61

Odp: Propozycje zmian regulaminu MP i PP na 2013

Jakie swoje? nie uważasz że powinniśmy to wszystko przedyskutować?  Każdy wyśle swoje i będzie niezgodnośc to PZM napisze swój, lub jak kto bywa najbliższego kolegi, który wysłał.
P.S. nie powinniśmy grać pod siebie(co jest w naszej naturze) lecz dla dobra naszego sportu, bo zostanie zniszczony tak jak Skutery przez ludzi, którzy grali pod swoje wyniki i byli blisko koryta!!

KACZOR

62 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2012-11-22 12:36:16)

już przedstawaiałem je wczesniej tylko wszyscy mieli wyjebane. Janie nie gram pod siebie tylko chce żeby to nasze sciganie było badziej zunifikowane z zawodami zagranicznymi.

- park zamknięty przed startem wzorem Czech lub Niemiec
- kolory tła i cyfr zgodnie z zawodami zagranicznymi żeby uniknąć zaklejania lub zmian oklein przy wyjazdach
- zorganizowanie zawodów pod jakimś marketem!
- zwiększenie liczb rund
- zgranie kalendarza z zagranicznymi
- wszystkie rundy liczone
- zdjęcie limitu wysokości ze skoków
- 2 nitki przejazdu w terenie
- odbiór motocykli dzień przed wyścigami
- klasyfikacja drużynowa i klubowa na koniec sezonu
- możliwość startu z lic B w innych krajach
- starty przypadkowych gości jako gość, który nie zabiera punktów
- rozesłanie kalendarza do innych państw celem zorganizowania większej liczby zawodników
- organizacja 1 lub 2 rund w czechach razem z nimi lecz z osobną klasyfikacją

To są moje wszystkie sugestie, które przedstawiłem. Wydaje mi się że nie są one grane pod siebie lecz dla ulepszenia wszystkim ścigania i dania równych szans wszystkim. Ludzie postarajmy się zrobić z Supermoto coś fajnego a nie zawody u kazia za barem!! Jadąc na zawody zagraniczne fajnie jak nasze motocykle i my będziemy reprezentowali się na równi a nie że nagle wyjdzie ja nie wiedziałem że tak trzeba itd...

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

63 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2012-11-22 12:38:22)

Jeżeli macie cos przeciwko temu ze staram sie jakos ulepszyc to sciganie i nawiazac porozumienie z GKSM to moge to olac i z nikim nie gadac. Tak naprawde moze zrobic to kazdy z was ale wiekszosc ma WYJEBANE potrafi tylko krytykowac nie ruszajac dupy z domu.
Najlepiej przyjechać na zawody z urwanym wydechem bez hamulcy i numerem startowym z tasmy izolacyjnej i powedziec ze komisja techniczna sie czepia.
Postarajmy sie RAZEM wszystko ulepszyc a nie po POLSKU tylko narzekac.
Jak my nic nie zrobimy to bedziemy jak bydlo przestawiani z kata w kat i bedziemy tanczyli jak nam zagraja. Takie jest moje zdanie......

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

64

maniek-rr312 napisał/a:

już przedstawaiałem je wczesniej tylko wszyscy mieli wyjebane. Janie nie gram pod siebie tylko chce żeby to nasze sciganie było badziej zunifikowane z zawodami zagranicznymi.

