196

Odp: XR400R SM Staruch

Mam pytanie, czy ktoś z was ma jakiś zaprzyjaźniony serwis hondy, potrzebuje kilka gratów OEM honda i zależy mi na jakimś rabacie :)

197

Brzoza ;) a dokładniej SuperMocarz który udziela się w tym temacie może Ci pomóc ;)

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

198

Dobra: kto miał doświadczenie z luzami zaworowymi na hotcamsie stage1? Luzy z instrukcji czy mniejsze? Na seryjnych dzwoni.

"Ride it, like You stole it"!

199

Pierwsza runda na moto zrobiona. Moje obserwacje:
1. Faktycznie wzmocnił się środek obrotów. Wcześniej mogłem bez problemu odkręcać na maksa przy starcie, teraz muszę uważać, bo koło bez kontroli idzie w górę :)
2. Opony i hamulec żyleta. Jeszcze bez poślizgu, chociaż dziś było wilgotno.
3. XR nie lubi jechać na 5 biegu na maxymalnych obrotach.
4. DRka była bardziej kanapowa, tutaj jest sztywniej, twardziej, agresywniej i wymaga więcej siły i uwagi. Inaczej, ale fajnie.
5. Uczę się skutecznie kopać, ale nie idzie to łatwo. Siniaki na łydce są :)

200

Jako że wałek jest stage1 luzy fabryczne.
Powinieneś mieć to wyraźnie napisane w instrukcji dołączonej do wałka.

Kopanie na zimno:
Zaciągasz ssanie, wciskasz manualny deko, przekopujesz 5-7 razy.
Puszczasz deko, jedziesz kopką aż będzie mega opór, zatrzymujesz nogę na nim, wciskasz deko, przechodzisz tylko przez ten punkt oporu, puszczasz deko, wracasz kopką i jeb-ma zapalić i h*j :)

joł

201

Tego sposobu nie próbowałem :) Kopałem jak pojebany, a może się uda :D :D :D

202

Staruch napisał/a:

Tego sposobu nie próbowałem :) Kopałem jak pojebany, a może się uda :D :D :D

nie może, a napewno. w bergu też tak działa

https://www.bikepics.com/members/81

203

Pocieszę Cię Staruch. Po wymianie tłoka nie jestem w stanie odpalić mojego EXC z kopa. Na szczęście zaczął palićz rozrusznika. BTW nie wyobrażam sobie kopać dziada w momencie kiedy utnknie np na jakimś podjeździe, tym bradziej, że umiejętności kierownika mizerne :D

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

204 Ostatnio edytowany przez plaster (2013-04-19 21:24:29)

luzy napisane w instrukcji się nadają do pchania karuzeli :P
teraz ustawione są na ex-0.13 in 0.1 i chodzi dobrze
XR po wymianie wałka i regulacji gaźnika jest narwana :) idzie na koło jak głupia
heble tez są jak żyleta i to przy seryjnym zacisku ... nowe oponki trzymają mega :D
a z kopki pali normalnie :D tylko boli jak odbije , przydaje się wyłączyć oświetlenie przy rozruchu xD

Staruch trzeba wrzucić filmik xD

life's 2 short 2be slow

205 Ostatnio edytowany przez Kula (2013-04-22 11:29:30)

Staruch jak masz TM'a to nie ma problemu z odpalenie.

Odkręcasz kranik, kręcisz manetką gazu z 3-4 razy ustawiasz kopkę tak jak to Mario napisał (delikatnie jedziesz kopką w dół aż poczujesz opór, następnie wciskasz ręczny dekompresatro, przechodzisz przez ten punkt, wracasz kopką do góry i kop). Musi odpalić. Wiadomo wszystko to kwestia wyczucia motocykla, ja po regulacji jeszcze trochę mam problem, żeby odpalić od kopa, a wcześnie wiedziałem co i ile razy zrobić żeby gadał od strzała, ale to jak już wcześniej pisałem kwestia wyczucia motocykla ;)

206

Kula: opisany przez SFMario i Ciebie działa coraz lepiej. W sensie już jestem w stanie za 2-3 ustawieniem tłoka odpalić :) Wydaje mi się, że to tylko kwestia wprawy. Zastanaiwa mnie tylko, czy np na ciepło nie powinna łatwiej palić? U mnie bez względu zimna czy ciepła pali tak samo.

207

sprobuj jeszcze inaczej:
sposob 1: dwa razy przez przelamaniei za trzecim pozadnie.
sposob 2: kilka kopow z odpreznikiem, pozniej do przelamania przepuszczasz i mocny pewny kop (mega pomocne jak sie zaleje po glebie).

to sa moje dwa sposoby na zimny (gazem nie krece). sposb nr 2 bardzo dobry po zalaniu. znajomy (mechanik) ktory ze mna lata pomimo ze widzial to nie wierzy ze tak latwo odpala.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

208

No to póki co jedyny problem. Ale się nauczę. Dziś np 3 odpalenia za 1 razem. Ale na stacji benzynowej straciłem z 5 min na zabawę z kopaniem :) Myślę, ze to tylko jedynie i wyłacznie kwestia wprawy.

209

80% skuteczności przy odpalaniu za 2 razem. Jest progres :-)

210

no to gitara ;)

ja już swoją potrafię za pierwszym pobudzić do życia ;)