Odp: Dlaczego warto kupić shoei :D
A za SHOEI to gówno - serdecznie przepraszam. Wymsknęło mi się :) :)
Triumph Speed Triple 2010 SE
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Dlaczego warto kupić shoei :D
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A za SHOEI to gówno - serdecznie przepraszam. Wymsknęło mi się :) :)
Shuberth robi kaski z plastiku ? Hehe no to naprawde poleciałeś. . . . Shuberth, Arai i Shoei to skorupy kompozytowe oparte w głównej mierze na włóknie szklanym. Poziom bezpieczenstwa jest na pewno podobny. Jeszcze piszesz o świadomosci ludzi odnosnie kaskow :) Natomiast ludzie faktycznie czesto nie mysla i twierdza np "jak mam sie zabic to i tak sie zabije" co jest taka bzdurą, że komentarz w takiej sytuacji jest zbędny.
Gierwi - uwierz mi, że nie chciałbyś sie zamienic za biały mat, to jest dopiero masakra :)
Supermocarz - jak Ci sie wymsknęło to nie było tematu
pierdolenie ...
bo kask za 500 pln jest gorszy od tego z 1000 PLN ... i jak masz głowe wartą 1500 to kup za sryyylion PLN-ow kask :)
pierdolne ze smiechu ...hahahah
... podstawa to kask - dobry , to nie znaczy - drogi, czytaj ładnie reklamowany ,testowany, srany idt... poprostu KOMERCYJNY .
wysilć sie trzeba i poszukac kasku z dobrych materiałow (karbon/kevlar itd...) oczywiscie markowy np. M2R .... i nie bedzie kosztował nawet 50% (po samodzielnym imporcie) tego co ta komera z sklepow w polszy, z pizdeliona warstw materiału na łódke pychówke ....
PS>gdzie jest wiosna !!!! :)
Shoei i Arai to marki produkowane w Japonii
Tak samo jak BMW jest w całości produkowane w Niemczech ha ha ha.
SuperMocarz z kaskiem jest jak z ubraniem ...
Nie każdego stać na najnowszy idąc z trędem mody i zmian odnośnie bezpieczeństwa ubiór wary kupę kasy a taki można zmieniać co sezon bo zawsze coś tam usprawnią i polepszą dbając o nasze bezpieczeństwo .
A i tak przychodzi lato i każdy śmiga sobie wygodnie a nie bezpiecznie w lekkim ubiorze bo nie chce się jajec pocić w skórze jadąc na kawe do kolegi czy po bułki do sklepu a to może być ostatnia jazda tego nigdy nie wiesz .
Co i nnego tor , zawody ostra rywalizacja a jeszcze co innego normalna jazda która dotyczy większości ludzi z zamiłowaniem do motocykli !!!!
Tak samo jest z kaskiem średnia półka wystarczy te kaski także odpowiednio chronią i mają dobre certyfikaty poparte testami .
A ekstremum finansowe większości nie interesuje
Zreszta z samochodami jest podobnie ludzie jeżdzą starymi gratami a mogli by przecież kupić warty kupę kasy bezpieczny samochód .
A ps po tych zdjęciach połamanego Airoha chyba jednak wole mojego Nitro . Zal by mi było kasy jakby po jednym wypadzie w teren tak się rozwalił ten jakoś mi służy i nie jeden upadek wytrzymał i jakoś jestem cały .
[url]http://www.airoh.com/Video-Gallery?video=5[/url]
Jeszcze jedno. Dla chętnych - poczytajcie sobie o certyfikacie SNELL. Tylko RX7-GP oficjalnie spełniają tę normę, ale w praktyce - wszystkie Araie - ponieważ mają taką samą skorupę składającą się z ponad 20!! warstw włókien szklanych i żywicy epoksydowej.
Głupoty już gadasz, patrz ile kasków spełnia ten certyfikat [url]http://www.smf.org/certlist/std_M2010[/url]
kupując kask kierowałem się właśnie tym certyfikatem bo sharp jednak wydaje mi się niezbyt wiarygodny, padło na qwesta czyli integrala - jedno mogę powiedzieć że gównem są kaski za 350 zł - na pierwszy kask kupiłem sobie lazera hmm nie pamiętam modelu ale własnie w tej cenie bo to była już koncówka sezonu i po prostu chciałem móc w ogóle jeszcze pojezdzic miesiac, to była tragedia w porownaniu do shoeia i nie przesadzam, jakbym założył wiadro z gąbką na głowę.
