Odp: Sezon 2018
Buhaaaa.... Ta tabelka delikatnie mówiąc może wprowadzić w błąd :) to wyniki pucharu, MP miały 3 rundy w PL i 2 za granicą - na każdej po 2 wyścigi.....
No my też mamy Puchar i Mistrzostwa. W dużych jakoś Puchar miał mniej zagranicznych rund. Alpe Adria to nie MP i PP więc to, że oni sobie robią wycieczki po Europie to trochę inny temat- i ktoś pod nich podpiął MP.
Chciałbym zobaczyć jak cały Puchar jeździ raz do Czech, raz na Litwę/ Łotwę, jak zdeterminowanej PRO klasie Mistrzowskiej dupy nie chciało się ruszyć.
Z tego co mi się wydaje to na przyszły rok mamy Bydgoszcz, Koszalin, chyba Toruń, może ostatni raz Poznań, Warszawa, przewinęły mi się jakieś zdjęcia z Pixars Ring, Rafał Bury coś kiedyś mówił o Krakowie, Wyrzyk o Białej.
Realnie żaden klub chyba oprócz Wielkopolskiego nie będzie w stanie zorganizowac rundy poza swoim miejscem " zamieszkania" , nasz klub organizuje rundy motocross i wiem ile przy tym jest latania na miejscu a co dopiero mówić o jakimś Toruniu logistycznie nie realne , poza tym na miejscu miasto zawsze dokłada do zawodów 10 tyś zł ale do zawodów na miejscu promujących daną miejscowość , nikt z Bartoszyc nie da kasy na zorganizowanie rundy w Toruniu i to jest sprawa normalna :) więc nie ma co sie łudzić że ktoś z zewnątrz będzie organizował zawody i dokładał do nich ! a za granicą organizatora mamy i tor też ogarnięty zostaje stworzenie klasy PL zakup pucharów i prowadzenie wyników :)
Jędrek lokalne firmy z Bartoszyc może nie będę chciały promować się gdzie indziej, ale może jednak są firmy co mają większe pole rażenia, a są z Twojej okolicy.
Poza tym to sponsor wspiera klub, może mieć reklamę przy lokalnych zawodach, promocję itp, a kasa za tą promocję idzie na różne inne rzeczy.
Każdy klub jest w stanie, tylko mało któremu klubowi będzie się chciało. To jest znacząca różnica.
Patrz klub z Radomia- to jest szczyt lenistwa.
Piotrek