1 Ostatnio edytowany przez subek (2012-06-15 21:50:19)

Temat: Utopione moto.

Hej,

Jakąś godzinę temu udało mi się wyłowić Berga ze stawu do którego wpierdoliłem się na partyzanta bo wydawało mi się płytko, a okazało się, że wody miałem po szyje jak wstałem :)

Przewróciłem go na kierę wylałem ile się dało wody z tłumika do przepustnicy nic nie zassał, odpalić nie chciał to kumpel wziął mnie Drezyną na hol i po 400 metrach rechnął z trójki. Chodzi teraz jak złoto ale problem jest tego typu, że jutro mam zamiar wystartować w rajdzie i zastanawiam się co należałoby zrobić żeby nic nie zepsuć? Jest jakaś procedura serwisowa po zalaniu? Czy olać i latać dalej?

Pozdro.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

2

Odp: Utopione moto.

chłopaki jak skaczą flipy do wody to po wyciągnięciu moto zmieniają olej ( ale to 2t)

TM

3

Utopiłeś fe 570?? Szkoda maszyny, ja bym zmienił olej i naprzód.

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

4

Tak FE, średnio ze trzy gleby zaliczam na wyjazd to to utopienie nie zrobiło na nim wielkiego wrażenia :)

No muszę szukać oleju bo byłem looknąć i mleko, bielutki się zrobił :/

TM SMX 450Fi #426

5

[url]http://www.youtube.com/watch?v=88n_4g-a7FY[/url]

Ci mieli troche wiecej szczescia. Olej zmienic musisz. Sprawdz tez chlodnice, paliwko.

6

No koleś miał więcej szczęścia bo ja to się do jakiegoś pierdolonego rowu mariańskiego wrąbałem :) Ale widzę, że procedurę po zalaniu zrobiliśmy identyczną z tym, że mój już sam nie odpalił. Mam tylko nadzieje, że uda mi się gdzieś jutro u mnie na wsi kupić 15W/50 bo się chyba pochlastam jak nie pojadę Bergiem na rajd :/

TM SMX 450Fi #426

7

15w50 czy dostaniesz to nie wiem, ale w wiekszosci motoryzacyjnych Castrola Power Racing 10w40 polsyntetyka dostaniesz, czasami maja syntetyka 10w50, ale to rzadkosc:D

8

Dobrze by było chyba na początku kupić jakiś olej nie drogi żeby moto na nim trochę pochodziło żeby się przepłukało - spuścić i zalać mu dobrego oleju.

9

No więc tak, od rana szybka akcja, silnik przepłukany siedem razy, na koniec zalany 10W50 Castrola i nowy filtr. Po tej akcji od razu w ciuchy i na rajd, poszło super będzie pucharek, ale kiedy już chciałem go odprowadzić do domu Berg stwierdził, że pierdoli i nie jedzie. Zapalił na chwilę strzelił dwa razy w wydech i koniec... Jak myślicie co mogło się stać? Świeca? Z początku już zbladłem bo myślałem, że się zatarł czy co przez te akcje z wodą ale komprecha jest taka jak była, przynajmniej organoleptycznie stwierdziłem kręcąc kołem... I całą radość szlag trafił w sumie :/

TM SMX 450Fi #426

10

Bardzo mozliwe ze swieca. Moze zabrzmi to troche glupio, ale moze waha sie skonczyla, albo tylko na rezerwie zostalo? Ja kiedys tez prawie zawalu dostalem jak mi strzelilo z wydechu, a okazalo sie ze kranik byl zakrecony

11

Wysusz zapłon, zmień paliwo, spuść paliwo z gaźnika, bo może być woda.

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

12

radzio napisał/a:

Wysusz zapłon, zmień paliwo, spuść paliwo z gaźnika, bo może być woda.

taa, tylko że FE570 ma wtrysk,sprawdź świecę.Dziwna sprawa że po kąpieli jednak pojechałeś i dopiero(na szczęście po rajdzie) odmówił posłuszeństwa.

13 Ostatnio edytowany przez subek (2012-06-17 21:29:54)

Chciałem wykręcić świece i przy wyciąganiu fajki mi się połamała, dałem se spokój... Mcienki macie może wolny serwis jutro? Bo w tygodniu mam zero czasu na grzebanie. Z tym, że klękł po rajdzie też się dziwie, w sumie jakieś 2,5 godziny ostrej jazdy bez zająknięcia...

TM SMX 450Fi #426

14

subek Masz PW

15

Odpisałem. Coś powiadomienia chyba nie działają.

TM SMX 450Fi #426