1

Temat: 250 2t co o tym myślicie?

Posiadam aktualnie KTM EXC 250 2t. Strasznie podoba mi się supermoto. Teren jest świetny, ale jednak wyjazd na miasto takim potworem to sama przyjemność. Dlatego jak tylko środki na to pozwolą to zakupię komplet kół i hamulec dobry.

Teraz chciałem zapytać, czy spotkaliście się z jakimś zawodnikiem startującym na takim motocyklu? Ciekawi mnie czy ściganie się motocyklem dwusuwowym miałoby sens, w starciu z czterosuwem. Co o tym myślicie?

Wiem że to takie gdybanie, ale może się komuś niedoświadczonemu przyda, a poza tym już za zimno na jazdę, więc można potrenować paluchy na klawiaturze :P

2

Odp: 250 2t co o tym myślicie?

wydaje mi sie czy 2 takt nie hamuje silnikiem ??

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

3

Dobrze Ci się wydaje, ciekawość mnie zżera czy byłaby szansa konkurować z 450 4t :)

4

Mlody lecial chyba w zeszlym roku raz na Kawie 2T, ale z wiekszym silnikiem w zawodach SM. Potwor szedl jak burza, gorzej bylo wlasnie z hamowaniem silnikiem przed zakretem. Ale w Bulgarii widzialem jak dzieciaki lataja na 2t i naprawde LATALI.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

5

z tego co pamietam to jezdzili tacy zawodnicy, nawt w tym roku Młody startował na syzuki RM-250 2T, ja z doswiadczenia moge napisac ze da sie jezdzic 2T i to naprawde dobrze.. Pozdrawiam Teddy www.supermototeam.pl

Teddy

6

Jest w Polsce trener, albo jakiś zawodnik, który organizuje jakieś szkolenia, treningi?

7

Wpadaj w niedziele na tor gokartowy na Bemowo.

Crazy pozdrawia

8

o której latacie na bemowie

crf 450

9

Czekam na amortyzator niestety. Latacie tam co weekend?
Wpadłbym popatrzeć, może kumpla na XTX namówię żeby spróbował, jaki to koszt? Aparat wezmę, cyknę wam kilka fotek :)

10

Nie chcę broń Boże nikogo zniechęcać, ale byłbym bardzo ostrożny z lataniem na 2T 250 na slickach przy obecnych temperaturach. Oczywiście ze względu na charakterystykę silnika.

Pozdrawiam,

Jaro

11

Ja natomiast myślę że 2-suwem można cisnąć tak samo jak jak 4, nie wiem jak Wy chłopaki, ale ja nie hamuję silnikiem... myślę że problem byłby dopiero przy wyjściu z zakrętu... jak wiadomo z dołu nie będziesz miał mocy...

KACZOR

12

kaczor napisał/a:

nie wiem jak Wy chłopaki, ale ja nie hamuję silnikiem...

jaaaasne :) Mi tez sie wydawalo, ze nie hamuje silnikiem dopóki nie wskoczył mi luz w momencie skladania w zakret i nie wykatapultowało mnie z motocyklem prawie na wprost.

Jaro napisał/a:

..byłbym bardzo ostrożny z lataniem na 2T 250 na slickach przy obecnych temperaturach. Oczywiście ze względu na charakterystykę silnika.

Na slickach prz tej Temp. rzeczywiscie jest "slicksko". Zdecydowanie lepszym pomyslem sa zwykle szosowe oopnki, a najlepszym deszczowki (nawet heidenau).

Crazy pozdrawia

13

Poki co, to mam kostki crossowe ;) Na tym to strach jechac po ulicy przy tej pogodzie. Przy jezdzie motocyklem 2t pewnie hamulec bedzie bardzo obciazony. Cos mi sie wydaje ze lepiej zostawic to na ulice, na torze chyba nie wyda za bardzo. Ale na trening bardzo chetnie wpadne :) Kase juz zbieram, jeszcze troszke brakuje. No chyba ze uda sie zmienic sprzet na jakiegos 525.

14

Przemek Tkacz 2 tygodnie temu przyjechal na kostkach. Zaczął od 2-3 gleb na kazdym kółku, ale potem był (o ile mnie pamiec nie myli) najszybszy.

Crazy pozdrawia

15

ja mam huske 360 w 2t  i powiem szczerze ze jestem naprawde bardzo zadowolony, kolega swoim 525 co prawda nie ma szans w terenie ale za to co za cos, huska robi wiry w baku... bo przy wysokich obrotach to naprawde to moto to szatan... 

Co do hamowania silnikiem to fakt nie hamuje tak dobrze jak 4t ale tez nie jest najgorzej...  da sie.. :)  chcociaz nie wiem czemu strzela mi z rury i kopka niekiedy odbije tak ze potrafi kostke skrecic! :/

Husqvarna  WR360  2T