1

Temat: łańcuszek rozrządu do drz 400 sm

Mam pytanie, czy ktoś z Was wymieniał już łańcuch rozrządu w swojej DRZ-ecie?
Jaki polecacie? Ponieważ jedyny jaki znalazłem dedykowany to firmy Tourmax za około 229zł w Larssonie oraz za 327zł w Motobot.
Zdziwiło mnie, że nigdzie nie znalazłem D.I.D.
Jest co prawda w katalogu, ale nie ma podanego do jakiej wersji jest łańcuch oraz oznaczenia łańcucha.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

2

Odp: łańcuszek rozrządu do drz 400 sm

Senso już o to pytał i dostał nawet odpowiedź...

3

szwinia napisał/a:

Senso już o to pytał i dostał nawet odpowiedź...

A jaka była odpowiedź?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

Ja jutro wymienie na ten z Larsona to Ci zdam relacje czy nie halasuje zabardzo:)

Ride out alone in my low-low
Watching the world move in slow-mo

5

Kartooone napisał/a:

Ja jutro wymienie na ten z Larsona to Ci zdam relacje czy nie halasuje zabardzo:)

A powiedz mi masz go już w domu? Trzeba zakuwać czy jest już zakuty fabrycznie?
Nie chciałbym żeby mi jeszcze weszły koszty zakuwacza;/

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

6

Jest do zakucia ,bo inaczej to watpie zeby dało rade go tam włozyc ,ja bede zakuwał domowymi metodami:)

7

Łańcuchy D.I.D są już zakute fabrycznie. Przez co są niby bezpieczniejsze. Wiadomo, że trzeba wtedy pół silnika rozebrać - ale coś za coś;)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

8

Ja tam brałem co mieli ,bo juz mam dosc garazowania ,a jeszcze przepustnice do kehina fcr musze skąds wytrzasnac bo mi ją wyrwało.....

9

Tu masz odpowiedź : http://supermoto.pl/index.php?module=forum&what=post&id=1918#7896
A co do DID, to owszem są zakute fabrycznie, ale tylko te wzmacniane.

10 Ostatnio edytowany przez hacker33 (2009-11-26 12:22:29)

Odświeżam troszkę temat.
Może mi ktoś powiedzieć jakie dokładnie uszczelki będę musiał również wymienić w silniku przy wymianie łańcuszka (zakutego)?
Czy dostanę je wszystkie w larssonie:
[url]http://www.larsson.pl/?c=odk&nt=6519&cdes=Pojedyncze%20uszczelki&bid=109742[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

11

Wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

12

gierwi napisał/a:

Wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gierwi... temat się tyczy mojego Suzuki a nie twojego KTM  :lol:

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

13

No to nie wymieniaj żadnej. Jestem zdania że powinno się wymienić wszystko co może za chwilę klęknąć. Twój wybór, jak masz już rozebrane to lepiej ( i taniej ) wymienić zdjęte w trakcie roboty uszczelki i zimmeringi na nowe. Ale jak chcesz to złoż na stare gówno i powodzenia na szutrach  :P .

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

14

Wiem, że wszystkie. Tylko np. dziwi mnie dlaczego larsson ma 2 uszczelki o tej samej nazwie - "uszczelki pokrywy sprzęgła"?
A Suzi cały czas jeździ, pytam się co będę potrzebować żeby całą operację przeprowadzić rach ciach.
Bo chybabym się popłakał gdybym zamiast urywać ludziom lusterka w puszkach patrzył jak motór stoi w częściach w garażu.
Na razie wygląda to tak:
olej
filtr oleju
łańcuszek
...
uszczelki jakie ile?
nie wiem czy przy okazji nie zmienić też tarcz sprzęgła bo Suzi zaczęła się gramolić zamiast przyśpieszać. Ja jej gaz a ona "yyyy...yyyy" i tyle.
Z tym, że sprzęgło to kolejne 300zł :(

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

15

Weź nadgodziny :lol: !