do Trawniki k. Lublina i mógłby sprawdzić?

Triumph Daytona 675

25

przepraszam,ze taki off-top ale jak chcecie blache wsadzić do cross'a bez homo?O.o

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

26

Nic na siłę. Bardzo dobrze gdyby była możliwość rejestracji, jeśli nie będzie to płakać nie będę. Plan jest taki aby przez zimę kupić coś taniego do kapitalnego remontu, albo wiosną/ latem zdrową świeżą sztukę

Triumph Daytona 675

27

Gazior napisał/a:

przepraszam,ze taki off-top ale jak chcecie blache wsadzić do cross'a bez homo?O.o

Sie gra sie ma.
Moja kawa jest full cross i zarejestrowana.

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

28

Jak się nie boisz sponiewierania przez takiego mocnego 2paka to spoko.... ale ja bym Ci radził jakieś 250 4t jak np.: wr 250f.... piszesz, że nie chcesz żeby był zbyt awaryjny dlatego ci doradzamy świetną alternatywę jaką jest suzuki drz  400 (jaka wersja to już zależy ile masz kasy)

drz będzie mocowo podobny do  wuerki ale serwis z pewnością cie nie zabije, poza tym jeśli będzie dla ciebie za słaba to bez problemu ją sprzedasz za rok (egzotycznego egsa z pewnością łatwo nie opchniesz) przesiadając się na jakiegoś lekkiego wyczyna 4t bądź 2t

Nie rozumiem dlaczego tak obstajesz przy 2paku... kupisz zajechanego, przez zimę zrobisz generalny remont (chociaż wątpię, że zdążysz), sprzęt będzie gotowy ... pojeździsz po drodze, w terenie i stwierdzisz że cała gra nie była warta świeczki bo A. jest za mocny B. charakterystyka ci nie odpowiada
a to przecież nie o to w tym wszystkim chodzi... masz się pewnie na sprzęcie czuć, czerpać z jazdy na nim jak najwięcej frajdy
na drezynie prędzej osiągniesz nirvane niż na szalonej rakiecie jaką jest 2pak  (tym bardziej w takiej pojemności)

moja propozycja dla ciebie to:
w 4t jakieś 250 albo drz 400
w 2t jakie 125

to tyle.. jeśli kogoś uraziłem to sory  :)

wr 250x

www.bikersbook.pl

29

Sam rozmyślam co kupić jak już będą kwity i przeglądam to forum i przeglądam i jak to w końcu jest z tą drezyną?
Rzeczywiście tak jak niektórzy piszą " szybko się nudzi " i brakuje jej mocy?

30

jeśli nie miałeś styczności z mocnymi motocyklami to moc Ci się tak szybko nie znudzi ;)
Jeśli jesteś przyzwyczajony do jazdy na mocnych motocyklach typu exc , wr (wysokie pojemności) to długo frajdy nie będziesz miał

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400