No ja jeszcze nie czytałem regulaminu SM, muszę to przyznać szczerze, pierwszy start i tak planuję dopiero w okolicach końca lata o ile poczuję się na tyle pewnie na moto, żeby w ogóle spróbować. Ale celna uwaga, poczekam na regulaminy.
W samochodach masz na cały ubiór osobne homologacje, inne na kask, inne na kombinezon, inne na bielizne, dlatego całkiem logiczne jest że w SM jest tak samo, stąd moje pytanie o kask.
tabul, za stary jestem na udowadnianie niedowiarkom, google prawdę Ci powie, albo nawet wystarczy zajrzeć w profil.
Co racja to racja, zamiast pytać i się prosić wystarczy przeczytać. 10 minut z zegarkiem w ręku na szybkie przelecenie regulaminu, nie widzę tam żadnych zapisów tego demonicznego PZM które niszczą sport.
Dla zainteresowanych:
2.1.19. Kaski ochronne
Podczas treningów i zawodów zawodnicy muszą być ubrani w kaski ochronne. Kaski te muszą być
odpowiednio dopasowane, być w dobrym stanie i posiadać znaki zatwierdzające uznane przez
Międzynarodową Federację Motocyklową (FIM):
Europa - ECE 22-05 ‘P’, ‘NP’ lub ‘J’
Japonia - JIS T 8133 : 2000
JIS T 8133 : 2007
USA - SNELL M 2005
SNELL M 2010
Ciężko było odpisać?
No i skończyłem czytać regulamin, 15 minut na szybkości. Wiem jakie powinienem mieć numerki, wiem jakie tło, przedrutować korki, zbiorniczek i wiem że moje klamki i wydech nie spełniają regulaminu, bo klamki przyciąłem i nie mam kuleczek na końcach, a wydech nie ma końcówki 30mm w osi moto :D
wzium?