1

Temat: Dziwnia hamulca tylnego - pytanie do zawodnikow

I nie tylko.
Jak to jest ze w wiekszosci (wszystkich?) modelach supermoto i crossowek, dzwignia hamulca jest praktycznie nieregulowalna?
Ja siedziac w prawidlowym miejscu na kanapie nie moge trzymac stopy nad dzwignia bo bym ja wciskal.
Czytalem kiedys jakis bardzo fajny poradnik odnosnie scigania sie i driftow, nie pamietam dokladnie co ale byly to jakies skany z gazet. W kazdym razie bylo tam napisane zeby pierwsze co zrobic to obnizyc jak sie tylko da... regulacja czy mlotem.
Z tego co widzialem w necie na zawodach, to chyba nikt nie korzysta z tylnego hampla? widze ze wiekszosc ma stope pod dziwgnia, niektorzy obok?

Teraz przeczytalem poradnik ze szwecji, wymiatacz mowi ze nie opiera nogi na podnozku przy hamowaniu? tzn ze caly jego ciezar podczas driftu opiera sie na kanapie??

Myslac tez o jezdzie ulicznej, zauwazylem ze wlasnie przez to wyrobilem sobie przyzwyczajenie niehamowania tylem. na suchym nie ma problemu, przod+silnik ale na mokrym trzeba walczyc z przyzwyczajeniem.

Z drugiej strony patrzac, obnizona dzwignia pewnie byla by juz za nisko zeby bezpiecznie uczyc sie wheelie siedzac na tyle kanapy

Co wy myslicie?

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

2

Odp: Dziwnia hamulca tylnego - pytanie do zawodnikow

o stary dawno nie widziałem takiej masakry.

Szczegolnie hamowanie przód + silnik. co Ty masz za hamucle bembnowe ? skoro silnik lepiej hamuje od  hamulca ??

Co do hamulca noznego to kazdy hamulec ma regulacje nawet w motorynce.

W supermoto ustawiam tylni hamulec troche nizej niz w crossie bo sie wiecej siedzi i wtedy jest niewygodnie.

Przez internet Ci tego nikt nie wytłumaczy bo potrzebujesz silnej dawki wiedzy motocyklowej takiej ogolnej.

Nie błąkaj się po szkołach motocyklowych etc tylko przyjdz na zajęcia sekcji supermoto w automobilklubie polskim na bemowie. Wczoraj Cie jedne omnieły. Informacje na ten temat sa tu :  http://www.supermoto.pl/index.php?module=forum&what=post&id=8942&rec=60

www.propitbike.pl

3

zeby obnizyc dzwignie w drz trzeba kombinowac i skracac srobe od pompy, czy sie myle?

bede oczywiscie z checia przychodzil, ale najpierw musze dostac ubezpiecznie zeby ogarnac moto.

Wgrywam mapki do KTM'ów

4

regulacja jest taka sama jak w kazdym innym motocyklu.
Masz dwie śruby jedna regulujesz wysokość a dróga to kątra.

Do regulacji wysokości używasz klucza 10 a do odkrecenia kątry 12.

Zaczynasz od okręcenia kątry kluczem 12
Nastpęnie kluczem 10 regulujesz wysokośc hamulca
Mocnno dokrecasz kątre i gotowe.

jesli nie mozesz znalesc tej regulacji to skup sie na chwile i dokładnie obejzyj pompe hamulcowa i i dzwignie, moja dziewczyna znalazła bez problemu wiec i Ty powiniennes dac  sobie rade.

www.propitbike.pl

5

psatp napisał/a:

moja dziewczyna znalazła bez problemu wiec i Ty powiniennes dac sobie rade.

niach niach niach....:P

ps. zważajta na ortografije

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

6

Dzis ogladalem moto i rzeczywiscie jest tam regulacja, kiedys na to patrzylem i musialem uznac ze jest jej na tyle malo ze jej nie ma ;) a teraz siedze polamany przed kompem i pisze glupoty

do zobaczenia w AK

Wgrywam mapki do KTM'ów

7

Stary nie łam się bedzie ok

www.propitbike.pl

8

vilku napisał/a:

a teraz siedze polamany przed kompem i pisze glupotydo zobaczenia w AK

też w piątek zaliczyłeś glebę?

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

9

Bondek napisał/a:
vilku napisał/a:

a teraz siedze polamany przed kompem i pisze glupotydo zobaczenia w AK

też w piątek zaliczyłeś glebę?

Nie, na koniec Maja babka mi wyjechala z parkingu i zaj* prosto w bok, piszczel w 3 kawalkach :/ w srode mam kontrole na szczescie juz

Crazy ma chyba teraz to samo, gwozdz srodszpikowy ftw, pozdrawiam

Wgrywam mapki do KTM'ów

10

No to dalej IRON MANi wracać do zdrowia!!!!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"