Odp: gumowanie na tylnym kole
U mnie przerwa,pozostaje tylko czytanie :(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » gumowanie na tylnym kole
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co się stało, jakaś mocniejsza jakaś gleba?
Dzisiaj testowałem ze sprzęgła! Było mega coraz dłuższe odcinki, wyżej szybciej ogólnie zajebiście :) Aż do gleby, przekroczyłem punkt krytyczny i podziwiałem jak motor jedzie bez jeźdźca! Szkoda że nie kupiłem sobie jeszcze nakolanników, skończyło się na porwanych rękawicach od Hermesa (łapy całe, rękawice RIP!) Buty wzorowo, pościerane tylko okucia , kurtka dziurawa, nawet portfel w kurtce się przetarł :) No i dwa szwy na kolanie, już nie mogę się doczekać jak ogarnę motor i będę dalej nakurwiać piony XD
Jak sie nie wyjebiesz to sie nie nauczysz !!!
Spidi i coś narobił jeszcze się ktoś zabije :D
Nie zdążyłem kupić nakolanników i teraz cierpię, a Spidi dobrze gada.
velkurczak, nastraszyłeś mnie. U mnie w garażu leża zajebiste ochraniacze szynowe jeszcze po bracie do MX a ich nie używałem.
jaras111x napisał/a:U mnie przerwa,pozostaje tylko czytanie :(
Co się stało, jakaś mocniejsza jakaś gleba?
rekonwalescencja po operacji,nic związanego z moto :)
Szkoda że nie kupiłem sobie jeszcze nakolanników, skończyło się na porwanych rękawicach od Hermesa (łapy całe, rękawice RIP!)
Kurde Wanted jak pożyczył odemnie rękawiczki też je pozdzierał - fatum czy co? Mi tak z dwa tygodnie temu przeszło z gumowaniem na trochę (jak niżej) hihhi - co do ochrony nóg to jak moto spadło mi na nogę nic nie poczułem dzięki evs web.
Ale się dzieje, całe forum gumuje :]
Mobilizacja forumowa :D
Każdy i tak znajdzie drogę odpowiednio dla siebie, tylko pamiętajcie, że lepiej uczyć się na cudzych błędach i bogatych doświadczeniach
Kiedyś wszyscy mi mówili, że muszę stawiać moto z gazu i to z dwójki. Bo jak postawię moto z jedynki to przebijanie na dwójkę przez luz jest niebezpieczne i nie zdrowe dla skrzyni.
Jak pisałem, mnie ni kuta nie wychodziło z gazu, więc nauczyłem się stawiać przy starcie z jedynki, a jak mi zabrakło już tej jedynki to zacząłem przerzucać na dwójkę. Żeby było zdrowiej to robię to ze sprzęgłem :) i na kolejne biegi też ze sprzęgłem.
Każdy powie, że nie zmienia się biegów ze sprzęgłem jadąc na gumie, ja niestety mam już wbite w makówkę że tak jest zdrowiej i już nikt tego nie wybije mi ze łba :)
Wyciąłem na szybko. Gaz kontra klama: [url]http://www.youtube.com/watch?v=wvlKcV4Hg0E[/url]
No i jak lepiej czy gożej z klamy ?
Bo na filmiku tak jakby bez róznicy
Peka, pytanie. Jak leciałeś na tym filmie na gumie to używałeś hebla ? Dosyć wolna ta guma była więc się zastanawiam. Szkoda że nie mam okazji spróbować pogumować jakimś 4T, wydaje mi się że w 2T jest dduuużo gorzej ogarnąć wolną gume.
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » gumowanie na tylnym kole
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 72 zapytań