Temat: SM, tylko jakie ?
Witam.
Pewno takich tematów jest pełno, ale nie do końca mogę znaleźć info jakie mnie interesuje.
A mianowicie, chodzi mi o kupno supermoto. Jeździć umiem, miałem CRF 450, yz 250 itp. Olej w głowie jest ;) Znajomość mechaniki na wysokim poziomie, wszystko robie sam/mam dużo sprzętu i narzędzi. Aleeeeee, szukam SM jak najmniej obsługowego, ale żeby też jechało (wiem, nie idzie to w parze :D ). Zastanawiam się nad DRZ S bądz wersja E i przeróbka na SM (dodatkowe koszty związane z kołami itp.). Ostatnio czytając forum, natrafiłem na opinie, że WR 450 też się bdb spisuje w SM. Moto nie będzie na tor czy las. Mieszkam między 2 miastami, oddalonymi od mojej miejscowości około 12/15km. Często jadę do 1 bądź 2 miasta załatwić parę spraw, a wsiadając do osobówki o godz. 15 to wracam po 18 przez korki :/
Dlatego SM będzie służyło jako dupowóz, bez gumowania, upalania itp. Od roku jestem ZA DRZ, ale teraz mi ta WRka namieszała :).
Dlatego pytanie czy ta WR jest warta szukania po ogłoszeniach, czy skupić się raczej na DRZ? Moto ma być jak najmniej kosztowne w eksploatacji i dobry dostęp do części, ale znając życie u Olka dostane wszystko. WR mocniejsza, w DRZ mogę zrobić MOD 3x3 jak nie znajdę nie zmęczonej wersji E. Pytanie do użytkowników. Warto się pchać w któryś z tych moto? Jak później ze sprzedażą tego? Będę sie bujać miesiącami z tym? Na olx widzę DRZ co był wystawione w zimie, czyli dalej stoją u właścicieli...