Odp: Instrukcja sprawdzenie napinacza rozrządu
[url]http://forum.supermoto.pl/topic19253-jak-sprawdzic-stan-naciagu-rozrzadu.html[/url]
Róbcie jak chcecie, mam to w d.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Instrukcja sprawdzenie napinacza rozrządu
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[url]http://forum.supermoto.pl/topic19253-jak-sprawdzic-stan-naciagu-rozrzadu.html[/url]
Róbcie jak chcecie, mam to w d.
thomas-74-74 dobrze gada, polać mu ;)
Zasadę działania napinacza łańcuszka znam doskonale nie rozumie bzdur typu co ma gmp do kontroli rozciągnięcia łańcuszka ,albo nie realny raczej luz na łożyskach wału bo jak sam napisałeś owy luz zostanie skasowany przez napinacz ot tyle
To taki żarcik był
Jak by był taki luz na wale że miało by to wpływ luz zaworowy to zawory w tym silniku były by najmniejszym problemem.
Ja tylko nie lubię jak ktoś się zabiera za robotę nie ze swojej dziedziny bo przeważnie wychodzi z tego straszne kowalstwo. Tu pewnie by nic nie zepsuł ale weźmie się za co innego jakoś tam ulepi i trochę będzie działać. Potem kupujesz np lc4 i okazuje się że jedna z pomp oleju ma nie trafione ząbki w napęd ( przecież kupując nie rozbierzesz silnika na parkingu ) ząbki plastikowe i po 1000, 2000 .... zaciera. Przykładów można by napisać .....
koleś pyta się jak wygląda napinacz, gdzie jest, co to GMP itd to uważam że powinien zarobić pieniądze w czasie gdy próbuje nauczyć się mechaniki przez internet dać 15 pln pierwszemu lepszemu mechanikowi i byłoby po sprawie.
PZDR
podzielam Twoje zdanie, ale bez przesady co za 15pln mechanik ma zrobić ?? ;)
Może i macie racje ze te GMP faktycznie nie jest potrzebne ale ja przy swoim jak działam to pierwsze co to ustawiam GMP dla świętego spokoju, wiadomo ze nie przy wymianie klocków;) ale przy jakiejkolwiek ingerencji w silniku.
751abb to że ty znasz się na mechanice to nie znaczy że ja musze płacić komuś takiemu jak ty za zrobienie takiej pierdoły wole sam się dopytać i to zrobić samemu (przy okazji czegoś się nauczyć) niż płacić takiemu komuś jak ty... nie wszyscy urodzili się mechanikami ale każdy może się czegoś nauczyć dzięki innym ludziom
Ta ale te450 nie posiada znacznika GMP i trza wykręcać świece jak dobrze pamiętam, co przy słabym zapleczu narzędzi dokręcanie gaz-rurką często kończy się zerwanym gwintem i wtedy z najprostszej operacji robi śię drogi problem ot tyle.
Te 15 pln to tak strzeliłem. Większość mechaników których znam zrobiło by to za free na poczet ewentualnych przyszłych serwisów klienta bo z tym akurat to naprawdę mało roboty. W mechanice jest parę myków których nikt nie umieszcza w serwisówkach internecie i to nazywa się doświadczenie. Niestety trzeba mieć doświadczenie i zaplecze.
ps
Nie jestem mechanikiem
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Instrukcja sprawdzenie napinacza rozrządu
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 78 zapytań