16 Ostatnio edytowany przez ZielonaSowa (2013-08-18 22:10:43)

Odp: Totalny amator SM ;)

Dukers napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:
Dukers napisał/a:

Mialem ktm duke i sprzedalem go w czwartek akurat :) jezeli chodzi Ci o 125 to nie kupuj jak chcesz latac na gumie. Lancuch sie naciaga jak cholera, przy glebie rozwalisz 3/4 plastykow, niski czyli o terenie zapomnij, jak dobrze dotarty to 110-115 od wagi zalezne pojedzie, 15 kucy wiec z gazu na kolo ni chu a - moto to "naked bike" a nie supermoto... Nie polecam nikomu kupowac DUKA do supermoto ... Czy 125/290/390/690/990 czy inne ... To moto jest do normalnej jazdy, a nie do glupot. Kupuj normalne supermoto przy ktorym jak wyjebiesz masz do wymiany max klamke sprzegla i lusterko.

Dzięki wielkie ;)
A jakie mi polecasz ?

Oraz pytanie dodatkowe.
Przy wystawianiu kx'a na allegro, dodam "sprzedam lub wymienię za supermoto 250ccm+ "
Nie zbłaźnię się?

KX:
http://imageshack.us/a/img577/5612/itbs.jpg
http://imageshack.us/a/img827/6276/hch8.jpg

-Wyremontowany ( na dotarciu )
-nowe manetki ProGrip
-okleiny BlackBird
-Nowy tłok itp.
-Nowy łańcuch DID oraz napęd( mam go od miesiąca )
-Opona tył 80%
-nowa opona z przodu
-Klocki hamulcowe 80%
-Nigdy nie jeżdżony na torze, jeżdżony amatorsko po lasach itp.
-motorek zadbany, oleje Castrol, czyszczenie filtra codziennie ( po każdej jeździe )
-Nowe uszczelki etc.
-Rocznik 2006

Myślę, że 7 tysi będę za niego brał. ( póki co nie sprzedaję )

Powiedz że dorzucasz drzewo gratis xD

Ja bym Ci polecał suzuki DRZ 400 SM lub WR 250 X na prawdę mimo wagi uwierz że to zamiata jak szalone ... Za 11 tysi dorwiesz taką sztukę że mucha nie siada. Co do zamiany napisz że możesz dopłacić bo będą Ci RIEJU wysyłać tak jak kumplowi ;)

Duka do supermoto żadnego Ci nie polecę bo 125 / 290 /390 mają taką samą budę tylko trochę bardziej podrasowane silniki, a 690 nie wiem ludzi to kupują ale ja nigdy bym tego w supermoto nie wcisnął bo to moto jest za wielkie, za niskie, i za szybko się rozwala przy glebie ... Może się mylę ale jak brać supermoto to supermoto, a nie jakieś fikumiku "naked bike" czy inne pierdoły. Przymyśl sprawę co do tych 2 co Ci wysłałem ew. do jakiejś z sztuki z niemiec (zarejestrowaną 250) ;)

Drzewo już spalone w piecu i niekompletne :D
Dzięki za odpowiedź ;)

Póki co, matka jęczy że mnie na ulice nie wpuści, za to ojciec popiera mnie w 100% :D
Będzie bitwa. ;)
Dzięki wielkie.
Czyli szukam DRZ 400 SM albo wr 250 x :P

P.S nie zbłaźnię się pisząc, że chcę zamienić za kx'a ?

17 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-18 22:13:53)

