Temat: Pierwszy Supermoto
Witam wszystkich!
Od kilku lat jeżdżę na skuterze, ale nie jest to Keeway czy inny chińska kiła tylko klasyczna Vespa ze sportowym silnikiem, ale bez biegów :)
Planuję zmienić pojazd na coś większego bo niedługo robię prawko. Wydaje mi się, że 600 na początek to za dużo. Wiem, że wielu z Was (w większości użytkownicy ścigaczy) powiedzą, że 600 to w sam raz - bo przecież poniżej 100KM to nie motor. Jednak ja nie chce się zabić na pierwszym lepszym zakręcie...
Wydaje mi się ze 200 - 400 z mocą do 40KM w zupełności wystarczy, tym bardziej, że pojazdu będę używał jedynie do jazdy po mieście i ewentualnych wyjazdów za miasto, ale bardzo sporadycznie.
Zależy mi na niskich kosztach utrzymania i małej awaryjności. Najbardziej podobają mi się Ducati Hypermotard, KTM Duke, Yamaha MT-03 czy FZ6 - niestety wszystkie to duże motocykle. Z tych jedynie MT-03 spełnia moje wymagania jednak cena troche wysoka...
Wydaje mi się, że jest wiele innych, mniejszych motorów o których nie mam pojecia właśnie dlatego chciałem poradzić się specjalistów, czyli Was ;)
Aha zapomniałem dodać, że arcypodoba mi się yamaha VTR250 i kupiłbym ją w ciemno gdyby były jakieś używane ale jest niestety tylko nowa za 20 000 :/ A dzisiaj widzialem na drodze Yamahę XTX całkiem fajna - bardzo podoba mi się wydech pod siodełkiem...
Jakie motocykle dla początkującego polecacie, które są godne uwagi?
Peace!