1

Temat: wasze filmy na yt a "największy przyjaciel człowieka"

Witam , cześć i czołem :)
Jako ,że powoli nazbierało mi się troszkę materiału ze szwendania się po mieście to myślałem o krótkim filmiku ale coraz więcej słyszę o policji która na podstawie filmu z yt może grzecznie zapukać do domu (kumpel pochwalił się na facebooku jak na kole śmiga i teraz ma sprawę w sądzie). Jak to jest u was? Ogólnie dużo jest filmów waszej produkcji i czy nigdy nie mieliście niechcianych gości czy coś w tym stylu?  Pytam bo wolę się upewnić niż potem żałować.

2

Odp: wasze filmy na yt a "największy przyjaciel człowieka"

a za co on ma sprawę w sądzie ? za to że filmik wypuścił ? kto mu udowodni że to on ? jakoś nie wierze w takie historie, chyba że kolega coś jeszcze przeskrobał i ludzie życzliwi zrobili donos...

3 Ostatnio edytowany przez sqbany (2012-11-02 20:53:46)

Na facebooku chwalił się fotkami,  jak mieliśmy kontrolę to policjant głośno wyraził swoją opinię ,że "jeszcze go za to udupią". Na filmie było wyraźnie widać ,że to jego motor i on nim jeździł. Ma sprawę bo jest niepełnoletni i mandatu nie dostanie.
Tu nagłośniona inna sytuacja [url]http://www.idg.pl/news/356412/zamiescil.film.na.youtube.dostal.mandat.i.straci.prawo.jazdy.html[/url]  więc dlatego stworzyłem ten wątek aby dowiedzieć się czy za wasze filmy się czepiają.

4

Jakiś kumpel Dukersa też tak miał, że zapierdalał i dostał mandat. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale ile nasze Supermoto Trolle mają akcji i 0 przypału, a moto każdy ma charakterystyczne :p

READY TO >> TERROR

5

Trochę to dziwne, bo przecież bo takim filmiku jak dal tutaj sqbany, to nie ma bata, żeby dojść, bo ani nie widać daty, ani nic  ...
Może SMTrolle jakieś potajemne układy mają :D
Dziwne to ...

Kawasaki KX250F

6

jak wejdziesz na jego profil to w którymś filmiku jest rejestracja, być może ,że ktoś na niego doniósł :/

7

tak jak tam piszą, ustalają po IP, sam rozmawiałem z policjantem od przestępstw internetowych, że dochodzą po IP poza tym ponoć na innym filmiku widać jego tablice,
cytuje z tego artykułu :
"
@Gość: wystarczy znać IP z którego został wysłany film oraz godzinę. Później powiązać go z adresem zamieszkania i sprawdzić czy któryś z domowników nie ma takiego ścigacza. Mandat wystawiany jest na właściciela, chyba że ten wskaże osobę która tego dnia prowadziła."

Także uważajcie skąd wysyłacie filmiki, bo policja jak widać się nudzi :)

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

8

czyli różnego typu szalone filmiki wysyłać z biblioteki lub kawiarni internetowych

9

Teraz są zajęci ściganiem jakiegoś kolesia na quadzie który potrącił drącego mordę turystę, więc pewnie reszta ma spokój ;)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

10

Eeeeeee, nie przyjmuje mandatu, sąd grodzki, brak sprawcy, dziękuję do widzenia miło było poznać. Tylko wycieczka do sądu obowiązkowa.
Żeby przyjąć taki mandat trzeba być głupkiem, zero dowodów. Że niby mam taki motocykl? i co z tego, kolega z Azerbejdżanu nim jechał, dałem mu kamerę, se nagrał, ja to wrzuciłem do interneta.

Mój kolega na wezwanie do wskazania prowadzącej pojazd osoby z uporem maniaka odsyła straży miejskiej mniej więcej taką wizytówkę (oczywiście foto poglądowe), jak na razie ma spokój. Chińczyk znajomy, jak zadzwonią będzie gadał po Chińsku :D
[url]http://prnews.pl/m/upl/2011-04/7_Dwujezyczna_wizytowka.png[/url]

wzium?

11 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-11-03 00:22:51)

heroineXrace napisał/a:

czyli różnego typu szalone filmiki wysyłać z biblioteki lub kawiarni internetowych

i do tego w kominiarce, albo lepiej dwóch :D

oj chłopaczki chłopaczki jak się uprą to was i tak dojadą \m/ dobrze wam radze lepiej szukajcie już jakiegoś kraju z niepodpisaną umową ekstradycyjną... kolega kolegi znajomegoo

motoslide.com

12

Jakos nie chce mi sie w to wierzyc. NA filmiku widac zegary i nic wiecej. Mam gixa i co z tego? setki tysiecy innych ludzi tez ma. To ze mam motocykl tej samej marki co na filmie to za malo zeby kogos ukarac na tej podstawie. Jesli faktycznie zostal ukarany, to poprostu dal sie zastraszyc i sie przyznal. W to, ze sie nie przyznawal i uznali jego wine bo wrzucil ten filmik z swojego kompa nie uwierze.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

13

Fajnie ,że jest zainteresowanie wątkiem :).   Czyli aby już nie podpaść na maxa to przy robieniu filmiku o czym trzeba pamiętać?
zamazana rejka + twarz i co jeszcze?

14

Co ty za przypały odstawiasz, że tak kombinujesz? Jak zwykłe latanie to daj spokój.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

15 Ostatnio edytowany przez sqbany (2012-11-03 11:06:11)

Ty nie znasz służb mundurowych w naszym mieście...  Za wydech ( 95 db tylko-mierzyłem) miałem 2 spotkania z policją a kontrola to już codzienność, nie wiem dlaczego ale motocykle często są u nas łapane.
btw. lepiej popytać i wiedzieć w czym się siedzi niż później żałować, z supermoto dopiero zaczynam więc wolę się wszystkiego dowiedzieć :D