Odp: wasze filmy na yt a "największy przyjaciel człowieka"
Myślę że na takie rzeczy potrzebny jest nakaz czy coś w tym stylu bo to są twoje prywatne rzeczy i oni nie mają prawo ci do nich zaglądać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » wasze filmy na yt a "największy przyjaciel człowieka"
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Myślę że na takie rzeczy potrzebny jest nakaz czy coś w tym stylu bo to są twoje prywatne rzeczy i oni nie mają prawo ci do nich zaglądać.
W USA
[url]http://www.youtube.com/watch?v=fU-tIP6eqV4[/url]
Jak beda chcieli zarekwirowac GoPro , bo np. maja podejzenia ze jest kradziona (a takie podejzenie moga miec zawsze, tak samo jak w przypadku komorek) to mowisz prosze bardzo, ale bez karty pamieci, poniewaz sa na niej moje bardzo prywatne nagrania m. in moje igraszki z dziewczyna, i nie maja prawa Ci tej karty pamieci zabrac. Taka sytuacje mial moj znajomy. Ogladaliscie "killing the streets 2" ? Tam jest akcja jak mlodziak na crossie gania sie z suka po rondzie. Oni za nim, to on po trawniku. Oni go chca zablokowac, to on nawrotka w druga strone. Pobawil sie z nimi w ganianego i pojechal w krzaki. Tyle go widzieli. Zagotowali sie i zaowazyli ze kumpel ich nagrywa. Podjechali do niego, i ze oni rekwiruja nagrania. On im na to, ze nie da ich im, bo ma tam nagrane jak figluje ze swoja dziewczyna i jak oni sobie to wyobrazaja. Stwierdzi, zeby im skopiowal ten film z zabawy w kotka i myszke. Mial lapka, skopiowal im i tyle. I nie dajcie sie zastraszyc, ze nie macie prawa nagrywac umundurowanych funkcjonariuszy na sluzbie. Filmowac mozna, nie mozna tylko tego publikowac.
77kanzas napisał/a:nie prawda,możesz wskazac że kierował twój znajomy np. z usa podajesz jego dane i tyle,tobie nic nie zrobią bo wskazałeś kierującego a jego mogą szukać.
Ile ty masz lat?
Jak podam święty mikołaj co mieszka w Laponii to pewnie też mnie ominie kara bo będą go szukać.
Widać ze nie masz zielonego pojęcia. Bo pierwszej lepszej osoby nie możesz wskazać bo oni do niej dotrą i wyjdzie że oszukałeś (bo ona musi sie przyznać) i jeszcze zapłacisz dodatkowe kary. A sprawa trafia do sądu jak nie podasz kierującego a się nie przyznasz i jak ci udowodnią ze to ty to zbieraj pieniądze...
Gdyby to było takie łatwe i banalne to po co robić fotoradary co łapią od tyłu ?
pewno więcej niż ty a jak kiedyś będziesz miał okazję to możesz napisać że pożyczyłeś furę Putinowi.I jak nie jesteś pewien co piszesz to lepiej nie pisz bo gadkę masz jak adwokat a guzik wiesz.
Jak beda chcieli zarekwirowac GoPro , bo np. maja podejzenia ze jest kradziona (a takie podejzenie moga miec zawsze, tak samo jak w przypadku komorek) to mowisz prosze bardzo, ale bez karty pamieci, poniewaz sa na niej moje bardzo prywatne nagrania m. in moje igraszki z dziewczyna, i nie maja prawa Ci tej karty pamieci zabrac. Taka sytuacje mial moj znajomy. Ogladaliscie "killing the streets 2" ? Tam jest akcja jak mlodziak na crossie gania sie z suka po rondzie. Oni za nim, to on po trawniku. Oni go chca zablokowac, to on nawrotka w druga strone. Pobawil sie z nimi w ganianego i pojechal w krzaki. Tyle go widzieli. Zagotowali sie i zaowazyli ze kumpel ich nagrywa. Podjechali do niego, i ze oni rekwiruja nagrania. On im na to, ze nie da ich im, bo ma tam nagrane jak figluje ze swoja dziewczyna i jak oni sobie to wyobrazaja. Stwierdzi, zeby im skopiowal ten film z zabawy w kotka i myszke. Mial lapka, skopiowal im i tyle. I nie dajcie sie zastraszyc, ze nie macie prawa nagrywac umundurowanych funkcjonariuszy na sluzbie. Filmowac mozna, nie mozna tylko tego publikowac.
JERY ma racje w Polsce funkcjonariusz jest osobą publiczną i można go nagrywać ale pod jednym warunkiem że jest na służbie inaczej nie masz prawa go filmować. Zupełnie odmiennie jest w Tunezji tam nie można nagrywać policjantów żołnierzy i instytucje państwowe. Jeśli zobaczą ze ich nagrywasz mają prawo zabrać ci aparat kartę wszystko... i nie ma żadnego tłumaczenia to jest inny kraj. Byłem i widziałem taką sytuację jak jakaś pani robiła fotkę strażnikom przy jakiejś instytucji (ładnie wyglądali) po czym 2 innych podeszło i jej zabrało aparat.
Filmować funkcjonariuszy można, nie można tylko tego publikować.
