Dukers napisał/a:Przecież można sprzedawać koszulki z napisem np : dupa. I co ? Nakurwiam terror zachowaj dystans może powiedzieć że pierwszy wymyślił :D
Piszesz dokladnie jak on. Hmmmm.
W regulaminie ebay jest m. in. dzial zabronione. Jest tam sekcja "wzywanie do nienawisci" i jako przyklad hooligans, a takie koszulki tez ma w swoim sklepie. Do tego ubrania z logami klubow pilkarskich, postaciami z kreskowek, marek samochodow itd. Bylo by go za co udupic, ale....
A) Witaj thc_kwik,
Pomysl na nadruk jest kradziony. Prosze natychmiast usunac aukcje, albo uruchomie spor na ebay. Pomysl na ten nadruk powstal na forum supermoto.pl i do niego naleza prawa autorskie. Zdjecie jednego z forumowiczy rowniez umieszczone jest bez jego wiedzy i zgody. Wiecej prosb nie bedzie.
- jaryjr76
B)
Witaj, jaryjr76,
PLEASE NOTE THAT THIS ITEM IS NOT PRODUCED FOR OR BY
ANY FOOTBALL CLUBS,MUSIC BAND,TV SHOWS ETC AND IS
AN INDEPENDENT DESIGN THAT BREAKS
NO COPYRIGHT LAWS.
IT IS WORN TO SHOWN YOUR AFFILIATION AND
DOES NOT CLAIM OR AIM TO BE
OFFICIALLY LINSENCED MERCHANDISE
- thc_kwik
A)
Witaj, thc_kwik,
It doasn't matter. This is not you'r idea and you shouldn't use it.
- jaryjr76
B)
Witaj, jaryjr76,
If its not my idea then its not yours ass well you don`t own it and Paweł Gołofit
threat is punishable by law ??
- thc_kwik
A)
Witaj, thc_kwik,
Sluchaj polaczku. To jest moj pomysl. Bluza powstala tylko i wylacznie dla uzytkownikow forum supermoto.pl. Ta aukcja juz zostala zgloszona na ebay. Jesli to nic nie da, to bede raportowal kazda twoja aukcje, a masz tam ich duzo z zstrzezonymi znokami towarowymi m. in. klubow pilkarskich, produkcji filmowych oraz inne naruszajace zasady ebay. Na Allegro zrobie to samo. Uwierz mi, ze potrafie byc bardzo upierdliwy.
Art. 1.
[Przedmiot Prawa Autorskiego]
1. Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór).
2. W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory:
1) wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe);
2) plastyczne;
3) fotograficzne;
4) lutnicze;
5) wzornictwa przemysłowego;
6) architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne;
7) muzyczne i słowno-muzyczne;
sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne;
9) audiowizualne (w tym filmowe).
2^1. Ochroną objęty może być wyłącznie sposób wyrażenia; nie są objęte ochroną odkrycia, idee, procedury, metody i zasady działania oraz koncepcje matematyczne.
3. Utwór jest przedmiotem prawa autorskiego od chwili ustalenia, chociażby miał postać nieukończoną.
4. Ochrona przysługuje twórcy niezależnie od spełnienia jakichkolwiek formalności.
Art. 8. 1. Prawo autorskie przysługuje twórcy, o ile ustawa nie stanowi inaczej.
2. Domniemywa się, że twórcą jest osoba, której nazwisko w tym charakterze uwidoczniono na egzemplarzach utworu lub której autorstwo podano do publicznej wiadomości w jakikolwiek inny sposób w związku z rozpowszechnianiem utworu.
3. Dopóki twórca nie ujawnił swojego autorstwa, w wykonywaniu prawa autorskiego zastępuje go producent lub wydawca, a w razie ich braku - właściwa organizacja zbiorowego zarządzania prawami autor
- jaryjr76
B)
Witaj, jaryjr76,
przespros za nazwaniem mnie polaczkiem najduchu to może usunę aukcje bo zadzwonię do twojej mamy i da karę na komputer nie mam czasu uzerac sie z toba więc teraz to zależy od ciebie czekam na przeprosiny jak nie wystawie cała kolekcję koszulek z tym tekstem spioszki torby na innych kontach pozdrawiam
- thc_kwik
A)
Witaj, thc_kwik,
Nie napisalem do ciebie, zeby negocjowac. I tak powinienes sie cieszyc, ze w ogole do ciebie napisalem i dalem Ci szanse. Masz dwa wyjscia. Albo ty podejmiesz dzialania i usuniesz aukcje, albo zrobie to ja, w sposob ktory opisalem. Twoj wybor.
- jaryjr76
B)
Witaj, jaryjr76,
Gimbaza sluchaj ten tekst wymyslony zostal przez jednego z kupujacych w stanach wiec nie mozesz byc jego wlascicielem kazdy na to moze wpasc wiec nie lamie zadnych praw autorskich gdybys gimbaza pomyslal i napisal kulturalnie i poprosil u usuniecie aukcju tak bym tez zrobil ale ze gimbaza napisala po chamsku i dodales jakies posty na fb tym bardziej jestem przekonany zeby nie usowac tej aucji jak chcesz zglaszaj to do ebaya prosze bardzo gimbaza jeszcze pisze polaczku obrazajac mnie jestes tylko gimbaza nie zaden H&m czy adidas wiec dla ebaya jestes nikim place im tyle miesiecznie ze oni maja wyjebane na to ze ktos do nich pisze nie mam czasu na ciebie bo mam wazniejsze sprawy ale moge wyslac kogos do twojej mamy jesli mnie przeprosisz za swoje zachowanie i zachowasz sie jak na normalnego przystalo wtedy usune aukcje wybor nalezy do ciebie ??
- thc_kwik
A)
Witaj, thc_kwik,
Posty z datami na forum supermoto.pl wystarcza do ustalenia autorstwa. Prosilem grzecznie w pierwszym mailu.
P.S. Popracuj nad interpunkcja, bo nie da sie tego czytac. Dobrze, ze duzo im placisz. Przynajmniej duzo stracisz, jak ci zamkna konto.
- jaryjr76
B)
Witaj, jaryjr76,
ok temat uważam za zamkniety do zobaczenia pa
- thc_kwik
B)
Witaj, jaryjr76,
Nie mam czasu na glupoty i zabwe aukcja usunieta pozdarawiam
- thc_kwik
[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]