1

Temat: Totalny amator SM ;)

Witam serdecznie ! ;)
Od kilku lat, śmigam w MX na Kawasaki kx 125, niestety nie mogę się oprzeć asfaltowi i ciągnie mnie niemiłosiernie na drogi.
Strasznie szkoda mi mojego moto katując opony i silnik na drogach oraz trochę kiepsko gdyby policja mnie próbowała zatrzymać.
Wróćmy do tematu ;)
Co byłoby dobre dla amatora supermoto ?
Jaki motocykl polecacie ?
Najlepiej, gdyby był do rejestracji, lub sprowadzony z niemiec z papierami.
Nie jeździłbym nim na tor, ale z kumplami po drogach, więc światełka obowiązkowo ;)
Co polecacie ? Najlepiej 4t, gdyż 2t za dużo paliwa chłonie.
Pozdrawiam.

2 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-17 12:46:12)

Odp: Totalny amator SM ;)

WR 250 X - 4 suw, idzie na koło, kumpel ma na sprzedaż [url]http://forum.supermoto.pl/topic25087-s-yamaha-wr-250-x-2008r.html[/url]

Idealne moto na drogę jak i w teren jak opony kupisz ... :) Na baku robi chyba 200 km jak dobrze pamiętam :)

3 Ostatnio edytowany przez ZielonaSowa (2013-08-17 12:51:17)

Dukers napisał/a:

WR 250 X - 4 suw, idzie na koło, kumpel ma na sprzedaż [url]http://forum.supermoto.pl/topic25087-s-yamaha-wr-250-x-2008r.html[/url]

Idealne moto na drogę jak i w teren jak opony kupisz ... :) Na baku robi chyba 200 km jak dobrze pamiętam :)

Papiery ma ;) ?
Chciałbym go zarejestrować.
Dziękuję za odpowiedź ! ;)

P.S Ile posiada kucy ?

4 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-17 13:39:52)

ZielonaSowa napisał/a:
Dukers napisał/a:

Papiery ma ;) ?
Chciałbym go zarejestrować.
Dziękuję za odpowiedź ! ;)

P.S Ile posiada kucy ?

Jasne że ma papiery przecież to oryginalne supermoto - rejestrowane. Jest on zarejestrowany i jak będzie konkretna gadka bez pitu pitu to dorzuci leo vince wydech. Kucy ? [url]http://www.scigacz.pl/Yamaha,WR250X,model,2009,dane,techniczne,13391,im.html[/url]

Jedyny wał to pęknięty licznik ale działa więc dasz do elektryka i Ci go zrobi(diody się świecą tylko pęknięta jest szybka i to chyba przez to może coś tam się odpięło albo coś), albo tanio z niemeic można ściągnąć dlatego cena 13 000 bo pękł - wszystko inne sprawne. Potwierdzam :)

5

A prócz tej yamaszki, bo patrze na wagę i mnie przeraża :P
Może jakiś ktm ?

Jestem strasznie w tym zielony ;)

6 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-17 17:46:56)

ZielonaSowa napisał/a:

A prócz tej yamaszki, bo patrze na wagę i mnie przeraża :P
Może jakiś ktm ?

Jestem strasznie w tym zielony ;)

A czemu Cie waga przeraża ? Chopie on sie z skutera przesiadł i w sezon ogarnął gume 1-3 jak sie wczuje z 3/4 to już będzie masakra ... A Ty z 125 się przesiadasz i się wagi boisz ? Jak na to wsiądziesz to będziesz zamiatał jak ninja na zawodach :D
Najlepiej jak powiesz jaki masz fundusz wtedy najlepiej się określa jakie moto :)
KTM w Supermoto to może  exc 250 w 4 T, wr 426, SUZUKI DRZ 400 to też dobre rozwiązanie i jest mało awaryjny, z takich nowości jest crf 250 M (typowy supermoto od hondy) 23,1 kucy (odblokujesz i latasz) 145 kg z płynami. Dalej nie wiem... Może załatwię filmik jak na gumie lata o ile ma to Ci wyślę na priv ;) Tylko teraz pojechał gdzieś z kumplami i go nie ma chyba do czwartku albo końca następnego tygodnia.

A tak to sobie możesz na yt pooglądać jak wr"ka lata na kole :
[url]http://www.youtube.com/watch?v=-WfHtiJVPi4[/url]

7

ZielonaSowa napisał/a:

bo patrze na wagę i mnie przeraża

Będziesz go na 8 piętro wnosił na plecach? Zapisz się na siłkę, poprzerzucaj trochę złomu, porąb dziadkowi drewno na zimę.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

8

rbsn99 napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:

Będziesz go na 8 piętro wnosił na plecach? Zapisz się na siłkę, poprzerzucaj trochę złomu, porąb dziadkowi drewno na zimę.

Chodzę na siłownię, ale chodzi o mój wiek, mam jedynie 16 lat. Ważę 70kg i mam 178 cm wzrostu. Ale mniejsza ;)

Fundusz to maksymalnie 10-11 tysięcy.
Póki co nie planuję zakupu SM, lecz zamierzam sprzedawać KX i chcę się już zapoznawać z czymś nowym i powolutku rozglądać się
za nową maszynką ;)

9

Więcej wiary w siebie, to nie goldwing (jego też się da podnieść samemu)

Bierz DRZ :P

DRZ400SM, KTM 990 ADV

10

ZielonaSowa napisał/a:
rbsn99 napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:

Chodzę na siłownię, ale chodzi o mój wiek, mam jedynie 16 lat. Ważę 70kg i mam 178 cm wzrostu. Ale mniejsza ;)

