16 Ostatnio edytowany przez Matysek (2012-10-03 12:37:36)

Odp: Argumenty za i przeciw SM. Kłopoty z wstrętną mentalnością ludzi etc.

figiel napisał/a:
Matysek napisał/a:

w innych regionach Polski dzieje się więcej

http://i1.memy.pl/obrazki/2260126044_haha.jpg

A co, nie mam racji? :D Tutaj mijając motocykle, to może jeden na 100 to będzie jakieś sumo albo chociaz coś przypominające taki motor :D

17

u mnie policja jest w miare ok.W tym roku ze 3 razy wyprzedzając na podwójnej na zakrętach wyskakiwała policja z zakrętu i o dziwo mandatu nie było, do tłumnika też nic, chociaż pare kontroli miałem.Ogólnie w tym sezonie żadnego mandatu ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

18 Ostatnio edytowany przez vlo (2012-10-03 13:07:03)

hmm to tylko ja nie mam problemow z policja (tfu tfu tfu aby nie zapeszyc). odcinek do latania prawie jak tor mam pod domem + lasy. przy policji nie odkrecam - bo glosno - ani nie zwalniam - bo strzela. a jak mnie widza to tylko patrza co to za wynalazek polecial ;)

ps. kiedys bylo cos takiego jak protokol z zatrzymania. dodatkowo popros panow policjantow o numery blach i zloz zawiadomienie do prokuratury ze cie przesladuja (tu ograniczaja twoje swobody obywatelskie). kontrole co latanie moga byc irytujace.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

19 Ostatnio edytowany przez Magic (2012-10-03 13:30:14)

Ja kupiłam odstraszacz policji.
Testowany na mieście w ekstremalnych warunkach na oczach policji wliczając ciągłe, czerwone, wybebeszonego akrapa i brak tablicy.
Różu nie cierpię, ale jedyni co mnie gonią to zrozpaczeni kierowcy biemdabliu ;]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/195/helloif.jpg/]http://imageshack.us/a/img195/2268/helloif.jpg[/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

20

Bardzo możliwe że sowim sprzętem budzisz codziennie rano kogoś kto ma tego dosyć lub jest rodziną policjanta i stąd te problemy?
Nie pienił się ktoś ostatnio na Ciebie że mu o 7 rano w sobotę przelatujesz pod chatą a on po nocce chce spać?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

21

Magic napisał/a:

Ja kupiłam odstraszacz policji.
Testowany na mieście w ekstremalnych warunkach na oczach policji wliczając ciągłe, czerwone, wybebeszonego akrapa i brak tablicy.
Różu nie cierpię, ale jedyni co mnie gonią to zrozpaczeni kierowcy biemdabliu ;]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/195/helloif.jpg/]http://imageshack.us/a/img195/2268/helloif.jpg[/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Haha, dobre :D

hacker, właśnie najgorsze jest to, że nikt wprost nie powiedział, że coś mu przeszkadza. Nawet krzywo się nie spojrzał. Mentalność ludzi z tej miejscowości jest bardzo irytująca..

22

Ale przynajmniej do ciebie nie przychodzą sąsiedzi z zapytaniami czy masz homologacje na wydech ;D i czy spełnia normy głośnosci itp...

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

23

Koso napisał/a:

Ale przynajmniej do ciebie nie przychodzą sąsiedzi z zapytaniami czy masz homologacje na wydech ;D i czy spełnia normy głośnosci itp...

Do mnie czasem przyjdą :) Że głośny wydech, że jeżdżę im pod domem (była na początku roku taka akcja z "domem debila"), że im psy (biegające wolno po ulicy) porozjeżdżam....  jakoś im się to nie podoba. Ogólnie rzecz biorąc po mojej wsi staram się nie jeździć, chyba, że już koniecznie muszę. Chyba,że jakiś koleś mnie wyjątkowo w****i to trochę hałasu mu zrobię. A tak to tylko przejeżdżam z mojego domu na miasto i tyle mnie widzą. Nie chce mi się po prostu z tymi ludźmi użerać, bo jest to bezcelowe - im i tak ciągle to będzie przeszkadzało a ja i tak ciągle będę jeździł. A hejterzy się wszędzie znajdą :)

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

24

Właśnie odwiedził mnie kolega i powiedział, że bardzo ładnie wyszedłem w "dzienniku malborskim" . Czyli maja moje zdjęcie nawet :D Pięknie. Czekam na scan od niego i się Wam pochwalę, hahaha ;P

25

Jak Cie zatrzymuje policja to możesz pytać o powód zatrzymania.
Bez powodu nikt Cie nie może zatrzymać. Faktem jest, że zawsze mogą wymyślić coś na poczekaniu, ale podać Ci muszą.

XR400

26 Ostatnio edytowany przez wojtekmz (2012-10-03 17:49:07)

O kur... żeby od razu do dziennika zdjęcie Twoje dali, to albo ludzie nienormalni, albo nie wiem co na tym motorze wyprawiasz :) Co do braku ludzi do jazdy to mam to samo od 6 miesięcy... ale chociaż zlot był w mojej okolicy :)

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

27

Koso napisał/a:

Koso co ty mówisz, naprawdę masz takie najścia?

28

Dla mnie szok. NIGDY nikt mi nic nie powiedzial.
Podstawa to dziendobry, przytrzymam pani drzwi itd i sasiedzi cie kochaja mimo wyprutych wydechow ;)

WR 450 F
GSXR 1100

29

Kolego Matysek, mam dla ciebie rozwiązanie.
Musisz zorganizować duży zlot u siebie, jak przyjedzie tam ekipa z całej Polski to pokochają te sprzęty.
Mało tego jak wyjedziemy to gwarantuję Ci że będą prze szczęśliwi, że jest tak cicho jak tylko jeden przeleci :)
kilka lat temu był niewielki zlocik u mnie na działce 80km za warszawą. Po dziś dzień wspominają, podkreślę POZYTYWNIE, naszą cichą skromną ekipę i teraz jak zajadę sam to nawet nie usłyszą ;)

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

30

Matysek napisał/a:

Właśnie odwiedził mnie kolega i powiedział, że bardzo ładnie wyszedłem w "dzienniku malborskim" . Czyli maja moje zdjęcie nawet :D Pięknie. Czekam na scan od niego i się Wam pochwalę, hahaha ;P

Celebryta!! :D

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl