Odp: Sezon 2019
Karolo napisał/a:CHAW napisał/a:Czytam wypociny co poniektórych narzekających że stopkę trzeba odkręcić czyli motocykl musi jechać na lawecie na zawody to mi ręce opadają :)
Ja zaczynałem tak, że NA KOŁACH przejechałem 250 km, na torze przygotowałem motocykl do zawodów, pościgałem się przez weekend, po zawodach na torze przywróciłem go do drogowej wersji i powrót NA KOŁACH !!! Co ciekawsze ścigałem się na DR 650 i jak ktoś chce to może i sprzęt jaki by nie był to nie będzie mu przeszkadzał. Slicki i wypasione moto za 30 koła nie robią wyniku ani nie dają funu tylko jazda i rywalizacja. Przy tempie amatorów zaryzykuje stwierdzenie że slicki bardziej mogą przeszkadzać niż pomagać w jeździe więc to żadna przeszkoda.
Tyle ode mnie ;)
W przypadku seryjnej dr 650 to średnio jest czym jechać, a co dopiero się ścigać ale ogromne uznanie z mojej strony za zapał!
Widziałem parę sezonów gość na DRZcie latał w PP ;)
A wracając do tematu
- łatwa homologacja torów
- dopuszczenie dzieci do startów w PLktoś coś jeszcze dorzuci?
Może to żeby zawodnicy z licencją B mogli jeździć w rundach za granicą? Ile osób z Pucharu chciało by się rozwijać i startować za granicą ale nie może bo nie ma licencji A