1

Temat: ja zarejestrowac supermoto ?

jak zarejejestrowac vollsupermoto ...np  ktm smr 450 albo yz 450  ? czy da sie wogule  jezli tak prosze  o wskazowki  :)
chcem kupic supermoto ale  chcem jezdzic po ulicach nie interesuja mnie tory licze tylko na przyjemnosc i na warjacje nie wyscigi .:)

2

Odp: ja zarejestrowac supermoto ?

posiadam ramę do YZ 450F z homplogacją 2004, cena 2000zł

Pozdrawiam
Piotrek #13
YZ450F SUPERMOTARD

3

mam na sprzedaż rame z dokumentami zarejestrowana w polsce z ktm'a 125 ;p

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

4

ale jak to zrobic/?

5

jak masz homologacje to robisz tłumaczenia, przegląd (zakładasz lampki najlepiej LED i akumulator), US, i rejestrujesz, jak moto jest bez homologacji to go nie da rady zarejestrować

Pozdrawiam
Piotrek #13
YZ450F SUPERMOTARD

6

Przegląd najpierw, musza być wszytskie części które zakładasz homologowane, jednak niekoniecznie jeśli lekko posmarujesz :D

SMR 505

7

a mozna sprobowac zarejestrowac jako pojazd typu SAM?

-  a swoja droga, jesli chcialbym zrobic takie SM z krosowki, to jak rozwiazac sprawe ze stacyjka?
- do YZ to wiem ze mozna kupic pakiet homologacyjny (chyba cos kolo 2k PLN) ale ciekawe czy w nim jest pradnica,stacyjka?

8

Najmniej skomplikowane rozwiązanie to chyba kupić YZ z możliwością rejestracji...  Ja taką mam, ale jakoś nie widzę potrzeby posiadania kwitów, bo jak dla mnie jazda fullem po ulicy przez dłuższy czas to trochę dziwnie droga zabawa....

P_anowie
Z_abijajacy
M_arzenia

9

W pakiecie homologacyjnym nie ma pradnicy i stacyjki. Miałem kiedyś YZ z 2004 roku i była juz zarejestrowawa i ubezpieczona! Kit do YZ nie posidał o ile do brze pamiętam nawet świateł:) Najlepiej poszukać juz zarejestrowanego sprzęta.

SMR 505

10

a co skrzynia? wytrzymuje jazde po ulicy?
- mam tu na mysli 5biegowego YZ250?
- bo 450 to sie juz chyba nie nadaje - ze swoja 4 biegowa skrzynia

11

A dlaczego ma nie wytrzymać i co zmienia ilość biegów? I jeden i drugi ma krótkie przełożenie, nie da się nimi jechać spokojnie, żadna z nich się nie nadaje na ulicę.

12

Cezar napisał/a:

I jeden i drugi ma krótkie przełożenie, nie da się nimi jechać spokojnie

Z tym sie calkiem zgadzam. Ciezko takimi sprzetami jechac stala predkoscia. Albo przyspieszasz albo hamujesz. Stalym gazem "nie chcą jechac".

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

13

motorola napisał/a:

a co skrzynia? wytrzymuje jazde po ulicy?

Skrzynia na zawodach wytrzymuje to czemu na ulicy ma niby paść...? Mecząca będzie tez wymiana oleju co klika godzin...
YZ450 na alu ramie ma już 5 biegów:)

P_anowie
Z_abijajacy
M_arzenia

14

Ale po co stacyjka? Jam ma Husqe i tam fabrycznie nie ma stacyjki. Poprostu wsiadasz, odpalasz i jedziesz... Także lepiej takiego moto nie zostawiac gdzies na parkingach czy cos, bo mozna szybko stracic

Husqa SM 450R

15

no to założeć jak nie ma ;>  w 530 tez nie miałem a teraz jest i stacyjka i alarm i nawet na AC mi to ubezpieczyli ;p

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest