Odp: XR400R SM Staruch
Staruch mają tam jakiś sprzęt do wyważenia i sprawdzenia czy felga jest prosta? czy wszystko na oko
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Staruch mają tam jakiś sprzęt do wyważenia i sprawdzenia czy felga jest prosta? czy wszystko na oko
Profesjonalną wyważarkę mają w motogumy.pl, Pan ma imadło, do którego mocuje przyrząd z ośką, nakłada na to felgę, na stole ma uchwyt z zegarem, który przykłada i sprawdza bicie. Widziałem ludzi, którzy bicie sprawdzali kredą, więc wg mnie metoda pomiarowa jest bardziej niż wystarczająca :)
Pytanie: jaki kondensator? Miałem 2200uF 100v. Zakładać taki sam?
Taka sama lub większa pojemność. Napięcie 100V wystarczy.
Kondesator za 4,52 pln kupiony. Jest duży.
Do tego przyszedł włącznik światła stop.
Czy ktoś ma pomysł jak pozbyć się luzu na kopce? Uchwyt wałka jest ok, ale aluminiowa część kopki jest rozruchana.
mam namiar na gościa który twierdzi, że potrafi to naprawić.
a ja osobiście pojadę do brata żony wujka, który potrafi naprawdę wiele rzeczy ogarnąć (taka złota rączka) zobaczymy czy z tym sobie poradzi.
Spróbuj z cienką blachą miedziana, powinna się dopasować do wieloklinu.
Masz luz na wieloklinie czy na samym kickstarterze tj. otwór ma za duży wymiar, jeśli wieloklin to tylko nowa część [url]http://allegro.pl/honda-xr-400-kopnik-kikstarter-nowy-i3114695186.html[/url]
Jeśli kicker to ja bym próbował delikatne wyrównanie powierzchni i osadzenie cieniutkiej tulejki+nowa sprężynka która popycha kulkę, czyszczenie i montaż.
[url]http://allegro.pl/honda-xr-400-kopnik-kikstarter-nowy-i3114695186.html[/url]
Hah, 200zł za taką pierdołę niezłe gość ma ceny. Większość tych śmieci które ma wystawione, na ebayu można kupić tak do 5$.
[url]http://www.partzilla.com/parts/detail/honda/HP-28241-KCY-670.html[/url]
Tutaj 100zł, ze sklepu.
Modest: wieloklin jest ok. Problem jest z aluminiową kopką, lata. Działa bez zarzutu.
Maciej: tokarz powiedział, że coś wymyśli. Zobaczymy. Zdałem się na niego.
Podobno ta kopka to nie jest nawet aluminiowa tylko z jakiegoś dziwnego stopu.
Ja z moją też mam problem - zużył się ten ząb co blokuje żeby kopka nie odgięła się za daleko podczas kopania.
Na razie mam nareperowaną jako tako, ale jakby Twój tokarz był sprytniejszy to daj znać, bo teraz przy odpalaniu trochę mi kopka rysuje dźwignię hamulca.
Zaprzyjaźniony tokarz zreanimował kopkę za 80pln :) Jeszcze nie widziałem, ale ma działać.
Tymczasem szukam takiego czegoś:
Wysłałem zapytanie do Brzozy, ale może jeszcze jakieś alternatywy?
już masz 0 alternatyw. Zamówienie poszło :)
Zaprzyjaźniony tokarz zreanimował kopkę za 80pln :) Jeszcze nie widziałem, ale ma działać.
Tymczasem szukam takiego czegoś:
Wysłałem zapytanie do Brzozy, ale może jeszcze jakieś alternatywy?
Sam to ściągałem ze stanów, cena chyba 2-3$, szkoda że wcześniej się nie odezwałeś:)
Brzoza: i bardzo dobrze:) Mówiłeś, że kiedy będzie?
Modest: potrzebuję na już, bo nogami przebieram, bo moto się kończy, a lato za pasem :)
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 79 zapytań