Temat: supermoto dla płci pięknej
Hejo,
Jakie SM polecicie dla niewielkich rozmiarów kobiety (160cm) z niewielkiem, bądź wręcz żadnym doświadczeniem?
Wolałbym raczej czterosów jakiś... 125? Może Xt125? Tylko nie wiem czy nie za duże?
pozdr,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » supermoto dla płci pięknej
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hejo,
Jakie SM polecicie dla niewielkich rozmiarów kobiety (160cm) z niewielkiem, bądź wręcz żadnym doświadczeniem?
Wolałbym raczej czterosów jakiś... 125? Może Xt125? Tylko nie wiem czy nie za duże?
pozdr,
Łukasz, moja kobieta też jest podobnego wzrostu i dałem jej CRF250 tylko musiała wyciąć sobie siedzonko , sprzęt nie jest aż tak "ostry" a daje rade jako wstęp do poważnego supermoto
Moja ex latała wcześniej na xt 125 i sobie chwaliła, więc do nauki się nada. Teraz śmiga na drz 400 sm i też ogarnia :D
DTetka i do tego nieco obniżysz jej zawieszenie :) Będzie zadowolona tego jestem pewien.
[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-hgs-a1-okazja-M3309202.html[/url] a może jednak 2t? :)
nie będzie lepszego niż Yamaha DT125 sm
głównie ze względu na poręczność (waga i wys. siedzenia)
i sensowną moc
Ja polecam dr 125 dosyć żwawy i eksploatacyjnie się opłaca ;]
Mz 125 jest niska, awaryjność zerowa, spalanie z 3l na 100 :)
Kumpel ma i od zeszłego seoznu zrobił 12-14 tyś
Nawet trasy nią wali, dziś chyba wraca z nad morza :D
Sprzęt tani w zakupie, jak sie na nim jedzie to mocą nie powala.
Na mojej husce jest uczucie jakiejs tam mocy a idzie tylko troche lepiej od mz :)
19 KM, najmocniejsze SM w 125 4T, no chyba że ktm to przebił :)
Tylko DT-ka to zwei takt... Nie chcę w niej wyrobić złych nawyków, że nie ma hamowania silnikiem, czy coś. Wolałbym jednak 4-suwa jakiegoś.
Przyjrzę się mz-ce.
pozdr,
Nie róbmy z kobiet inwalidów. Hamowanie silnikiem lub jego brak to detal ;)
Moja kobieta uczyła się na 4T 600cm3 180kg wagi sprzętu, wiele przesiadek pomiędzy
2T a 4T nie sprawiały jej różnicy, poza tym, że 2T pokochała na zawsze za poręczność
i silnik dający fajną krzywą momentu ;)
Dając jej na początek 4T 125 skrzywdzisz ją bardzo (mała moc, a wiadomo, że pałer każdy kocha).
i silnik dający fajną krzywą momentu ;)
No nie mów nam Samson... że twoja kobieta siada z Tobą wieczorami i rozmawia o "krzywej momentu obrotowego" :D
Mam nadzieję, iż twoja kobieta nie używa tak ordynarnych określeń ;)
Seba, Ty chyba nie znasz kobiety Samsona :)
Samson zna pojęcie krzywej momentu tylko ze słyszenia :) od swojej kobiety :)
edit: Samson... przymierzymy się może do jakiejś DT - zobaczymy :)
Dragilla, a nie lepiej cos z Zeptera wybrac?
dukeSebo żałuj, że nie widziałeś miny Marcysia w Kisielnie jak próbowała mu wytłumaczyć czemu mu CRF-a kiepsko chodzi
były to dywagacje o przeskoczonym rozrządzie, złej dyszy głównej i takich tam pierdołach mechanicznych :)
może Ktm duke 125?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » supermoto dla płci pięknej
Wygenerowano w 0.058 sekund, wykonano 80 zapytań