A co do samego bezpieczeństwa, ja mam podejście takie iż zadne ubranie choćby nie wiem jakie nie uchroni mnie przed śmiercia i dokupujemy sobie tylko pewne niewielkie procenty, które zwiększają nasze szanse. W przypadku topowych kasków są to marginalne różnice.
Dokładnie o to samo mi chodzi płaci się za firmę , renomę i logo
No ja po tej przygodzie z Aviatorem mam mieszane uczucia, jeśli macie coś do polecenia faktycznie z wyższej półki, to proszę o opinie. Powiedzmy że cena nie gra roli
pierdolenie ...
bo kask za 500 pln jest gorszy od tego z 1000 PLN ... i jak masz głowe wartą 1500 to kup za sryyylion PLN-ow kask :)
pierdolne ze smiechu ...hahahah
... podstawa to kask - dobry , to nie znaczy - drogi, czytaj ładnie reklamowany ,testowany, srany idt... poprostu KOMERCYJNY .
wysilć sie trzeba i poszukac kasku z dobrych materiałow (karbon/kevlar itd...) oczywiscie markowy np. M2R .... i nie bedzie kosztował nawet 50% (po samodzielnym imporcie) tego co ta komera z sklepow w polszy, z pizdeliona warstw materiału na łódke pychówke ....PS>gdzie jest wiosna !!!! :)
Nie twierdzę że trzeba wydać 2000, ale że jest pewna granica poniżej której nie warto kupować czegoś co ma zapewniać Tobie bezpieczeństwo.
Hehehheeh
A w Shoei jeździ pól motogp i pól motocyklowego Dakaru, choć to gowno:)
Zabawna dyskusja, argumenty tez :)
KTM jeździ w kaskach z airoha ;p
A ja wam powiem jedno Panowie od tego przekomarzania się znowu spadnie śnieg jak nazłość Ha ha :)
Wierzcie mi :))) LOL
Nie twierdzę że trzeba wydać 2000, ale że jest pewna granica poniżej której nie warto kupować czegoś co ma zapewniać Tobie bezpieczeństwo.
Dokładnie!!
Jeśli ktoś nadal wierzy że kask za 300pln jest zaprojektowany i wykonany z takich materiałów jak ten za np 1000pln to gratuluje!
Jak wy kurde umicie rozkręcić temat ;D Podziwiam Was ! Jak będę miał wypracowanie do napisania to od razu na forum wbijam he :D
Ps : Na kasku się nie oszczędza bo to chroni najważniejszą część ciała - GŁOWĘ
Niedaleko mnie pare lat temu był wypadek, a babka która była świadkiem (lekarz) - powiedziała że nie było szans go uratować bo miał w głowę wbitą klamkę z sprzęgła (przebiła kask) ... Tak że gdyby może akurat był to lepszy kask to by przeżył, a po wypadku był tak porozlatywany po drodze że szkoda gadać.
Ja tez nie zgodze sie z Mocarzem, ze shoei to gowno. To kaski z najwyzszej polki. Czesc jego ceny wynika napewno z brendu, ale pisanie ogolnie, ze drogie kaski to komercha, to pisanie teorii spiskowych. Do Araia przekonal mnie ich sposob testowania i normy ktore spelniaja. Arai, jako jedna z kilku (a moze i jedyna ) firm sama narzuca sobie wyzsze standardy niz te narzucone przez normy. Norma naklada obowiazek badania kaskow, m. in. przez zrzucanie okleslonego ciezarka z okreslonej wysokosci w scisle okreslone punkty na kasku. Norma okresla scisle nawet ksztalt tego cizarka i jest to dla wszystkich producentow ciezarek z zaokraglona koncowka. Tylko u Araia widzielem ten test, przy uzyciu ciezarka ktory uderzal ostro zakonczonym szpikulcem. Wcale nie musza tego robic. Do spelnienia normy wystarczylo by zeby uzyli standardowego ciezarka.
To może napisze ktoś jaki jest rozsądny poziom minimalny poniżej którego nie warto kupować kasku.
Ja osobiście na asfalt używałem AGV stealth jakiś za ok 800 dostałem na urodziny i miałem w nim wypadek podczas którego uderzyłem głową dosyć mocno w asfalt i kask spełnił swoje zadanie, skorupa cała jedynie rysy i przeszlifowania lakieru. Od tamtej pory już go nie używam bo podobno kasku bo wypadku już nie powinno się używać - potwierdzi ktoś?
W teren miałem również AGV coś koło 500pln, ale już trochę styrany i szukam czegoś nowego, niegdyś miałem nitro i również spełniał swoje zadanie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Dlaczego warto kupić shoei :D
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 79 zapytań