Odp: Jakie SuMo? XTX vs LC4 vs DRZ vs FMX
Za daleko mam by oglądać. Ponad 600 km niestety a w ciemno strach jechać
Ja bym jechał :)
wygląda zacnie :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie SuMo? XTX vs LC4 vs DRZ vs FMX
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja bym jechał :)
wygląda zacnie :)
Może Sikorini szuka sprzęta z folią na siedzeniach ;) A ty Plaster go namawiasz na dalekie eskapady :D
Nie mówię, że z folią na siedzeniach. Ale sam wiesz jak to człowiek się najeździł po Polsce oglądając motorki albo samochody. Na zdjęciach igła po rozmowie igła przyjeżdżasz i kupa.
Wiadomo jak plastiki w kiepskim stanie to niech chociaż mechanicznie bd w dobrym , albo odwrotnie. A nie że jedno z drugim jak to bywało ...
Aktualnie szukam wolnego czasu by wybrać się po to jako że 250 km:
[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2482840599[/url]
Jak okaże się kolejna kupa to chyba się skuszę na wyjazd te 600 km ...
to sprzet mojego dobrego kumpla. moge za niego reczyc, jak cie to troche pozytywniej nastawi. do wieczora powinien sie zarejestrowac na forum i zabrac glos. tu mozna sledzic temat ww moto w dziale gielda [url]http://forum.supermoto.pl/topic20594-xtx-660.html[/url] . pzdr
600 km taką trasą to nic strasznego, ja wczoraj z mikołajek wracałem niecałe 2h, a ty polecisz prosto A2
Plaster stylowa ta Twoja maszyna =)
do autora tematu: ... a myślałeś o Husqvarnie smr 450/510?
SMR to raczej wyczyn a ja potrzebuje czegoś spokojniejszego.
Koso tylko , że ja raczej musiałbym po kupnie wracać tym na kołach :)
Plaster stylowa ta Twoja maszyna =)
do autora tematu: ... a myślałeś o Husqvarnie smr 450/510?
wiem że stylowa :D
hmm Ja się zastanawiam czemu Sikorini chce yamahe zamiast suzuki DR :P
a najgorsze jest to że przed sprzedażą nie chce zaliczyć jakiejś głupiej gleby wiec popylam lajtowo do pracy i z powrotem oszczędzając maszyne :/ a do tego ona nie jest :/
Pisałem, że mi się nie podoba i ot :D
Sikorini, ale jak sie przejedziesz i zobaczysz na żywo to pewnie będziesz inaczej na nią spoglądał. W necie zawsze wszystko wygląda ponuro. Chociarz sie przejedź =)
Siedząc już w tym temacie od kilku lat mogę śmiało stwierdzić , że DR650 SE i crf 450 są najbardziej niedocenionymi motocyklami w PL.
Za DR chodzi złe zdanie poprzedniego modelu w którym zacierała się głowica i tak każdy powtarza nie mając zielonego pojęcia o tym , że działo się to przez winę użytkowników ( za bardzo wyciągnięte łańcuszki rozrządu wycierały rurkę smarującą) pozatym DR wersja SE to zupełnie nowa konstrukcja, nowy silnik nowa rama ...
Za CRFą natomiast chodzi "wyczyn i remonty co sezon" co też jest kompletną bzdurą i nawet tego nie będę podpierał na konkretnej CRF bo chyba każdy już wie o którą chodzi i jak długo się trzyma w nienagannym stanie silnika.
Polecam LC4, najlepiej 625 lub 660 na pewno będzie wyższe i szybsze niż drz no i ma lepszą zawiechę.
serwisem się tak nie przejmuj jak kupisz dobry egzemplarz i będziesz dbał to posłuży a do wibracji się przyzwyczaisz.
Na gimnazjalistki to FMX ;)
Tylko dobrze szukaj takiego LC4, żeby był zadbany. Choć mój jest fabryką adrenaliny, to na razie serwis dużo więcej mnie kosztuje niż utrzymanie Yamahy WR 450F. No i systematycznie się odkręca, znaczy się śrubki się same rozkręcają :-)
Hehe o autorozkręcaniu warto pamiętać w tym wypadku - trzeba kontrolować śruby co jakiś czas. Mi się pewnego razu prawie odkręciła wajha zmiany biegów :P Na szczęście prawie, jak czułem że jest luźna dokręciłem w palcach i na dojazd do domu wystarczyło. W sumie mam wrażenie że przyczyny 90% problemów z LC4 są dwie: użytkownik i wibra. Z tym, że od wibry Ci moto nie wybuchnie:D
plaster co Ci daje taśma na wydechu? Częściej bucha ogniem z tłumika?
Monkey ma racje 660 teoretycznie lepiej jedzie od reszty. Nie wiem jak w praktyce, ale na papierze wygląda lepiej =)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie SuMo? XTX vs LC4 vs DRZ vs FMX
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 80 zapytań