Odp: Jazda Supermoto bez kierunkowskazów
Tylko dowód zabierają.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Jazda Supermoto bez kierunkowskazów
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tylko dowód zabierają.
no to w sumie nie takie straszne to jest ;D sezon sie kończy to niech mi biorą ;) haha
raz dostałem mandat nie pamiętam ile i jakies punkty za drugim razem madnat punkty i zabrali dowód - musiałem się tylko stawić do policjanta do 21 ( bo wtedy kończył prace ) i pokazać się z kierunkami i lusterkiem na moto :D heheh
No to jednak obawy powinienem mieć :)) dużo strasznie zależy też na jakiego policjanta bym ewentualnie wpadł ;]
I nie zgrywać kozaka gadać normalnie spokojnie jak do człowieka a można dużo załatwić ...
No chyba że ma się pecha i trafi się na jakiegoś upierdliwca
Zresztą jakiś czas temu pytałem się kumpla gliniarza czy można jeździć bez lusterek . Machnoł ręką powiedział pierdol to :D
Dodam że też jeździ na crossie
znajomy w nagrode za brak kierunkowskazow dostal do wyboru (dodam ze wydech nie homologowany tez zwracal uwage):
a) pchanie do domu jakies 5-7 km
b) mandat + zabranie dowodu
wybral opcje a) i po 500 metrach buta i polcial. polcja radiolka juz na niego czekala za zakretem. odziwo ma gadane i nie zabrali mu dowodu ani nie dali mandatu. pchal chlopak dalej ;) znaczy sie 2km i znowu buta ;)
raz dostałem mandat nie pamiętam ile i jakies punkty za drugim razem madnat punkty i zabrali dowód - musiałem się tylko stawić do policjanta do 21 ( bo wtedy kończył prace ) i pokazać się z kierunkami i lusterkiem na moto :D heheh
chyba nie tylko stawić :), zapomniałeś dodać, że musiałem pchać motocykl do domu albo zadzwonić po kogoś aby go odebrał, bez dowodu nie można się poruszać.
A do przeglądu wymagane jest tylko lewe lusterko.
Dzisiaj jak na razie udało się pośmigać po okolicy ;))
Ja mam CRF 450 R żadne X nie mam lusterek i kierunkowskazów. Któregoś razu jechałem dosyć szybciej przez miasto i zaczęli mnie gonić ( co prawda straż miejska ) chcieli mi dać 1250 zł mandatu 500 za stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym 500 za szybkość i 250 za niesygnalizowanie zamiary skrętu po kilku minutach doszło do pytania czy piszą mi kwita za brak wymaganego oświetlenia czy za niesygnalizowanie zamiaru skrętu. Wpisali mi za brak wymaganego oświetlenia ( właśnie kierunkowskazów ) 100 zł 2 pkt. Na tym się skończyło.
Sory, że się podepnę ale mam pytanie jak to jest z kolorami kierunków, czy muszą być pomarańczowe? Jak mam bardziej czerwony niż pomarańcz to jest źle czy nie ma znaczenia?
Sorx za offa.
Sory, że się podepnę ale mam pytanie jak to jest z kolorami kierunków, czy muszą być pomarańczowe? Jak mam bardziej czerwony niż pomarańcz to jest źle czy nie ma znaczenia?
Sorx za offa.
Ma być przerywana pomarańczowa barwa. W USA maja czerwone.
No to mam lekko czerwone:) Ciekawe czy kodeks precyzuje kolor pomarańczowy:)
No nic i tak zmieniał nie będę chyba, że mnie spotka jakaś nieprzyjemność z tego powodu, w sensie mandat.
No to mam lekko czerwone:) Ciekawe czy kodeks precyzuje kolor pomarańczowy:)
No nic i tak zmieniał nie będę chyba, że mnie spotka jakaś nieprzyjemność z tego powodu, w sensie mandat.
W kodeksie jest napisane ze kierunkowskazy sa barwy żółtej:] Jak powiesz na egzaminie na prawko że są pomarańczowe to możesz nie zdac...
Egzamin mam już za sobą na szczęście, zostawię jakie są i będę jeździł więcej po prostej:)
Egzamin mam już za sobą na szczęście, zostawię jakie są i będę jeździł więcej po prostej:)
Jeździj jak chcesz tylko sie nie zatrzymuj:)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Jazda Supermoto bez kierunkowskazów
Wygenerowano w 0.060 sekund, wykonano 76 zapytań