3,811

Odp: Supermotowy Terror Warszawy

Obawiam się że DL 650 przy tej wadze (nie wiem czy jest dużo lżejszy od 1000) to będzie zbyt mało by moto mogło nie tylko cieszyć niskim spalaniem ale też i przyspieszeniami.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3,812

Bartek widzę, że masz taką samą koncepcje jak ja ;)

tylko ja jeszcze wybierałbym pomiędzy CBF 600-1000

a DL 650 no troszkę byłoby słabe, ale i tak wolałbym 650 od 1000 ;)

z 1000 jak już to Viadro albo właśnie CBF :D

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

3,813

ale 1000 już sporo pali chyba , pozatym 650 jst poręczniejsze ludzie tym sie pakują w lekki teren taka alternatywa dla KTM adventure 950

motoslide.com

3,814 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-03 10:12:14)

Ale kiedy naprawdę aż się dziwie że wcale to nie pali dużo. Tylko to do mnie przemawia w obecnej sytuacji.  :)
Goniłem Figla bo mi ciągle wszystko wyprzedzał, byłem z Natalią do tego kufer i za 45 zeta przejechałem 160 km. dla mnie to inny wymiar spalania. A wy że dużo, to ile to ma palić?

Bartek w poście na poprzedniej stronie edytowałem może nie doczytałeś już tego. Pali 6/7 litrów przy całkiem sprawnej jeździe goniąc Figla i uciekając Beretowi ;)

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

3,815

DL 650 w granicach 5l/100 :D

przymierzałem się do tego moto, mega wygodny (gabaryty prawie takie same jak 1000) jako miejszy turystyk w sam raz

3,816 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-03 10:18:48)

To zależy do podróży po autostradach tak 650 może i da radę ale do walki o życie na Polskich drogach hm... to nie będzie jechać.
Przy wyprzedzaniach redukcja do drugiego biegu  :D
Do tego kufry, plecak na tylnej kanapie. Nie !!!! Bo 1000 trzeba już trochę poganiać.

Nie mówcie, bo myślę że 1000 to jest kompromis spalanie/przyśpieszanie a 650 to będzie już masakra.

3,817 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-10-03 10:18:52)

Zależy komu na czym zależy . DL 650 to dla mnie połączenie latania po okolicy , po leśnych duktach i wyskoczenia pare razy do roku nad morze w góry przy spalaniu 5 litrów .
Tysiak dla mnie idze już o krok dalej , lepiej sie nadaje na tone bagażu i pasażerke , a do tego  na autostrade w południowej europie w drodze na Riwiere ;)
Z tego co czytałem 1000 miesci sie w spalaniu 7 litrów wszystko zalezy jaką prędkosc przelotowa sie utrzymuje . Sąsiad miał kiedyś takiego , teraz widuje kogoś na miescie DLką i nadal mi sie to podoba , a czy 650 czy 1000 to już zależy do czego to bedzie używane .

PS za pare lat gdy już będe rzygał supermoto wyląduje własnie w gronie ludzi którzy trzepią w sezonie kilomery w tysiacach bez schodzenia z moto , ale to będzie po 30 ;)

motoslide.com

3,818 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-03 10:25:47)

Bartek z czasem i ty bardziej się ośmielisz i znajdziesz sobie pasażerkę. A jak nie to wujek posadzi Ci jakaś koleżankę na kolana i powie to jest Bartek... Bartek jest nieśmiały ale chcę Ciebie zabrać na wycieczkę  :D

Wtedy docenisz 1000 a to nic z wiekiem nie ma wspólnego... nie powiesz że do 30 będziesz męczył staw prawego nadgarstka ;)

3,819

Sebek przestań nie o to chodzi nie rajcuje mnie jeźdzenie z pasażerem na moto . We Wrocławiu w zeszłym roku woziłem taką pasażerke , że sam byś sie cieszył , ale nie stety wole żeby czekał na mnie w domu niż zamulała mi za plecami .

Wracając do Vstroma ciekawe czemu 1000 nie jest już do kupienia z tego co patrze na stronie suzuki .

motoslide.com

3,820

Barteksm napisał/a:

Wracając do Vstroma ciekawe czemu 1000 nie jest już do kupienia z tego co patrze na stronie suzuki .

bo nie przechodził normy emisji spalin i hałasu :)
To samo z SV 1000

DR-Z 400ESM sold

3,821

qrwa jak wam się udaje pisać w ZAMKNIĘTYM temacie ?

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

3,822

o rzeczywiście można, hmm coś jest nie tak

3,823

a co przeszkadza Ci, że tu piszemy? :D

3,824

Figiel nie wiem jak zarządzasz tym tematem bo musiałem go naprawdę długo szukać ale wykopałem ;)

Wczorajszy nasz terror bardzo mi się podobał. Nie powiem że ewoluuję i przestane latać z terrorami ale wyprawa w konkretnym celu i z konkretnymi zamiarami z punktu A do punktu B przez inne punkty... z zachowaniem zasad, że na moto najlepsza droga to ta najdłuższa... hm... to mi sie podoba ;)

3,825 Ostatnio edytowany przez figiel (2011-10-03 12:07:07)

przeszkadza bo wchodzę z myślą że "coś się dzieje" a tu qupa

ps. może V-srom to nie sm ale w korku ciekawie szedł ogień w wydechów
ps2. aż już mi zaczął chodzić radom po głowie
ps3. a tam, idę pojeździć