1

Temat: Jak zacząć przygodę z SM ??

Cześć ! Mam 15 lat i już od pewnego czasu bardzo interesuję się supermoto. Ostatnio kilka moich znajomych kupiło takie sprzęty i są naprawdę fajne:) Ale jestem w tej sprawie zielony i nie wiem co wybrać na początek. Jazda motorem zawsze sprawiała mi frajdę. Zaczynałem chyba jak każdy na motorynce xD Ale nie o tym mowa. Nie wiem jakie SM na początek, jaka pojemność i do końca jak tym jeździć, chociaż z góry szybko się uczę, więc z tym problemów większych nie będzie. Proszę doradźcie mi co mogę sobie kupić, z kasą to też tak niepewnie czyli max. do 10.000 zł. Jestem nowy na forum także za jakieś błędy itd. przepraszam i proszę nie banować, tylko zwrócić uwagę.

PS. Szukałem innych podobnych wątków ale każdy różni się od mojej sytuacji.

2

Odp: Jak zacząć przygodę z SM ??

Ojjjjjjj Zarki Letnisko okolice Myszkowa ? Drogi tam pod supermoto są poprostu wyje***  ach i jeszce te lasy jury częstochowskiej poprostu bajka szkoda że tam nie mieszkam :P Na supermoto bedziesz miał tam gdzie latać . 15 lat hmm nie wiem co ci zaproponować oficjelnie nadajesz sie tylko na motorower .

motoslide.com

3

Hehe, miałem w rękach także honde cr 125 full cross ale brata więc jeździłem od czasu do czasu. Motorower mnie nie interesuje ale jakbym kupił coś o pojemności 125 to mógłbym się postarać i zarejestrować na 50 xD Wtedy bym mógł śmigać na karcie motorowerowej :P  Bo nie za bardzo opłaca mi się kupować 50, bo cenowo są drogie jak na takie coś. Ja proponuje coś od 125 ale sam nie wiem, dlatego chce żebyście poradzili i pomogli :) Supermoto to moje marzenie :P Po prostu wole motory biegowe na których można poszaleć niż np. skutery :/ Właściwie skutery mnie już wnerwiają bo każde małe dziecko na komunie dostaje jakiegoś chinola i tylko zagraża ruchu drogowemu... Ale no np. Yamaha dt 125 x ?? Co o tym myślicie ? Fajne to czy do dupy ? Aha mam jeszcze jedno pytanko, bo na pojemność 125 prawko można wyrobić jak się ma 16 lat czy zostało to zmienione ??

4 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:14:40)

^$%#

motoslide.com

5

No ale dt to normalne enduro a dtx to chyba tylko tyle się rózni ze wygląd został zmieniony na sm :P Ale to jakie Sm 125 nie drogie polecacie ??

6

Stoi na allegro DTX 125/50 za 10400zł

7 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:14:26)

^$%#

motoslide.com

8

Mój LC4 jest ciągle do wzięcia.

9 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:14:18)

^$%#

motoslide.com

10

Jak chcesz cos mocnego to husqvarna sm 125. Tylko chyba bedzie maly problem z kupnem bo jak narazie chyba nie ma zadnej na allegro, a swojej Ci nie oddam bo niedlugo ja koncze na cycus i bede smigal :D DT szalu nie robi, srednia zawiecha, silnik tez nie jakis super mocny. Jedynie dluzej pojezdzisz bez remontu ;P
Aprilia mx, hmm niby spoko ale sprzedac jest ja trudno.
Dlateo ja wybralem huske :)
Mozemy zrobic tak ze jak znajdziesz mi Honde HM Derapage 125 to sprzedam Ci moja husqvarne :)

11

jesli interesował by Cie ktm 125 exc. wersja sm.  rocznik 2001. to pisz na priv. dobry kolega ma do sprzedania. to jego nie pierwszy sprzet i wie jak trzeba dbac o moto

[url]http://picasaweb.google.pl/marszalkowicz.bartosz[/url]

12

http://www.moto.allegro.pl/item672304252_yamaha_yz_125_2004_r_cross_enduro_okazja.html

Tu jest opcja kozak

13

szwinia   a jakieś dane mi podasz tego motorku :D I jaka to jest pojemność ?? Może jakieś foty itd. możesz wysłać na meila :
karpiks@vp.pl (słownie : karpiksmałpavp.pl :P )
Wiecie, chce dobrze zacząc przygodę żeby na starcie sie od razu nie zniechęcić :P Także myślałem obczajić SM w Niemczech, bo na różnych forach z sm i podobnymi piszą że tam jest dobrze kupować bo zawsze taniej a tam niby też dbają o maszyny, sam nie wiem ale może wy coś wiecie ??

ZAkk mój kumpel ma huske 125 SM fajne moto tylko on trochę ją zniszczył i jeździ jak lekko zatarta 80 xD Ale wygląd i ogólnie fajna sprawa :)

Cezar noo ta YZ fajna jeździłem na takiej ale w terenie, super się jeździ więc w sm nie głupi pomysł, ale drogo jak na moje możliwości.

Tylko też wiecie cena naprawdę max do 10.000 bo więcej już mieć na pewno mieć nie będę :P Bo w moim przypadku to kase dostanę od rodziny ale sam nie wiem ile, więc jakieś propozycje w cenach około 8.000 zł były by najlepsze :)

14

Witam myślę że Suzuki DR-125 SM będzie dobre do nauki i przyzwyczajenia do SM pozdrawiam :D

15 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:14:02)

^$%#

motoslide.com