Temat: Co po dzwonie ??
przeszukiwałem forum ale nie moge wyszukac informacji na ten temat, gdyby sie okazało, że juz to gdzieś jest napisane to proszę o przeniesienie tego tematu we właściwe miejsce.
Dzisiaj o godz 17 wracając do domu na skrzyzowaniu zdjał mnie typ w puszce ktory wjechal na skrzyzowanie na czerwonym świetle. Przyjechala policja i pogotowie, po dłuzszych rozmowach kierowca puszki przyznał sie do winy( miałem dwóch swiadków, ktorzy potwierdzili moja wersję), przyjął mandat i podał mi numer swojej polisy OCw Warcie. Wykonalem już telefon w sprawie zgloszenia kolizji ( oddzielne zgloszenie dla motocykla i oddzielne na ciuchy). Aktualnie czekam na przyjazd rzeczoznawcy, ktory wyceni straty w mojej motorynce i w ciuchach.
Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie wiem teraz jak to wszystko będzie wygladało, czy mam sie rozliczac gotowkowo, czy lepiej oddać sprzęt do warsztatu i liczyc na bezgotówkowe załatwienie sprawy.
Obawiam sie tego ze rzeczoznawca nie wszystko weźmie pod uwage zanizy wycene szkody a w warsztacie okaze sie ze wyjdzie drozej i ze bede musiał dopłacac do tego interesu. ( czy moze wtedy rzeczoznawca robi korekte do swojej wyceny)
Dajcie znac na co zwrócic uwage, co moge jeszcze zrobic oraz jakie wyjscie najlepiej wybrać ( gotowkowo, czy bezgotowkowo)
PeeS Motocukl ma wywinięta kierownice w chińskie S wszystkie przelaczniki z prawej strony nie istnieja ( manetka gazu, rozrusznik, lusterko, pompa hamulcowa) naciągniety jest przewód hamulcowy i pewnie linki od gazu) owiewka przod ma wygiety stelarz i jest uszkodzona, błotnik przód krzywy i porysowany, boczne owiewki i komin przerysowane ( to akurat pikuś ) na szczescie silnik dekle i innyy osprzęt cały.
Najgorsze natomiast jest to ze przednie koło nie jest w osi symetri z lagami- motocykl w pierwszej kolejności dostal własnie w koło, ktore jest teraz wykrzywione w lewa stronę, nie wiem czy to skrzywienie jest na lagach, połkach czy moze jeszcze gdzies indziej.
Dowód rejestracyjny nie zostal zabrany i mam go u siebie.
Dzięki za cenne uwagi
Pozdro