- park zamknięty przed startem wzorem Czech lub Niemiec
- kolory tła i cyfr zgodnie z zawodami zagranicznymi żeby uniknąć zaklejania lub zmian oklein przy wyjazdach
- zorganizowanie zawodów pod jakimś marketem!
- zwiększenie liczb rund-dalej uważam że zwiększenie ilości rund rozwala sport. Trzeba mieć większy budżet, a nie wszyscy mogą na to pójść i odpuszczają sobie cały sezon. A jak ktoś ma chęci i pieniądze to pojedzie za granicę.
- zgranie kalendarza z zagranicznymi
- wszystkie rundy liczone
- zdjęcie limitu wysokości ze skoków
- 2 nitki przejazdu w terenie-ciężko z tym będzie, bo dla organizatorów zawsze są dwa ślady. Zwolnij i przejedź drugą nitką. ale ok
- odbiór motocykli dzień przed wyścigami
- klasyfikacja drużynowa i klubowa na koniec sezonu-drużynowa czyt. zespołowa będzie ciężka do osiągnięcia, ponieważ musi być kilka drużyn. W drużynie 3 osoby. Wymień mi jakie zespoły widzisz w MP czy PP. Za zespół płaci się chyba 300 czy 500PLN a jakie korzyści z tego wynikają?
- możliwość startu z lic B w innych krajach-jak najbardziej za! ale znając doświadczenia z mojego klubu-ciężko będzie
- starty przypadkowych gości jako gość, który nie zabiera punktów-<b>dalej jestem temu przeciwny. Przyjeżdża litwin i wszyscy mają w dupie ściganie się z nim, bo po co? jeszcze się wywrócę i stracę punkty. A tak dojeżdżam drugi za nim i tak mam 25. Gość się denerwuje że wszyscy odpuszczają i dalej już nie chce przyjeżdżać.
- rozesłanie kalendarza do innych państw celem zorganizowania większej liczby zawodników
- organizacja 1 lub 2 rund w czechach

To są moje wszystkie sugestie, które przedstawiłem. Wydaje mi się że nie są one grane pod siebie lecz dla ulepszenia wszystkim ścigania i dania równych szans wszystkim. Ludzie postarajmy się zrobić z Supermoto coś fajnego a nie zawody u kazia za barem!! Jadąc na zawody zagraniczne fajnie jak nasze motocykle i my będziemy reprezentowali się na równi a nie że nagle wyjdzie ja nie wiedziałem że tak trzeba itd...

P.S. Nie możemy porównywać się do niemiec, ponieważ oni mają na zawodach pełny skład a my musimy cały czas walczyć by nie jechało nas 6...

KACZOR

65

Maniek postulaty zajebiste (choć nie rozumiem pierwszego punktu ;) ). Jeżeli choć połowa z tego została by zrealizowana to zrobimy wielki krok dla ludzkości...w kierunku europy a nie tak jak dotychczas wstecz. Fajnie, że jest ktoś komu się chce, kto ma czas a nie tylko
przyjeżdżacze jednorundowi (do Gostynia) i narzekanie, że nic się nie zmienia.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

66

maniek-rr312 napisał/a:

Jeżeli macie cos przeciwko temu ze staram sie jakos ulepszyc to sciganie i nawiazac porozumienie z GKSM to moge to olac i z nikim nie gadac. Tak naprawde moze zrobic to kazdy z was ale wiekszosc ma WYJEBANE potrafi tylko krytykowac nie ruszajac dupy z domu.
Najlepiej przyjechać na zawody z urwanym wydechem bez hamulcy i numerem startowym z tasmy izolacyjnej i powedziec ze komisja techniczna sie czepia.
Postarajmy sie RAZEM wszystko ulepszyc a nie po POLSKU tylko narzekac.
Jak my nic nie zrobimy to bedziemy jak bydlo przestawiani z kata w kat i bedziemy tanczyli jak nam zagraja. Takie jest moje zdanie......

Maniek o co Ci chodzi? próbujesz nas obrazić? bo ja zaczynam mieć takie odczucie, krytyka nie oznacza nie ruszania dupy, każdy tu z nas miał swoje zdanie. Nie kumam Twojego oburzenia, pozdrawiam
ps.
Nie tylko Ty coś robisz aby ten sport rozwijał się

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

67

nie mam zamiaru nikogo obrazac. Poprostu denerwuje mnie krytka z ust ludzi ktorzy nic nie robia zeby poprawic stan naszego scigania. Razem mozemy cos zdzialac bo w grupie sila.
Mam nadzieje ze nikt nie jest urazony a w przyszlym roku bedzie fajne sciganie.
Pozdrawiam wszystkich :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

68

Nie wszystkie pomysly musza sie wszystkim podobac. Od tego jest dyskusja, od tego jest forum. Jestem przeciwny atakom zamiast argumentów, ale zdanie wiekszosci trzeba wziac pod uwage.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

69

Popieram jak najbardziej postulaty Mańka bardzo dobre pomysły :) przedpark, 2 rundy na czechach, dwie nitki trenu super opcje podpisuje się pod tym!!