Fundusz to maksymalnie 10-11 tysięcy.
Póki co nie planuję zakupu SM, lecz zamierzam sprzedawać KX i chcę się już zapoznawać z czymś nowym i powolutku rozglądać się
za nową maszynką ;)

Mam takie same wymiary jak Ty tylko 68kg i 16 lat :) Też się rozglądam za czymś bo sprzedałem swojego i zakup planuje na połowę września. Słuchaj kumpel jest podobnych wymiarów jak My mogę powiedzieć i daje spokojnie radę. Nie sikaj w gacie na serio jak na KX śmigasz :)

11

jak Cię waga przeraża to mam zarejestrowaną RMZ 250 o wadze 95kg :)

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

12

MEPH napisał/a:

Supermoto ? ;)

Co sądzicie o Suzuki SM lub KTM Duke ( to bardziej street)

13

ZielonaSowa napisał/a:
MEPH napisał/a:

Supermoto ? ;)

Mialem ktm duke i sprzedalem go w czwartek akurat :) jezeli chodzi Ci o 125 to nie kupuj jak chcesz latac na gumie. Lancuch sie naciaga jak cholera, przy glebie rozwalisz 3/4 plastykow, niski czyli o terenie zapomnij, jak dobrze dotarty to 110-115 od wagi zalezne pojedzie, 15 kucy wiec z gazu na kolo ni chu a - moto to "naked bike" a nie supermoto... Nie polecam nikomu kupowac DUKA do supermoto ... Czy 125/290/390/690/990 czy inne ... To moto jest do normalnej jazdy, a nie do glupot. Kupuj normalne supermoto przy ktorym jak wyjebiesz masz do wymiany max klamke sprzegla i lusterko.

14 Ostatnio edytowany przez ZielonaSowa (2013-08-18 20:30:36)

Dukers napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:
MEPH napisał/a:

Supermoto ? ;)

Mialem ktm duke i sprzedalem go w czwartek akurat :) jezeli chodzi Ci o 125 to nie kupuj jak chcesz latac na gumie. Lancuch sie naciaga jak cholera, przy glebie rozwalisz 3/4 plastykow, niski czyli o terenie zapomnij, jak dobrze dotarty to 110-115 od wagi zalezne pojedzie, 15 kucy wiec z gazu na kolo ni chu a - moto to "naked bike" a nie supermoto... Nie polecam nikomu kupowac DUKA do supermoto ... Czy 125/290/390/690/990 czy inne ... To moto jest do normalnej jazdy, a nie do glupot. Kupuj normalne supermoto przy ktorym jak wyjebiesz masz do wymiany max klamke sprzegla i lusterko.

Dzięki wielkie ;)
A jakie mi polecasz ?

Oraz pytanie dodatkowe.
Przy wystawianiu kx'a na allegro, dodam "sprzedam lub wymienię za supermoto 250ccm+ "
Nie zbłaźnię się?

KX:
http://imageshack.us/a/img577/5612/itbs.jpg
http://imageshack.us/a/img827/6276/hch8.jpg

-Wyremontowany ( na dotarciu )
-nowe manetki ProGrip
-okleiny BlackBird
-Nowy tłok itp.
-Nowy łańcuch DID oraz napęd( mam go od miesiąca )
-Opona tył 80%
-nowa opona z przodu
-Klocki hamulcowe 80%
-Nigdy nie jeżdżony na torze, jeżdżony amatorsko po lasach itp.
-motorek zadbany, oleje Castrol, czyszczenie filtra codziennie ( po każdej jeździe )
-Nowe uszczelki etc.
-Rocznik 2006

Myślę, że 7 tysi będę za niego brał. ( póki co nie sprzedaję )

15

ZielonaSowa napisał/a:
Dukers napisał/a:
ZielonaSowa napisał/a:

Supermoto ? ;)

Dzięki wielkie ;)
A jakie mi polecasz ?

Oraz pytanie dodatkowe.
Przy wystawianiu kx'a na allegro, dodam "sprzedam lub wymienię za supermoto 250ccm+ "
Nie zbłaźnię się?

KX:
http://imageshack.us/a/img577/5612/itbs.jpg
http://imageshack.us/a/img827/6276/hch8.jpg

-Wyremontowany ( na dotarciu )
-nowe manetki ProGrip
-okleiny BlackBird
-Nowy tłok itp.
-Nowy łańcuch DID oraz napęd( mam go od miesiąca )
-Opona tył 80%
-nowa opona z przodu
-Klocki hamulcowe 80%
-Nigdy nie jeżdżony na torze, jeżdżony amatorsko po lasach itp.
-motorek zadbany, oleje Castrol, czyszczenie filtra codziennie ( po każdej jeździe )
-Nowe uszczelki etc.
-Rocznik 2006

Myślę, że 7 tysi będę za niego brał. ( póki co nie sprzedaję )

Powiedz że dorzucasz drzewo gratis xD

Ja bym Ci polecał suzuki DRZ 400 SM lub WR 250 X na prawdę mimo wagi uwierz że to zamiata jak szalone ... Za 11 tysi dorwiesz taką sztukę że mucha nie siada. Co do zamiany napisz że możesz dopłacić bo będą Ci RIEJU wysyłać tak jak kumplowi ;)

Duka do supermoto żadnego Ci nie polecę bo 125 / 290 /390 mają taką samą budę tylko trochę bardziej podrasowane silniki, a 690 nie wiem ludzi to kupują ale ja nigdy bym tego w supermoto nie wcisnął bo to moto jest za wielkie, za niskie, i za szybko się rozwala przy glebie ... Może się mylę ale jak brać supermoto to supermoto, a nie jakieś fikumiku "naked bike" czy inne pierdoły. Przymyśl sprawę co do tych 2 co Ci wysłałem ew. do jakiejś z sztuki z niemiec (zarejestrowaną 250) ;)