Wiesz co ja Ci powiem tak bo to przerabiałem. Masz 16 lat czyli 97 jak miewam. Prawko na takie moto zdasz dopiero za GRUBE 2 lata. Przykładowo będziesz leciał i przelecisz na późno pomarańczowym, a będzie stał mercedes AMG i przywali na wczesnym pomarańczowym - stukniecie się. Wina będzie leżeć po Twojej stronie, a jeżeli wyjdziesz z tego bez szwanku to moto będzie w kasacji pewnie. Druga sprawa to wszystkie koszta będą po Twojej stronie + pewnie sąd dla rodziców bo Tobie nic nie mogą zrobić chyba że będziesz miał 17 lat wtedy odpowiedzialność karna spada na Ciebie. A tak to pojedziesz na policję i Cię postraszą, a rodziców już tak delikatnie nie potraktują. Chwyta Cię policja i nie chcą łapówy więc masz przesrane - lawetą Cię mogą odwieść (mnie tak straszyli ... bo bez A1 latałem). Wtedy Ty idziesz na policję (tam postraszą), a rodzice znów przekichane mają. Co do samego wypadku nawet jak nie będzie z Twojej winy bo Ci ktoś wymusi i stracisz np : rękę (najgorszy scenariusz). W takim wypadku nie działa OC / AC w liberty deirect :D Masz jednym słowem przerąbane. Ubezpieczyciel nawet jak zapłaci za szkodę to będzie Cię ścigał po sądach żebyś spłacił to co mu się należy, a Ty nie dostaniesz od nich złamanego grosza bo prowadziłeś pojazd bez uprawnień. Czyli ? Ja mogę jechać i Ci strzelić starym UNO, a wtedy ja sobie piję kawkę - Ty mi dajesz hajs -> Rodzice pod sąd za to że Ci pozwolili śmigać na takim moto. Jeździłem bez uprawnień od 2012 czerwca i nie miałem kolizji, lecz na serio tyle ludzi wyjeżdża przed pysk że szok ! A DRZ czy WR 150 km/h idą, a ja latałem max 100-110 i czasami miałem sytuację że prawie wdupcyłem. Co do wypadku kumpel na GS 500 miał wpadkę, a ma 17 lat... Udało się dogadać że wszystko opłaci. CIĄGNĘLI Z NIEGO KASE JAK Z BANKOMATU... Tak to by dostał pewnie nawiasy (jak by spowodował kolizję poszedłby do pierdla). Dlatego ja sam się zapisałem na prawo-jazdy i powiem szczerze na dobre mi to wyjdzie ... Potem tylko przychodzę do WORD gadam że chcę iść na A2, zdaję praktyczny i mam A2 :) A nawet jak mnie chwycą mam A1 więc dostanę 300 zł i PAPA policjo ;) P

Tu masz temat gdzie to opisuje gościu ; " [url]http://www.streetboys.pun.pl/viewtopic.php?pid=54[/url] ".

PS : Policja bierze się do roboty w tym roku. U mnie kontrola za kontrolą i wyczyścili na pewien czas na moto ludzi bo mandatów rozesłali dość trochę, a w łapę też pewnie dostali dość trochę :)

AA I NIGDY NIE UCIEKAJ PRZED POLICJĄ NAWET JAK KUPISZ 250 ! NAGRAJĄ CIĘ KAMERY NA ŚWIATŁACH/ DROGÓWKA - JAK CIĘ ZNAJDĄ MASZ TAK PRZESRANE ŻE RODZICE PÓJDĄ SIEDZIEĆ ! Jak Cię chwycą tak do kontroli to pół biedy, a jak za przekroczenie prędkości czy coś to ani łapówki nie wezmą tylko od razu Cię skasują.

18

ZielonaSowa napisał/a:
MEPH napisał/a:

jak Cię waga przeraża to mam zarejestrowaną RMZ 250 o wadze 95kg :)

Supermoto ? ;)

Co sądzicie o Suzuki SM lub KTM Duke ( to bardziej street)

nie, na brudasach.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

19

Dukers napisał/a:

Wiesz co ja Ci powiem tak bo to przerabiałem. Masz 16 lat czyli 97 jak miewam. Prawko na takie moto zdasz dopiero za GRUBE 2 lata. Przykładowo będziesz leciał i przelecisz na późno pomarańczowym, a będzie stał mercedes AMG i przywali na wczesnym pomarańczowym - stukniecie się. Wina będzie leżeć po Twojej stronie, a jeżeli wyjdziesz z tego bez szwanku to moto będzie w kasacji pewnie. Druga sprawa to wszystkie koszta będą po Twojej stronie + pewnie sąd dla rodziców bo Tobie nic nie mogą zrobić chyba że będziesz miał 17 lat wtedy odpowiedzialność karna spada na Ciebie. A tak to pojedziesz na policję i Cię postraszą, a rodziców już tak delikatnie nie potraktują. Chwyta Cię policja i nie chcą łapówy więc masz przesrane - lawetą Cię mogą odwieść (mnie tak straszyli ... bo bez A1 latałem). Wtedy Ty idziesz na policję (tam postraszą), a rodzice znów przekichane mają. Co do samego wypadku nawet jak nie będzie z Twojej winy bo Ci ktoś wymusi i stracisz np : rękę (najgorszy scenariusz). W takim wypadku nie działa OC / AC w liberty deirect :D Masz jednym słowem przerąbane. Ubezpieczyciel nawet jak zapłaci za szkodę to będzie Cię ścigał po sądach żebyś spłacił to co mu się należy, a Ty nie dostaniesz od nich złamanego grosza bo prowadziłeś pojazd bez uprawnień. Czyli ? Ja mogę jechać i Ci strzelić starym UNO, a wtedy ja sobie piję kawkę - Ty mi dajesz hajs -> Rodzice pod sąd za to że Ci pozwolili śmigać na takim moto. Jeździłem bez uprawnień od 2012 czerwca i nie miałem kolizji, lecz na serio tyle ludzi wyjeżdża przed pysk że szok ! A DRZ czy WR 150 km/h idą, a ja latałem max 100-110 i czasami miałem sytuację że prawie wdupcyłem. Co do wypadku kumpel na GS 500 miał wpadkę, a ma 17 lat... Udało się dogadać że wszystko opłaci. CIĄGNĘLI Z NIEGO KASE JAK Z BANKOMATU... Tak to by dostał pewnie nawiasy (jak by spowodował kolizję poszedłby do pierdla). Dlatego ja sam się zapisałem na prawo-jazdy i powiem szczerze na dobre mi to wyjdzie ... Potem tylko przychodzę do WORD gadam że chcę iść na A2, zdaję praktyczny i mam A2 :) A nawet jak mnie chwycą mam A1 więc dostanę 300 zł i PAPA policjo ;) P

