31

Odp: Propozycje zmian regulaminu MP i PP na 2013

co taka cisza????skonczył sie sezon i nikt chyba juz nie zaglada.
trzeba wymyslec cos na długie mokre wieczory

32 Ostatnio edytowany przez punk891 (2012-10-18 22:34:23)

No, na pogodę nie możemy narzekać :) U mnie dzisiaj cały dzień słońce i 20C, jutro i w weekend też ma być podobnie ;] A na mokre wieczory polecam MX Simulator, jest możliwość zrobienia supermoto, a fizyka najlepsza ze wszystkich tego typu gier.

Ale nic nie zastąpi prawdziwych dwóch kółek :(

Kawasaki KX250F

33

1.zniesienie przepisu o nie liczeniu jednego wyścigu podczas zawodów. wszystkie liczone.
2.uważam że 8 rund jest za dużo, ale to moje zdanie. koszta rosną, a my dalej będziemy siedzieć w tej Polsce i nigdzie nie jeździć.
3.dostosowanie kalendarza w miarę możliwości do naszych sąsiadów w szczególności czech, gdzie większość z nas lubi jeździć.
4.koniecznie dostosowanie kalendarza do rundy Mistrzost Świata i Europy w czechach-
23 June - Sosnovà , gdzie możemy zorganizować grupowy wyjazd. Lub kilku z nas się przejechać.
5.zniesienie przepisu o terenie, szczególnie o skokach, możliwość wykazania się niektórym organizatorom w zrobieniu profesionalnego europejskiego terenu. Tak jak Marcin Rybski, mógłby zrobić teren europejski ze skokami widowiskowymi bo miał chęci, a regulamin go hamuje. Mi w lublinie udało się trochę to nagiąć:)
6.w miarę możliwości możliwy odbiór motocykli i zgłoszenie w sobotę.

KACZOR

34

Kaczor na PREZYDENTA

35

popieram

36

zulty napisał/a:

Kaczor na PREZYDENTA

to by sie PiS  ucieszył ...

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

37

kaczor napisał/a:

1.zniesienie przepisu o nie liczeniu jednego wyścigu podczas zawodów. wszystkie liczone.
2.uważam że 8 rund jest za dużo, ale to moje zdanie. koszta rosną, a my dalej będziemy siedzieć w tej Polsce i nigdzie nie jeździć.
3.dostosowanie kalendarza w miarę możliwości do naszych sąsiadów w szczególności czech, gdzie większość z nas lubi jeździć.
4.koniecznie dostosowanie kalendarza do rundy Mistrzost Świata i Europy w czechach-
23 June - Sosnovà , gdzie możemy zorganizować grupowy wyjazd. Lub kilku z nas się przejechać.
5.zniesienie przepisu o terenie, szczególnie o skokach, możliwość wykazania się niektórym organizatorom w zrobieniu profesionalnego europejskiego terenu. Tak jak Marcin Rybski, mógłby zrobić teren europejski ze skokami widowiskowymi bo miał chęci, a regulamin go hamuje. Mi w lublinie udało się trochę to nagiąć:)
6.w miarę możliwości możliwy odbiór motocykli i zgłoszenie w sobotę.

popieram

Pozdrawiam,
Marcin #65

38

Panowie w srode mam spotkanie z przedstawicielem GKSM wiec prosze o wypisanie jeszcze wszystkiego co moze zmienic nasze sciganie na plus.

Kaczor dobre pomysly!
- Ja bym dodal przepis mowiacy o zapisaniu sie do MP przed sezonem i wplaceniu np. Polowy wpisowego przez co bedzie ono mniejsze. Jezeli przyjedzie ktos w trakcie sezonu np taki Litwin lub ktos z polski ale na jedna lub dwie rundy bedzie mogl startowac ale jako gosc, Stanie na pudle ale nie zabierze punktow.
- dopasowanie koloru tla do zawodow zagranicznych zeby nie bylo potrzeby zmian przy wyjazdach.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

39

maniek-rr312 napisał/a:

i wplaceniu np. Polowy wpisowego przez co bedzie ono mniejsze.

Rozwin mysl o jakiej kwocie mowisz?
(300zl*6 rund)*50%??????

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

40 Ostatnio edytowany przez paolo (2013-03-27 19:08:13)

.

41

dokładnie np. 250 * 6 = 1500 / 2 = 750 jednorazowo np w lutym lub marcu i następne 750 w polowie sezonu. Przez to ze wpłata z góry to kazda runda tańsza o 50 zł
Wplata czyli deklaracja z góry daje organizatorowi informację ilu będzie zawodników w walce o MP przed startem sezonu. przez co będzie można zdecydować wcześniej o ilości klas itd. No i zawodnicy będą bardziej dbali o frekfencje bo wpłata nie powinna podlegać zwrotowi. Z jednej strony teńsze wpisowe z drugiej tracisz przy opuszczeniu rundy!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

42 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2012-11-19 23:33:19)

paolo napisał/a:

maniek -rr312 co???  "utraconych" punktów ŻAL Ci dupę ściska ???  a co z wojowaniem z  Niemcami  w IDM SuperMoto ??? (w tym układzie pewnie rodzimym ziomkom tam startującym punktów nie jest żal)  ......................

W IDM właśnie jest taki przepis!!! ja startoałem jako gość. Dostałem w tym roku od Niemieckiej federacji ADAC zaproszenie z całym regulaminem!! Ja tylko daje pomysły, które są sprawdzone u naszych zachodnich sąsiadów :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

43

maniek-rr312 napisał/a:

dokładnie np. 250 * 6 = 1500 / 2 = 750 jednorazowo np w lutym lub marcu i następne 750 w polowie sezonu. Przez to ze wpłata z góry to kazda runda tańsza o 50 zł
Wplata czyli deklaracja z góry daje organizatorowi informację ilu będzie zawodników w walce o MP przed startem sezonu. przez co będzie można zdecydować wcześniej o ilości klas itd. No i zawodnicy będą bardziej dbali o frekfencje bo wpłata nie powinna podlegać zwrotowi. Z jednej strony teńsze wpisowe z drugiej tracisz przy opuszczeniu rundy!

Mnie to zupelnie nie interesuje.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

44

Możliwość startów za granicą zawodników z licencją B pod warunkiem ubezpieczenia się we własnym zakresie.

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

45 Ostatnio edytowany przez paolo (2013-03-27 19:06:39)

.