Ale na yt jest dużo tego z facjatami mundurowych a i w tv często leci wszystko po kolei, na pewno mundurowych nie można pokazywać na filmie gdy są na służbie?
Z jednej ze stron...
A policjanci, strażacy czy strażnicy miejscy? Można publikować ich zdjęcia z interwencji?
- Wydawałoby się, że tak, oczywiście. Że nawet jest to wskazane, by pokazać jak dobrze jesteśmy chronieni. Wszak policjant, strażnik czy strażak na służbie są bez wątpienia osobami publicznymi. Ale wyroki polskich sadów bywają zdumiewające. Szczeciński dziennik przegrał proces z policjantem, którego pokazał na pierwszej stronie gazety jako bohatera. Miał powód, bo policjant własnym ciałem zasłonił kobietę, na którą szarżował bandyta z nożem. Ale gdy policjant wylizał się z ran, postawił dziennik przed sądem. Za co? Bo uznał, że zdjęcie zrobione mu podczas wnoszenia do karetki pogotowia było przekroczeniem granicy prywatności. I że wykonano je bez jego zgody. A sąd drugiej instancji przystał na to. Po tym orzeczeniu wiemy już, że policjant jest osobą publiczną dopóki nie oberwie, a jak już dostanie, to natychmiast staje się osobą prywatną.
Jak widać można się nadziać :) i trzeba być ostrożnym :)
Filmować funkcjonariuszy można, nie można tylko tego publikować.
Ale na yt jest dużo tego z facjatami mundurowych a i w tv często leci wszystko po kolei, na pewno mundurowych nie można pokazywać na filmie gdy są na służbie?
Przesledzilem duzo roznych for, m. in policyjne i prawne. Tak naprawde zaden przepis tego nie reguluje. Maja zastosowanie jedynie przepisy o prawach autorskich, ktore stwierdzaja ze policjanta filmowac mozna, ale nie mozna tego publikowac bez jego zgody. Wiem, ze czesto takie filmy sa publikowane, ale "autorzy" robia to na wlasne ryzyko. Albo komus sie to nie spodoba, albo odpusci. To nie jest moj wniosek, tylko ludzi ktorzy znaja sie na prawie znacznie lepiej niz ja.
Tu macie chyba najlepszy przykład :D Hahaha
[url]http://www.youtube.com/watch?v=B8aIvbejpa4&feature=related[/url]
Co o tym sądzić ?
Tu macie chyba najlepszy przykład :D Hahaha
Co o tym sądzić ?
To że nie mają prawa zgarnąć nikogo za filmowanie :)
Moim zdaniem nie ma przypału, w najgorszym wypadku wezwanie do sądu na którym sie nie przynajesz, zostaje uznana mała szkodliwość i sprawa sie kończy, też słyszałem o tym że policja sie "interesuje" naszą ekipą od pewnego policjanta, powiedział że jeśli nie złapią na gorącym uczynku to nie ma problemu :) Twarze w filmach widać i rejestracje też :) Dopóki nie ma zgłoszeń od ludzi nic policja nawet nie chce wam zrobić, tyle :)
[url]https://www.facebook.com/Motoziomki[/url]
Gdyby ktoś nie znał to polecam :)
Panowie, a ktoś drązył temat czy mają prawo zarządać nagrań z kamery ?
delete
Jvezii napisał/a:Tu macie chyba najlepszy przykład :D Hahaha
Co o tym sądzić ?To że nie mają prawa zgarnąć nikogo za filmowanie :)
Moim zdaniem nie ma przypału, w najgorszym wypadku wezwanie do sądu na którym sie nie przynajesz, zostaje uznana mała szkodliwość i sprawa sie kończy, też słyszałem o tym że policja sie "interesuje" naszą ekipą od pewnego policjanta, powiedział że jeśli nie złapią na gorącym uczynku to nie ma problemu :) Twarze w filmach widać i rejestracje też :) Dopóki nie ma zgłoszeń od ludzi nic policja nawet nie chce wam zrobić, tyle :)
[url]https://www.facebook.com/Motoziomki[/url]
Gdyby ktoś nie znał to polecam :)
No dokładnie żeby była interwencja musi być zgłoszenie. Ten kamerzysta co nagrywał całą tą akcje to nie może się nie przyznać bo w 0:42 minucie go widać w szybie haha :)
A motoziomki to twarda ekipa!
[url]http://www.youtube.com/watch?v=SoKLNGhRpcQ&feature=youtu.be[/url]
Moj pierwszy Filmik
[url]http://www.youtube.com/watch?v=SoKLNGhRpcQ&feature=youtu.be[/url]
Moj pierwszy Filmik
No fajnie że pokazałeś swoją okolicę, a ta jazda po chodniku przed posesjami z taką prędkością to pogratulować pomysłu... wystarczy że jakieś auto wyjedzie kawałeczek żeby zobaczyć czy może wyjechać na drogę i się może zabawa skończyć tragicznie dla Ciebie, motoru i co gorsza jeszcze kogoś innego. I nie zrozum mnie źle, ale bezpieczeństwo to podstawa.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » wasze filmy na yt a "największy przyjaciel człowieka"
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 60 zapytań