121

Odp: Polskie SUPERMOTO leży i kwiczy ?

A ja dalej będę mówił, masz 50 70 czy coś innego... zapisz się do klubu bo skąd kluby mają wiedzieć że jest zapotrzebowanie na sm 80? zacznij od tej składki 30zł i jak będzie Twych kumpli kilkunastów może klub zrobi coś dla Was wzamian za pomoc przy innych zawodach...

KACZOR

122

kaczor napisał/a:

A ja dalej będę mówił, masz 50 70 czy coś innego... zapisz się do klubu bo skąd kluby mają wiedzieć że jest zapotrzebowanie na sm 80? zacznij od tej składki 30zł i jak będzie Twych kumpli kilkunastów może klub zrobi coś dla Was wzamian za pomoc przy innych zawodach...

Racja. Kaczor masz slusznego

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

123

a mnie ta dyskusja zmotywowala zeby pojezdzic do Radomia (bo chyba najblizej), poobserwowac swoja psyche jak dostane 10 dubla ;)

124

kleider napisał/a:

a mnie ta dyskusja zmotywowala zeby pojezdzic do Radomia (bo chyba najblizej), poobserwowac swoja psyche jak dostane 10 dubla ;)

To zapisz sie do AR i zostan czlonkiem sekcji bo bez tego to bedziesz mogl sie wkrecic na tor jedynie na tzw. krzywy ryj. Testowane w zeszlym roku  :/

125

Ale nasmarowaliście ..... pół nocy wczoraj spędziłem na czytaniu.....ale owocne było to czytanie. Stworzyło parę pomysłow do realizacji. Jeszcze raz zapraszam chętnych do Wallrav Racing Club-u i na kwietniowy Meeting. Będą omawiane ( i nie tylko) plany na ten rok. W klubie są dwie sekcje, kartingowa i SM, i tak jak pisaliście w wiekszej grupie jest łatwiej.

PS: W Starym Kisielinie SM można śmigać cały tydzień, a do tego w niedzielę jeżdżą tylko motocykle. ([url=http://www.wallravracecenter.com]www.wallravracecenter.com[/url])

126

Crazy_Russian napisał/a:

Co do startu na 50kach i 125kach, to jakby się wiara dogadała między sobą, to myślę że dałoby radę przekonać jakiegoś organizatora, aby puścić taki wyścig w przerwie zawodów, jako ciekawostkę.

No i gitara, tylko trzeba o tym trąbić odpowiednio wcześnie. W tym sezonie raczej by to nie wypaliło ew. w następnym. Teraz należało by zrobić ładną reklamę "Treningi supermoto" tylko ze jeszcze dopisać ze są podziały na grupy między innymi początkujący, bardziej zaawansowani i pro oraz istnieje możliwość sprawdzenia swoich sił w ogólnogrupowych wyścigach. To musi przypominać zabawę. Pamiętam choć już powoli zapominam jak to było z moim pierwszym wyjazdem na tor, był to co prawda pachołkowy na płycie lotniska (narazie jedyny twardy tor na jakim jeździłem) ale przemogłem samego siebie i swoją nieśmiałość, a nie zostałem w domu jak moi znajomi i tylko gadają ze "takim to by polatał", "ale on śmiga" i wiele innych podobnych komentarzy na widok zawodnika. Musimy wyjść z gotowym produktem jako niemalże instytucja zeby taki dzieciak sie zainteresował i jego rodzice, żeby wzbudzić zaufanie rodzica ze to bedzie dobry krok dla małolata. Trzeba trafić w rodzica bo przeważnie on wychodzi z taką inicjatywą do dziecka i to on "ciągnie go za uszy" ale jak go pociągnie to i taki malec łapie bakcyla i zmienia swoje zabawki. Trzeba pokazać że to nie jest sport dla urodzonych wymiataczy, bo narazie w Polsce tylko takie można odnieść wrażenie, nie ma małych klas typu 50ccm, 125 ccm tylko od razu zawody zaczynają sie od prawie 60konnych motocykli. Ja na tor (pachołkowy) wjechałem dopiero w tym sezonie swoją 125tką z 97 roku i troche mi przykro było ze nie moge sie pościgać w swojej klasie ale cóż nie zawsze jest tak kolorowo jak byśmy chcieli. Przejeździłem ten sezon na treningach i chce kupic teraz 250tke.
Jeżeli sami nie zaczniemy kolorować tego dla innych to rozwój SMek w Polsce bedzie taki powolny jak dotychczas, bo tak naprawdę niewielu ma takie zacięcie ze chce mu sie szukać tych wszystkich treningów, spotkań, zawodów, ciuchów,  a jak bedzie miał wszystko gotowe na tacy to sam przyjdzie bo inni też tak robią.  :)

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

127

PeKaWu napisał/a:

To zapisz sie do AR i zostan czlonkiem sekcji bo bez tego to bedziesz mogl sie wkrecic na tor jedynie na tzw. krzywy ryj. Testowane w zeszlym roku  :/

Oczywiscie ze tak zrobie.