Tu masz temat gdzie to opisuje gościu ; " [url]http://www.streetboys.pun.pl/viewtopic.php?pid=54[/url] ".

PS : Policja bierze się do roboty w tym roku. U mnie kontrola za kontrolą i wyczyścili na pewien czas na moto ludzi bo mandatów rozesłali dość trochę, a w łapę też pewnie dostali dość trochę :)

AA I NIGDY NIE UCIEKAJ PRZED POLICJĄ NAWET JAK KUPISZ 250 ! NAGRAJĄ CIĘ KAMERY NA ŚWIATŁACH/ DROGÓWKA - JAK CIĘ ZNAJDĄ MASZ TAK PRZESRANE ŻE RODZICE PÓJDĄ SIEDZIEĆ ! Jak Cię chwycą tak do kontroli to pół biedy, a jak za przekroczenie prędkości czy coś to ani łapówki nie wezmą tylko od razu Cię skasują.

Tak, ale ja teraz moto nie kupuje i nie mieszkam w wielkim mieście ;)
Nie zamierzam latać po 200km w trasy tylko po mojej mieścinie i ew. po innych pobocznych.
Moto takie zakupię jak bede miasł 17 / 18 lat.
To nie będzie tak szybko.
Mamy wiele miejscówek np. dróg, po których nikt sie nie rusza, w poblizu mam tez kilka torów.

20

ZielonaSowa napisał/a:

Nie jeździłbym nim na tor

ZielonaSowa napisał/a:

w poblizu mam tez kilka torów.

WTF

DRZ400SM, KTM 990 ADV

21

rbsn99 napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:

ZielonaSowa napisał/a:

WTF

Napisałem tylko, że mam gdzie jeździć -,-
Nie napisałem, że będę tam wpadał i smigał, tylko że mam w pobliżu ;)

22

ZielonaSowa napisał/a:
rbsn99 napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:

ZielonaSowa napisał/a:

WTF

Masz tor w pobliżu i nie jeździłbyś na niego ?!
Chłopie, wiesz co ja bym dał, żeby w pobliżu +/- 40-60km mieć JAKIKOLWIEK tor?
A co do tematu to masz jeszcze spooooro czasu do zastanowienia. Sam na wiosnę będę a1 robił, bo czekać dwa lata, żeby wejść na coś większego, przerasta mnie totalnie ...

Kawasaki KX250F

23

punk891 napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:
rbsn99 napisał/a:

WTF

Masz tor w pobliżu i nie jeździłbyś na niego ?!
Chłopie, wiesz co ja bym dał, żeby w pobliżu +/- 40-60km mieć JAKIKOLWIEK tor?
A co do tematu to masz jeszcze spooooro czasu do zastanowienia. Sam na wiosnę będę a1 robił, bo czekać dwa lata, żeby wejść na coś większego, przerasta mnie totalnie ...

Pewnie mi się odwidzi i będę tam latał, ale póki co muszę ogarnąć podstawy ;)
Mam wiele czasu, ale chcę się rozeznać w nieznanym terenie :P

24

nie sprzedawaj jeszcze kawaszki , dopiero za ok. 2 lata będziesz mógł "oficjalnie" jeździć na czymś większym...co w między czasie będziesz robił? :)
a bez prawka nie radze Ci jeździć. 99 razy się uda , za setnym Cię złapią i koniec przygody z Sm dla Ciebie w najbliższym czasie ^^

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

25

b0unceR napisał/a:

nie sprzedawaj jeszcze kawaszki , dopiero za ok. 2 lata będziesz mógł "oficjalnie" jeździć na czymś większym...co w między czasie będziesz robił? :)
a bez prawka nie radze Ci jeździć. 99 razy się uda , za setnym Cię złapią i koniec przygody z Sm dla Ciebie w najbliższym czasie ^^

Haha jak nie bd musial sprzedac :) w sadzie moga dowalic kare 5 000 złociszy.

