16

Odp: Jazda Supermoto bez kierunkowskazów

Tylko dowód zabierają.

READY TO >> TERROR

17

no to w sumie nie takie straszne to jest ;D sezon sie kończy to niech mi biorą ;) haha

Husqvarna Te  (SM) 610 --> Kawasaki Ninja zx6r --> powrót do sm..

18 Ostatnio edytowany przez m@lpa (2012-11-02 19:44:59)

raz dostałem mandat nie pamiętam ile i jakies punkty za drugim razem madnat punkty i zabrali dowód - musiałem się tylko stawić do policjanta do 21 ( bo wtedy kończył prace ) i pokazać się z kierunkami i lusterkiem na moto :D heheh

Elementy z carbonu i kevlaru - perfekcyjna jakość wykonania i przystępne ceny ! Zapraszam ;) najlepiej dzwonic, 518 644 666

19

No to jednak obawy powinienem mieć :)) dużo strasznie zależy też na jakiego policjanta bym ewentualnie wpadł ;]

20 Ostatnio edytowany przez I/JG53_Pogo (2012-11-02 21:28:18)

I nie zgrywać kozaka gadać normalnie spokojnie jak do człowieka a można dużo załatwić ...
No chyba że ma się pecha i trafi się na jakiegoś upierdliwca

Zresztą jakiś czas temu pytałem się kumpla gliniarza czy można jeździć bez lusterek . Machnoł ręką powiedział pierdol to :D
Dodam że też jeździ na crossie

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

21

znajomy w nagrode za brak kierunkowskazow dostal do wyboru (dodam ze wydech nie homologowany tez zwracal uwage):
a) pchanie do domu jakies 5-7 km
b) mandat + zabranie dowodu

wybral opcje a) i po 500 metrach buta i polcial. polcja radiolka juz na niego czekala za zakretem. odziwo ma gadane i nie zabrali mu dowodu ani nie dali mandatu. pchal chlopak dalej ;) znaczy sie 2km i znowu buta ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

22

m@lpa napisał/a:

raz dostałem mandat nie pamiętam ile i jakies punkty za drugim razem madnat punkty i zabrali dowód - musiałem się tylko stawić do policjanta do 21 ( bo wtedy kończył prace ) i pokazać się z kierunkami i lusterkiem na moto :D heheh

chyba nie tylko stawić :), zapomniałeś dodać, że musiałem pchać motocykl do domu albo zadzwonić po kogoś aby go odebrał, bez dowodu nie można się poruszać.

A do przeglądu wymagane jest tylko lewe lusterko.

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

23

Dzisiaj jak na razie udało się pośmigać po okolicy ;))

24

Ja mam CRF 450 R żadne X nie mam lusterek i kierunkowskazów. Któregoś razu jechałem dosyć szybciej przez miasto i zaczęli mnie gonić ( co prawda straż miejska ) chcieli mi dać 1250 zł mandatu 500 za stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym 500 za szybkość i 250 za niesygnalizowanie zamiary skrętu po kilku minutach doszło do pytania czy piszą mi kwita za brak wymaganego oświetlenia czy za niesygnalizowanie zamiaru skrętu. Wpisali mi za brak wymaganego oświetlenia ( właśnie kierunkowskazów ) 100 zł 2 pkt. Na tym się skończyło.

25

Sory, że się podepnę ale mam pytanie jak to jest z kolorami kierunków, czy muszą być pomarańczowe? Jak mam bardziej czerwony niż pomarańcz to jest źle czy nie ma znaczenia?
Sorx za offa.

26

konradoz napisał/a:

Sory, że się podepnę ale mam pytanie jak to jest z kolorami kierunków, czy muszą być pomarańczowe? Jak mam bardziej czerwony niż pomarańcz to jest źle czy nie ma znaczenia?
Sorx za offa.

Ma być przerywana pomarańczowa barwa. W USA maja czerwone.

Łogień z rury przód do góry ! ^^

27

No to mam lekko czerwone:) Ciekawe czy kodeks precyzuje kolor pomarańczowy:)
No nic i tak zmieniał nie będę chyba, że mnie spotka jakaś nieprzyjemność z tego powodu, w sensie mandat.

28

konradoz napisał/a:

No to mam lekko czerwone:) Ciekawe czy kodeks precyzuje kolor pomarańczowy:)
No nic i tak zmieniał nie będę chyba, że mnie spotka jakaś nieprzyjemność z tego powodu, w sensie mandat.

W kodeksie jest napisane ze kierunkowskazy sa barwy żółtej:] Jak powiesz na egzaminie na prawko że są pomarańczowe to możesz nie zdac...

SmKTM terrOR #136

29

Egzamin mam już za sobą na szczęście, zostawię jakie są i będę jeździł więcej po prostej:)

30

konradoz napisał/a:

Egzamin mam już za sobą na szczęście, zostawię jakie są i będę jeździł więcej po prostej:)

Jeździj jak chcesz tylko sie nie zatrzymuj:)

SmKTM terrOR #136