128

kleider napisał/a:
PeKaWu napisał/a:

Koszt żaden, zwróci się po 2 treningach.  <ok>

129

szwinia napisał/a:
kleider napisał/a:
PeKaWu napisał/a:

Koszt żaden, zwróci się po 2 treningach.  <ok>

Tylko czy przyjma z ulicy do sekcji SM? Pytam calkiem powaznie, bo sam chcialbym to zrobic. W zeszlym roku wyczytalem gdzies, ze najpierw trzeba ich reprezentowac na zawodach jako czlonek AR. Z kolei lista osob wpuszczanych na tor na treningi ograniczala sie do czlonkow sekcji. Czyli przynajmniej teoretycznie dopoki nie odbebnisz kilku eliminacji to nie masz co myslec o treningach w Radomiu.

130

Wedle mojej wiedzy jest tak:
Aby zostać przyjętym do sekcji (profituje to np darmowymi treningami oraz symbolicznym wsparciem zawodnika) trzeba być członkiem A.Radomskiego, reprezentować parę razy klub podczas zawodów (wystarcza większość sezonu).
Członkowie sekcji nie płacą za treningi.

Aby zostać członkiem A.Radomskiego, trzeba opłacić wpisowe (coś koło 50-80 pln/rok). Członek klubu ma możliwość trenowania na torze, jednak jest to w jakiejś kwocie odpłatne. W jakiej-nie wiem.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

131

Crazy_Russian napisał/a:

Wedle mojej wiedzy jest tak:
Aby zostać przyjętym do sekcji (profituje to np darmowymi treningami oraz symbolicznym wsparciem zawodnika) trzeba być członkiem A.Radomskiego, reprezentować parę razy klub podczas zawodów (wystarcza większość sezonu).
Członkowie sekcji nie płacą za treningi.

Aby zostać członkiem A.Radomskiego, trzeba opłacić wpisowe (coś koło 50-80 pln/rok). Członek klubu ma możliwość trenowania na torze, jednak jest to w jakiejś kwocie odpłatne. W jakiej-nie wiem.

Koszt zapisania się do AKR wynosi 10 pln (legitymacja) + 55 pln opłata roczna. Za to możecie jeździć na treningi za połowę kasy czyli za 25 zeta a nie 50 przez pierwszy rok. W drugim roku macie już treningi za free.

132

a co zrobić, żeby założyć swoj klub motocyklowy ??

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

133

Już niedługo w TVP Regionalna, TVP2 i TVP Info dwa razy w tygodniu emitowany będzie program "Moto Jazda" którego współtwórcą  jest WallraV Racing.

Bedziemy starać się kłaść nacisk przede wszystkim na SuperMoto. Bedą duże relacje z treningów i WSZYSTKICH zawodów odbywających się na naszym torze :) i cała masa dodatkowych atrakcji.
Wszystkich chętnych do pomocy zapraszamy do kontaktu, będziemy mieli materiały wideo z zawodów które będzie można wcisnąć gdzieś do innych TV. Niech o SM usłyszy cała Polska :)))

A więc promujemy jak tylko możemy :)))

W tym roku będziemy strać się zorganizować jak najwięcej treningów SM z Rudim Bauerem i Jurgenem Kunzlem oraz oczywiście WallraV SUPERMOTO Cup, to czy będzie podział na amotarzy - pro będzie zależeć oczywiście od zainteresowania, również jeśli uda się znaleźć chętnych to odbędą się wyścigi najniższych klas SM ( np 80 ccm ) dla młodszych maniaków SM, chcemy dodać klasę SM80 przy okazji MP i PP SM no i oczywiscie WallraV SM Cup.

Niech młodzież ćwiczy !!!

Najbliższe zaplanowane treningi SM odbędą się podczas pierwszego zebrania WallraV Racing Clubu 17 i 18 kwietnia, 17 tor będzie zajęty na potrzebę charytatywnych zawodów gokartami z wypożyczalni WallraV 3H Championships w których może wystartować każdy. Pierwsza impreza tego typu w tamtym roku udała się wyśmienicie, było dużo zabawy więc chcemy powtórzyć to również w tym sezonie. Natomiast w niedzelę latamy SM.

Wszystkie informacje na bieżąco na stronie toru [url]www.wallravracecenter.com[/url]

ZAPRASZAMY !!!

134

Wiadomo już dokładnie od kiedy będzie emitowany program ?

135

Nie jeszcze nie ma ramówki, powstają pierwsze odcinki dopiero, dam znac jak tylko będzie coś wiadomo.