Odp: XR400R SM Staruch
Mam pytanie, czy ktoś z was ma jakiś zaprzyjaźniony serwis hondy, potrzebuje kilka gratów OEM honda i zależy mi na jakimś rabacie :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie, czy ktoś z was ma jakiś zaprzyjaźniony serwis hondy, potrzebuje kilka gratów OEM honda i zależy mi na jakimś rabacie :)
Brzoza ;) a dokładniej SuperMocarz który udziela się w tym temacie może Ci pomóc ;)
Dobra: kto miał doświadczenie z luzami zaworowymi na hotcamsie stage1? Luzy z instrukcji czy mniejsze? Na seryjnych dzwoni.
Pierwsza runda na moto zrobiona. Moje obserwacje:
1. Faktycznie wzmocnił się środek obrotów. Wcześniej mogłem bez problemu odkręcać na maksa przy starcie, teraz muszę uważać, bo koło bez kontroli idzie w górę :)
2. Opony i hamulec żyleta. Jeszcze bez poślizgu, chociaż dziś było wilgotno.
3. XR nie lubi jechać na 5 biegu na maxymalnych obrotach.
4. DRka była bardziej kanapowa, tutaj jest sztywniej, twardziej, agresywniej i wymaga więcej siły i uwagi. Inaczej, ale fajnie.
5. Uczę się skutecznie kopać, ale nie idzie to łatwo. Siniaki na łydce są :)
Jako że wałek jest stage1 luzy fabryczne.
Powinieneś mieć to wyraźnie napisane w instrukcji dołączonej do wałka.
Kopanie na zimno:
Zaciągasz ssanie, wciskasz manualny deko, przekopujesz 5-7 razy.
Puszczasz deko, jedziesz kopką aż będzie mega opór, zatrzymujesz nogę na nim, wciskasz deko, przechodzisz tylko przez ten punkt oporu, puszczasz deko, wracasz kopką i jeb-ma zapalić i h*j :)
joł
Tego sposobu nie próbowałem :) Kopałem jak pojebany, a może się uda :D :D :D
Tego sposobu nie próbowałem :) Kopałem jak pojebany, a może się uda :D :D :D
nie może, a napewno. w bergu też tak działa
Pocieszę Cię Staruch. Po wymianie tłoka nie jestem w stanie odpalić mojego EXC z kopa. Na szczęście zaczął palićz rozrusznika. BTW nie wyobrażam sobie kopać dziada w momencie kiedy utnknie np na jakimś podjeździe, tym bradziej, że umiejętności kierownika mizerne :D
luzy napisane w instrukcji się nadają do pchania karuzeli :P
teraz ustawione są na ex-0.13 in 0.1 i chodzi dobrze
XR po wymianie wałka i regulacji gaźnika jest narwana :) idzie na koło jak głupia
heble tez są jak żyleta i to przy seryjnym zacisku ... nowe oponki trzymają mega :D
a z kopki pali normalnie :D tylko boli jak odbije , przydaje się wyłączyć oświetlenie przy rozruchu xD
Staruch trzeba wrzucić filmik xD
Staruch jak masz TM'a to nie ma problemu z odpalenie.
Odkręcasz kranik, kręcisz manetką gazu z 3-4 razy ustawiasz kopkę tak jak to Mario napisał (delikatnie jedziesz kopką w dół aż poczujesz opór, następnie wciskasz ręczny dekompresatro, przechodzisz przez ten punkt, wracasz kopką do góry i kop). Musi odpalić. Wiadomo wszystko to kwestia wyczucia motocykla, ja po regulacji jeszcze trochę mam problem, żeby odpalić od kopa, a wcześnie wiedziałem co i ile razy zrobić żeby gadał od strzała, ale to jak już wcześniej pisałem kwestia wyczucia motocykla ;)
Kula: opisany przez SFMario i Ciebie działa coraz lepiej. W sensie już jestem w stanie za 2-3 ustawieniem tłoka odpalić :) Wydaje mi się, że to tylko kwestia wprawy. Zastanaiwa mnie tylko, czy np na ciepło nie powinna łatwiej palić? U mnie bez względu zimna czy ciepła pali tak samo.
sprobuj jeszcze inaczej:
sposob 1: dwa razy przez przelamaniei za trzecim pozadnie.
sposob 2: kilka kopow z odpreznikiem, pozniej do przelamania przepuszczasz i mocny pewny kop (mega pomocne jak sie zaleje po glebie).
to sa moje dwa sposoby na zimny (gazem nie krece). sposb nr 2 bardzo dobry po zalaniu. znajomy (mechanik) ktory ze mna lata pomimo ze widzial to nie wierzy ze tak latwo odpala.
No to póki co jedyny problem. Ale się nauczę. Dziś np 3 odpalenia za 1 razem. Ale na stacji benzynowej straciłem z 5 min na zabawę z kopaniem :) Myślę, ze to tylko jedynie i wyłacznie kwestia wprawy.
80% skuteczności przy odpalaniu za 2 razem. Jest progres :-)
no to gitara ;)
ja już swoją potrafię za pierwszym pobudzić do życia ;)
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 70 zapytań