Odp: Co wybrać ?
:D 50 wódki zawsze chętnie :D
Ale jednak chodziło o 50ccm
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Co wybrać ?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
:D 50 wódki zawsze chętnie :D
Ale jednak chodziło o 50ccm
No zapewne może cie ten sprzęcior na początku wystraszyć. Ja bym jednak na początek coś spokojniejszego wybrał niż 250 2T ;) Ale twój wybór.
2t wyczynówka moim subiektywnym okiem tak średnio sie nadaje do normalnej cywilnej eksploatacji SM.
Dziwne rzeczy sie dzieją.
Jedziesz na stałym uchyleniu przepustnicy, powiedzmy 90 km/h. Trzymajac manetę gazu w tym samym IDENTYCZNYM połozeniu dostajesz powiedzmy wiatru w plecy i motocykl rozpedza się do 95 km/h. Nie zmieniajac ani o milimetr uchylenia przepustnicy nagle czujesz jak motocykl zaczyna wyrywac do przodu, a Tobie ściąga nogi z podnózków-otworzył się zawór wydechowy. Tak ze jazda na płaskim, po trasie to taka sinusoida z zamykaniem i otwieraniem gazu, nei wiem, moze idzie sie do tego przyzwyczaić ale nie jest to normalna jazda .
Ja myśle wyłącznie o torze, ew jakies dojazdy na krótkich odcinkach i weekendowe wypady w zasięgu zbiornika.
Teraz latałem 1,5 sezonu na 125 2T i na treningi jeździłem, byłem jednym z szybszych moze to za duzo powiedziane ale dawałem rade, a pojemnościowo najmniejszy przy wadze sprzetu ok 120kg :P i jedynym problemem jakie miałem to wychodzenie z zakrętu i w terenie ciężko mi było o szybszy przejazd z kontrolowanymi powerslajdami z powodu braku mocy w niskich obrotach. Ale poczytalem troche o 250 2T to dół podobno mają mocny i juz ten problem nie występuje. :) No to jest tylko teoria a jak się jeździ po torze, w zakrętach i tak dalej chciałbym usłyszeć od kogoś kto dosiadał ćwiary dwusuwa?
Bercik co do tego że 250 2T (cross) będzie za mocy to sie zgodze....
Licze jednak że 200 enduro jest bardziej "ucywilizowana" :) Miał ktoś doczynienia z tym sprzętem ??
A jeżeli nie ..... to co było by w miare tanie w utrzymaniu a nie za mocne jako 1 konkretne moto ?
Wyczyn nie jest tani w utrzymaniu :) Zeby opanować 125 w terenie całkowicie bedzie Ci potrzebny minimum jeden sezon, 200 moze sie okazac za mocna.
Mam dla Was jeszcze to:
hehe kosteczki pod silnikiem muszą być :P
hehe kosteczki pod silnikiem muszą być :P
To są cojones :D .
Nooo więc.....
Po wielku kalkulacjach :) I przemyśleniu wszystkiego.... (Racjonalnie)
Jak tylko zdam prawko.... zostane zwykłym fanem supermociaków należącym do..... 90% :D
Jednak łatwy dostęp do serwisu (2 ulice dalej), łatwy dostęp do części, i w miare tanie utrzymanie wygrały :rolleyes:
Dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi ! I porady !
W sumie można zamknąć temat :)
Jeszcze raz dzięki !
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Co wybrać ?
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 80 zapytań