31

Odp: Nowy tłumik do drz.

Szkoda że nie ma takiej polskiej strony z tyloma informacjami żeby wszystko było opisane krok po kroku o różnych czynnościach obsługowych itp. Bo po przetłumaczeniu przez tłumacza nie zawsze wiadomo o co chodzi nie znając angielskiego.

32

hacker33 napisał/a:

Wiadomo że warto kupić.
Masz wszystkie dysze, iglice itd. wraz z instrukcją obsługi jak to zrobić i jakie dysze wsadzić.

Na thumpertalku pewnie wyczytasz, że ma wsadzić zestaw JD jetting.

Zapytałem tłumacząc przez translate (pewnie bzdury powychodziły niezłe) gościu mi odpisał I would do the 3X3 mod and get a JD jet kit with the extened fuel screw.  Rozumiem z tego że musze zrobić 3x3 do tego zestaw JD. Gdzie kupie taki zestaw, czym on się różni od DYNOJET ??

33

napisz do craig485drz (albo jakos podobnie) albo do noble. oni maja pojecie. napisz co masz porobone, w jakich warubnkach jezdzisz i spytaj o konkretne dysze, iglice i ustawienie sruby paliwo/powietrze. mi udzielili bardzo konkretnej odpowiedzi. "kup zestaw dynojet albo jdjetkit" w twoim przypadku i tak nic nie wnosi. bo co z tego, ze bedziesz mial caly zestaw, jak i tak nie bedziesz wiedizal co z tym zrobic. zreszta jak poszukasz dobrze, napewno najdziesz jakies rekomendacje pasujace do twojego setupu. temtow  typu drz jetting recomendation jest na TT duzo

drz400e/sm

34

Jak bym wiedział że tyle z tym zachodu będzie to bym wczoraj nie pociął oryginalnego wydechu a tego leo wypier..... bym do piwnicy.

Dzięki za odpowiedź.

35 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 12:19:06)

*

drz400e/sm

36

Ja miałem zestaw JD i masz tam wszystko napisane narysowane.
Jest też napisane jakie masz użyć dysze w zależności od tego wysokości npm i temp itd.
Extended fuel screw jest to sruba do regulacji którą sprzedaje tylko JD.
JD kupisz tylko na ich stronie jdjetting.com.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

37 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 12:18:57)

*

drz400e/sm

38

zanim założyłem fcr miałem mikuni i do niego również miałem zestaw JD wraz ze śrubą

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

39

Tak ja mam ori mikuni BSR36 kolektor ori, większa połowa rury dolotowej też będzie ori tylko kawałek muszę dorobić żeby połączyć to z końcowym tłumikiem leo vince x3. Jak bym napisał do motofreak bo wystawiają taki wydech [url]http://moto.allegro.pl/leo-vince-x3-suzuki-dr-z-400-sm-drz-s-tlumik-i3058332457.html#delivery[/url] tam czasem nie ma jakiejś w środku instrukcji jakie ustawienia, dysze mają być??

40 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 12:18:14)

*

drz400e/sm

41

To jest to?? :
-  [url]http://www.jdjetting.com/xcart/product.php?productid=53&cat=0&page=&featured=Y[/url]
-  [url]http://www.jdjetting.com/xcart/product.php?productid=86[/url]

Oni wysyłają do Polski?? i ile wysyłka może kosztować mniej więcej orientujesz się Hacker?

42

24$ i wysyłają bez problemu.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

43

Panowie ten zestaw JD i śruba to konieczność? ja przez zmianę tłumika chciałem uzyskać tylko dźwięk i wygląd chce tak zrobić żeby to dobrze funkcjonowało i żeby sprzęt na tym nie ucierpiał że tak powiem na mocy mi nie zależy na razie.

44

Nikt nic? połowa tego forum to posiadacze lub byli posiadacze DRZ i cisza.

45 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2013-03-20 20:59:34)

I co, osiągnąłeś zamierzony efekt tłumikiem?

DRZ400SM, KTM 990 ADV