26

Za brak prawka 500 zł, za brak kategorii 300 zł.
Nie wiem jak jest w przypadku niepełnoletniego kierownika.

Triumph Daytona 675

27 Ostatnio edytowany przez ZielonaSowa (2013-08-19 11:49:25)

Ale panowie nie dyskutujmy jakie kary są tylko ja się pytam jakie moto :D ?

Kawke będę sprzedawał za rok ( 17 lat będę miał ) potem rok pracy ( a nie ciągłego zapierdalania na motorze ) i będzie 18'nastka i kupie sobie moto wtedy :P
Powiem tak, im szybciej sprzedam kawke, tym większy zapal do pracy będzie i mobilizacja, aby uzyskać pełną kwotę i brać się za motocykl i wcześniej zbierać już na prawko :P

Widziałem Suzuki sm 50, nawet ładne, co o nim sadzicie ? ;)

28

dopiero za dwa lata bd miał kase a już szukasz moto ? Po co ?

DRZ 400 SM - sprzedany
DT 125 SM

29 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-19 12:41:45)

MarcinNH napisał/a:

No ja go najpierw zrozumiałem że teraz sprzedaje moto i chce kupić w zimę albo na nowy rok najpóźniej bo pisał :" w najbliższym czasie ".

Ja się dowiaduję co do moto bo w wrześniu już chcę kupować, a 2 lata do tyłu pytać się o moto - troche wcześnie bo rynek się zmienia ... Moim zdaniem odkop temat za 1,5 roku bo na 100% będziesz za 1,5 r. pisał na forum jakie moto kupić bo nie wiesz.
A jak dobrze umiem liczyć to moto kupić chcesz w 2015 roku, a do 2014 mamy jeszcze gruuuuuuubo 4 miesiące ! Do 2015 mamy gruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuubo 16 miesiący ! :P Chłopie z takim wyprzedzeniem to trochę przeleciałeś bo wyjdzie na to że na 18 będziesz chciał kupić sobie auto i cała kasa pójdzie na auto. I TAK BĘDZIE BO KUMPEL MIAŁ TAK SAMO :) Najpierw gada : no, no kupie se cbr 600 r. teraz sprzedaje swoje 125 i kupuje auto :D i MOŻE za rok kupi moto;)

Sebas napisał/a:

Nieletni nic nie dostaje. Rodzice mają przerąbane i dostanie ojciec 300 zł mandatu oraz postraszą młodego i ojca trochę, a jak to nie wystarczy to pewnie sąd - wtedy 5kafli.

30 Ostatnio edytowany przez ZielonaSowa (2013-08-19 13:45:07)

Dukers napisał/a:
MarcinNH napisał/a:

No ja go najpierw zrozumiałem że teraz sprzedaje moto i chce kupić w zimę albo na nowy rok najpóźniej bo pisał :" w najbliższym czasie ".

Ja się dowiaduję co do moto bo w wrześniu już chcę kupować, a 2 lata do tyłu pytać się o moto - troche wcześnie bo rynek się zmienia ... Moim zdaniem odkop temat za 1,5 roku bo na 100% będziesz za 1,5 r. pisał na forum jakie moto kupić bo nie wiesz.
A jak dobrze umiem liczyć to moto kupić chcesz w 2015 roku, a do 2014 mamy jeszcze gruuuuuuubo 4 miesiące ! Do 2015 mamy gruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuubo 16 miesiący ! :P Chłopie z takim wyprzedzeniem to trochę przeleciałeś bo wyjdzie na to że na 18 będziesz chciał kupić sobie auto i cała kasa pójdzie na auto. I TAK BĘDZIE BO KUMPEL MIAŁ TAK SAMO :) Najpierw gada : no, no kupie se cbr 600 r. teraz sprzedaje swoje 125 i kupuje auto :D i MOŻE za rok kupi moto;)

Sebas napisał/a:

Nieletni nic nie dostaje. Rodzice mają przerąbane i dostanie ojciec 300 zł mandatu oraz postraszą młodego i ojca trochę, a jak to nie wystarczy to pewnie sąd - wtedy 5kafli.

Pisałem, że chcę się rozeznać na rynku czy jest sens zbierania pieniędzy i czy sumki nie są przerażające ;p